Wereldhavendagen: lekker slim festival

Wereldhavendagen Rotterdam 2016 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Feesten en recyclen in de Rotterdamse haven

1 september 2016 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Vrijdag beginnen de Wereldhavendagen, op verschillende locaties in Rotterdam! Drie dagen vol feest, activiteiten speciaal voor jongeren en extra aandacht voor recyclen. Recyclen? Ja, want het thema dit jaar is The Smartest Port - de slimste haven. En wat is slimmer dan rotzooi uit de Maas te hergebruiken? Het is de 39ste editie van het havenfestival en natuurlijk is de traditionele vuurwerkshow op zaterdagavond ook weer van de partij.

Foto 1. Geniet van alles wat de Rotterdamse haven te bieden heeft tijdens de Wereldhavendagen. Fotograaf: Anne Reitsma Fotografie.

Festival met leerzaam tintje

Tijdens de Wereldhavendagen van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september ontdek je hoe bijzonder de Rotterdamse haven is. Want de haven is wat Rotterdam zo bruisend maakt! Er zijn spectaculaire sportdemonstraties op het water, leuke shows op de kade en er varen indrukwekkende schepen rond. Je kunt zelfs op een spannende excursie door de haven, een soort behind the scenes waarbij je op geheime plekken in de haven komt. Voor kinderen ouder dan dertien is er het 'Maritime by Holland Jongerenplein' - beter bekend als de Wilhelminakade. Hier leren tieners wat de maritieme sector nou eigenlijk inhoudt en kunnen ze allerlei opdrachten doen. Een zonneboot bouwen, meedoen aan een touwtrekwedstrijd en proberen te navigeren met behulp van een zeekaart. Lekker leerzaam dus! Check het complete programma op de website van de Wereldhavendagen.

Handige rommel uit de Maas

Nog zo'n slimme invulling van de Wereldhavendagen: RO'CYCLE (Rotterdam Recycled). Het initiatief geeft extra aandacht aan de vervuiling van de Maas, maar dan met een positieve twist. Kunstenaars hebben drijvend afval uit de Maas gevist, hergebruikt en er kunstwerken van gemaakt. De creatievelingen exposeren hun duurzame werk in het Drijvend Paviljoen, vlakbij het Oude Luxor. Daar is ook een 'pop-up pimpstation': hier toveren kunstenaars oude spullen van bezoekers om tot iets nieuws. En dat kunnen ze héél goed. Zo gebruikte Nienke Hoogvliet visafval om een kleed te maken en gebruikte Ermi van Oers de bacteriën uit de Maas als energiebron voor zijn lamp.

Dit zou je ook kunnen interesseren:
Foto 2. Droom weg bij een prachtig uitzicht op de Maas. Fotograaf: Anne Reitsma Fotografie.
Foto 3. Doe mee aan leuke activiteiten - op het water en op het droge. Fotograaf: Inge Wiedijk.

Laatst gewijzigd: 2016-08-30 15:46:45 · Gepubliceerd: 2016-08-30 13:42:00 - 2082