1

De leukste tips voor dit weekend

Bekijk de leukste uitjes voor dit weekend

Wat is er allemaal te doen? Redactioneel door
Foto 1. Het sterrenkijkseizoen start op vrijdag 16 september. Werp ook een blik op de sterrenhemel! Foto: Peter Nauta, Sonnenborgh.

archief oud artikel 15 september 2016 Toerisme Landelijk Eindelijk weekend! Jammer dat het zomerse weer even gevlogen is, maar gelukkig staan er veel leuke binnenactiviteiten op het programma. Neem een kijkje achter de schermen bij Schiphol, bekijk ontroerende foto's in Breda of geniet van exotische lekkernijen in Taman Indonesia. Bekijk de leukste uitjes voor dit weekend!

Douanier spelen op Schiphol

AMSTERDAM - Op vrijdag 16 september is het precies honderd jaar geleden dat het eerste vliegtuigje op Schiphol landde. Toen was het nog een sompig weiland met wat houten loodsen, nu een gigantische haven waar per jaar zo'n zestig miljoen mensen landen. Het Amsterdam Museum laat in de tentoonstelling 100 jaar Schiphol - Klaar voor vertrek zien hoe onze luchthaven is veranderd. Bekijk oude vliegtuigen en stewardessenkostuums en kruip zelf in de rol van luchtverkeersleider of douanier.

Portretten kijken in Breda

BREDA - De kwetsbaarheid en kracht van de mens in beeld: het blijft fascinerend. De zeventiende editie van het Internationaal fotofestival BredaPhoto begint op donderdag 15 september heeft als thema 'YOU'. Op twintig locaties in het centrum en de wijk Belcrum zijn prachtige foto's te zien. In musea, maar ook gewoon in parken en op het station. De foto's zijn gemaakt door ervaren fotografen en aanstormend talent uit Nederland, Japan, Engeland, Amerika en andere uithoeken van de wereld. Het zijn niet alleen mooie kiekjes, maar ze vertellen ook ontroerende verhalen over gewoon bijzondere mensen. Aanrader is het werk van Fotograaf des Vaderlands 2016 Robin de Puy in het Breda's Museum.

Start van het sterrenseizoen

UTRECHT - Het nieuwe sterrenkijkseizoen start op vrijdag 16 september vanaf 20:00 uur op Sonnenborgh. Nu alleen nog duimen voor helder weer! Als het helder weer is, mogen bezoekers zelf door de telescopen de sterrenhemel bekijken. De koepels van de sterrenwacht gaan dan open, zodat je sterren en planeten van dichtbij kunt bewonderen. Als het bewolkt of slecht weer is, kun je alsnog een unieke blik op de skyline van Utrecht werpen. Vanaf twaalf jaar is iedereen welkom. Deelname kost € 11,50 per persoon.

Treinreis terug in de tijd

HOORN - Museumstoomtram organiseert dit weekend het Bello Festival. Op zaterdag 17 en zondag 18 september rijdt er een historische stoomtrein op de spoorlijn tussen Hoorn en Enkhuizen. Kinderen krijgen gratis een koffer die tjokvol zit met opdrachten. Zo wordt de treinreis een echt avontuur. Tussen Enkhuizen en Medemblik maakt de historische veerboot Friesland extra vaartochten.

Lekker en exotisch

KALLENKOTE - Dierenpark Tamar Indonesia viert feest dit weekend. Op zaterdag 17 en zondag 18 september is er de Pasar Makanan. Een typisch Indonesische markt vol lekkernijen, ingrediënten, recepten en swingende muziek. Smul van klassiekers als saté, nasi rames en pisang goreng en probeer nieuwe gerechten uit. Unieke Indische gerechten die van generatie op generatie in families overgedragen zijn, zoals 'knikkertjespap'.

Ga met het hele gezin naar Taman Indonesia en krijg korting op je gezinsticket via DagjeWeg.NL Tickets!

Dit vind je misschien ook leuk:
Foto 2. Fotoseries van internationale fotografen komen samen in Breda voor BredaPhoto. Bron: BredaPhoto international photofestival.
Foto 3. Duik in het rijke verleden van Schiphol. Foto: Paul Huf, Amsterdam Museum.

Laatst gewijzigd: 2016-09-14 17:29:15 · Gepubliceerd: 15 september 2016 - 2106