Nieuwe smaken op het 35e Preuvenemint

Preuvenemint Maastricht |  
Nieuws door
Foto 1. Het mooie Vrijthof is het decor van het Preuvenemint. Foto: Preuvenemint / Joey Koster

Preuven van het goede leven op het Vrijthof

24 augustus 2016 Toerisme Maastricht, Limburg Het goede leven viert hoogtij op het Vrijthof in Maastricht. Tijdens het jaarlijkse Preuvenemint laten de Maastrichtenaren zich verwennen met de lekkerste hapjes en drankjes. Zo'n dertig restaurants en cateraars serveren - tegen betaling van een Preuvenelap - hun beste producten op het oudste culinaire evenement van Nederland.

Ieder jaar - dit jaar voor de 35e keer! - zorgt het Preuvenemint in Maastricht voor volle buikjes en veel gezelligheid op het Vrijthof. Meer dan 100.000 bezoekers weten het culinaire evenement in het laatste volle weekend van augustus te vinden. Samen vieren ze het goede leven met heerlijk eten, goede bieren en wijnen en veel gezelligheid. Op het Vrijthof verzamelen zich zo'n dertig restaurants, cateraars en anderen zoals Studentenvereniging Amphitryon, om iedereen te verrassen met hun producten. Van kraakverse broodjes van Bufkes tot Spaanse tapas van La Bodega en Café Madrid. Kiezen is moeilijk! Nieuw dit jaar op het Preuvenemint zijn Aperol, De Geulhemermolen, Harbour Club en Toine Hermsen.

Muziek maakt de sfeer

Natuurlijk speelt het eten de hoofdrol op het Preuvenemint. Maar de sfeer zou niet hetzelfde zijn zonder het muzikale programma, wat de hele dag voor gezelligheid zorgt. Lokale helden betreden het podium met voor de Limburgers welbekende nummers en op zaterdagavond zingt Kate Ryan - bekend van hits als Désenchantée en Ella elle l'a - haar nieuwe nummers. Het terrein van het Preuvenemint is voor iedereen gratis toegankelijk. Wil je ook een hapje eten? Dan koop je bij de kassa zogenaamde Preuvenelappen: het enige betaalmiddel tijdens het evenement. Door lekker mee te eten steun je ook nog eens een goed doel. Dit jaar wordt de volledige opbrengst van het evenement gebruikt om sporttoestellen door de stad te plaatsen. Zo wil ’t Struyskommitee - de organisatie van het Preuvenemint - samen met Training Maastricht en de gemeente Maastricht mensen stimuleren om meer buiten te bewegen.

Tip voor kinderen

Op zondagmiddag 28 augustus zorgt Sportschool Pelikaan voor een sportieve kidsmiddag. Kinderen kunnen een sportieve route volgen met allerlei opdrachten op het Vrijthof.

Foto 2. Een gezellige dag met vrienden op het Preuvenemint. Foto: Preuvenemint
Foto 3. Iedere dag muziek, ook 's avonds. Foto: Preuvenemint
Foto 4. Genieten van allerlei gerechten. Foto: Preuvenemint

Laatst gewijzigd: 2016-08-25 15:05:23 · Gepubliceerd: 2016-08-23 14:14:54 - 1062