1

Dit zijn de leukste uitjes dit weekend

Tips voor 15 en 16 oktober

Uitjes voor in de herfstvakantie Redactioneel door
Foto 1. De zwevende bloementuin van de Orchideeën Hoeve is prachtig - en uniek in Europa. Foto: De Orchideeën Hoeve.

archief oud artikel 13 oktober 2016 Toerisme Landelijk De herfstvakantie begint met een tropisch tintje. Bezoek een unieke, zwevende bloementuin in de Orchideeën Hoeve of reis met Freek Vonk langs exotische kunstwerken in het Rijksmuseum. Er zijn ook veel voordelige uitjes dit weekend! Beklim met korting de Euromast, doe mee met een gigantisch kussengevecht op straat of ga gratis naar het vernieuwde TwentseWelle en ontmoet harige spinnen. Veel plezier!

Freek kletst je door het Rijks

AMSTERDAM - De schilderijen en opgezette dieren in Rijksmuseum worden plots een stuk levendiger met een audiotour van Freek Vonk. In de nieuwe tentoonstelling Frans Post. Dieren in Brazilië zijn schilderijen van Braziliaanse landschappen, diertekeningen én tientallen opgezette dieren uit Naturalis te zien. Het is voor het eerste dat de vierendertig tekeningen van Post te zien zijn - ze werden onlangs ontdekt in het Noord-Hollands Archief in Haarlem. Freek Vonk legt bezoekers enthousiast uit wat ze nou eigenlijk precies zien. Frans Post (1612-1680) was een kunstenaar en wetenschapper uit Haarlem die in 1636 met gouverneur Johan Maurits van Nassau meereisde naar Nederlands-Brazilië om de natuur daar vast te leggen.

Spinnenkoppen in familiemuseum

ENSCHEDE - Vanaf dit weekend is Museum TwentseWelle weer geopend! Het museum is compleet verbouwd en vernieuwd en heropent als leerzaam familiemuseum, vol proefjes voor alle leeftijden. Om deze make-over te vieren, mag iedereen op zaterdag 15 oktober en zondag 16 oktober gratis naar binnen. Kun je gelijk de nieuwe tentoonstelling Kom spinnenkoppen! bekijken in de fabriek allerlei knutselwerkjes maken en opdrachten doen. Leer spinnen en weven als de Twentenaren van vroeger en bekijk wevers uit de natuur, zoals rupsen en spinnen.

Uniek: een zwevende bloementuin

LUTTELGEEST - Op zaterdag 15 oktober opent de Orchideeën Hoeve de zwevende bloementuin, een nieuwe bloemenattractie die je meeneemt naar een sprookjesachtige wereld vol betoverende bloemen. Meer dan tweeduizend bloemen bloeien zwevend boven je hoofd en door allerlei spiegelwanden lijkt de bloemenzee oneindig. Nergens anders in Europa is zo'n bloementuin te bezoeken. Het idee is geïnspireerd op de Japanse kersenbloesemperiode.

Toren boven een wereldstad uit

ROTTERDAM - De skyline van Rotterdam is indrukwekkend om te zien, vooral vanaf de Euromast! Hij torent boven heel Rotterdam uit en is het icoon van de havenstad. Behalve genieten van het uitzicht, kun je er eten, slapen, dineren en abseilen. Ga mee omhoog in de roterende glazen lift en toren op een hoogte van 185 meter boven de stad uit. Een kopje koffie drinken met een wereldstad aan je voeten kan ook. Via DagjeWeg.NL TIckets krijg je gratis een kopje koffie en een gebakje in de Euromast, plus korting op de entree. Bestel tickets via DagjeWeg.NL Tickets en ga met €5,75 korting per persoon naar de Euromast!

Kussens in de aanslag

LEIDEN - Doe mee aan een gigantisch kussengevecht op zaterdag 15 oktober van 14:00 uur tot 17:00 uur in de Museumtuin van Museum Volkenkunde. Ter ere van de nieuwe tentoonstelling over veren, Wereld vol veren, kun je op deze manier zelf ware veerkracht ervaren. Het gevecht is puur vriendschappelijk, natuurlijk. Als je wilt meedoen moet je wel zelf een kussen meenemen. In de tentoonstelling ontdek je hoe veren door de eeuwen heen worden gebruikt. Als statussymbool op een hoofdtooi, als accessoire in de mode en als onderdeel van een kunstwerk. De tentoonstelling is te zien vanaf vrijdag 14 oktober.

Extra tips

Foto 2. Kom naar de nieuwe tentoonstelling 'Kom spinnenkoppen' en ontmoet echte wevers uit de natuur, zoals rupsen. Foto: Museum TwentseWelle.
Foto 3. Bekijk tekeningen, schilderijen en opgezette dieren in Rijksmuseum. Freek Vonk praat je in de audiotour langs alle bezienswaardigheden. Foto: Frans Post Rijksmuseum © Olivier Middendorp.

Laatst gewijzigd: 2016-10-11 15:45:05 · Gepubliceerd: 2016-10-11 10:37:52 - 2096


-advertentiepositie-