Uitjes voor een extra romantische herfst

Romantische uitjes | Nieuws door

Kruip samen onder de paraplu

24 september 2018 Toerisme Landelijk Kleurige boombladeren dwarrelen om jullie heen terwijl jullie hand in hand de herfst trotseren. De zin verdwijnt weer eerder en het wordt weer iets kouder. Jas aan, sjaal om en lekker tegen elkaar aankruipen onder de paraplu! Neem wat extra tijd voor elkaar deze herfst. Boswandelingen maken, musea bezoeken en op originele afspraakjes gaan. Wij zetten een paar romantische uitjes op een rij.

Foto 1. Zoenen doe je nooit met z'n tweeën! Test bij de Kiss-O-Meter hoeveel microben er meedoen. Foto: Micropia © Maarten van der Wal.

Koffie in een ouderwets jasje

AMERSFOORT - Gewoon samen koffiedrinken is zo passé. Ga samen koffiedrinken op een originele plek vol geschiedenis! De Kringloop Amersfoort is meer dan een loods vol tweedehandse spullen. Er is een koffiehoekje met taart en broodjes, er is een minimuseum met kunst uit de regio en je vindt er een grote muziekhoek. Een complete ruimte vol bladmuziek, oude piano's en gitaren en oude lp's met gênante platenhoezen. Je kunt er heerlijk rondsnuffelen en met al die gekke spullen komen de verhalen vanzelf op gang.

Samen eekhoorntjes voeren

ETTEN-LEUR - Alle klassiekers voor stelletjes op één locatie: een exotisch vakantiegevoel, schattige dieren, lekker eten en samen winkelen. Kom samen eekhoorntjes voeren bij de Eekhoorn Experience! Wandel door Oosterse tuinen langs verblijven waar allerlei soorten eekhoorns leven. Op de route kom je leuke feitjes over ze te weten. Een behoorlijk originele date - en de toegang is nog gratis ook. De eekhoorntjes voeren? Dan betaal je vijftig cent voor een handje hazelnoten. De Eekhoorn Experience hoort bij Tuincentrum de Evenaar. Een centrum met een Oosters tintje, vol gigantische bamboeplanten, tuinmeubelen gemaakt van bamboe, palmen, yucca's en indrukwekkende boeddhabeelden. Er is ook een Indisch eethuisje waar je lekkere snacks kunt halen. Let op: het eethuisje is alleen open op zaterdag en zondag.

Met z'n allen op een afspraakje

AMSTERDAM - In het hart van de stad vind je het gratis Artisplein. Eerst een kopje koffie bij De Plantage - waar vroeger talkshows als Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door werden opgenomen - en daarna eventjes bij de flamingo's kijken. Vanaf het plein loop je zo naar de ingang van dierentuin ARTIS. Vooral de aquaria zijn romantisch om te bezoeken. Zin in een spannend afspraakje? Ga dan naar ARTIS Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld. De Kiss-o-Meter laat precies zien hoeveel microben er met jou en je lief mee zoenen - en wie er stiekem allemaal meegaan op jullie afspraakje.

Ook leuk om samen te doen

Foto 2. Geniet samen van een extra romantische herfst met deze tips. Foto: Pexels.com.
Foto 3. Hand in hand wandelen door exotisch tuincentrum de Evenaar en eekhoorntjes voeren bij de Eekhoorn Experience. Foto: Eekhoorn Experience.
Laatst gewijzigd: 2018-12-21 17:18:59 · Gepubliceerd: 2016-09-23 13:38:42 - 5695