1

Topmusicals die je niet wilt missen

We kunnen wel janken van blijdschap om deze musicals

Nog meer musicals   Redactioneel door
Foto 1. Een voorstelling vol flowerpower, vriendschap, vrijheid en oude hits: HAIR de musical. Foto: Roy Beusker Fotografie.

archief oud artikel 5 oktober 2016 Toerisme Landelijk Het theaterseizoen zit vol geweldige musicals. Hits als Ciske de Rat, The Lion King en HAIR beleven hun comeback in Nederland. Maar ook nieuwe pareltjes staan op de planken. Van drie grande dames die tot elkaar veroordeeld zijn tot strijd en leed tussen dansers op Broadway. Bekijk welke musicals waar en wanneer op de planken staan.

De échte koning van het dierenrijk

SCHEVENINGEN - Waarschijnlijk zijn een paar seconden van 'The Circle of Life' al genoeg om de Afrikaanse savanne compleet voor je te zien. De internationale klassieker Disney's The Lion King - de Musical vol iconische liedjes is vanaf 21 oktober terug in Nederland en exclusief te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen. Dé kans voor iedereen die de musical in de periode van 2004 tot 2006 heeft gemist. De musical vertelt het verhaal van Simba, het zoontje van Mufasa. Mufasa is koning van het dierenrijk, maar Simba's oom Scar steekt daar heel wreed een stokje voor. Simba vlucht en maakt in de jungle nieuwe vrienden. Dan keert hij terug om zijn troon te claimen. Meer dan tachtig miljoen mensen bezochten de musical wereldwijd. Alle teksten van de nieuwe productie zijn in het Nederlands.

Straatschoffies met gouden keeltjes

LANDELIJK - In 2007 vielen onze monden al open van verbazing bij het zien van de kleine Ciskes op de bühne. Straatschoffies die de longen uit hun lijf zingen en iedereen de kolere wensen. Ciske de Rat – de Musical beleeft zijn comeback in 5 november in hartje Amsterdam. In het DeLaMar Theater kruipt Danny de Munk opnieuw in de iconische rol van volwassen Cis. Na vier maanden reist de voorstelling voor nog onbepaalde tijd door het hele land. Waarschijnlijk is dit dan toch echt de aller-allerlaatste keer dat Danny de Munk in de huid van de volwassen Ciske kruipt. Verschillende jochies vertolken de rol van Ciske. Ellen Evers speelt Moeder Vrijmoeth en Brigitte Nijman speelt Tante Jans. Te zien tot en met 23 juli 2017.

In de schaduw van een oorlog

LANDELIJK - Vanaf 25 september is HAIR de musical weer te zien in de Nederlandse theaters. De musical reist door het hele land. William Spaaij siert het podium als George Berger en Anouk Maas speelt de rol van Sheila. Rafaëlla Paton, die in 2006 de derde editie van Idols won, speelt June en zingt in de voorstelling de klassieker 'Aquarius'. HAIR gaat over een vriendengroep die in de jaren zestig strijdt voor vrede, liefde en vrijheid. Ze worden op de proef gesteld door een naderende oorlog die alles waar ze voor hebben gevochten dreigt te verpesten. Bijzonder: in de voorstelling worden sommige liedjes in het Engels en sommige in het Nederlands gezongen. Deze musical is inmiddels niet meer te zien.

Meer mooie musicals

  • Vanaf 5 november: A Chorus Line, een reizende voorstelling. Over sterren in spe op Broadway, op zoek naar hun grote doorbraak. Volg de spanning van audities doen en het bloed, zweet en tranen die erbij komen kijken. Blijven ze overeind in deze keiharde business? Deze musical is inmiddels niet meer te zien.
  • Wat als Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong ooit samen op het toneel hadden gestaan? Bekijk de drie theaterdiva's vanaf 3 februari 2017 in de voorstelling Adèle, Conny, Jasperina – De grote drie, een reizende voorstelling. Al hun klassiekers komen voorbij;
  • Soldaat van Oranje - De Musical heeft geen toelichting meer nodig. De bekroonde voorstelling is voorlopig nog te zien in Katwijk.
Bekijk meer musicals op DagjeWeg.NL.

Tip: magische musicals voor kinderen.
Foto 2. Simba tijdens het nummer 'He Lives in You' uit de musical The Lion King. Foto: Deen van Meer.
Foto 3. Danny de Munk als oude Cis met alle kleine Ciskes voor de nieuwe versie van Ciske de Rat - de Musical. Foto: Roy Beusker Fotografie.
Foto 4. Soldaat van Oranje - De Musical nog steeds niet gezien? Grijp je kans of ga nog een keer! Foto: Joris van Bennekom.

Laatst gewijzigd: 2017-04-25 12:09:19 · Gepubliceerd: 2016-09-20 17:00:17 - 862