1

Regent het? Dit zijn leuke indoor uitjes

Bij deze overdekte uitstapjes zit je samen lekker droog

Overdekte uitjes op DagjeWeg.NL Nieuws door
Foto 1. Buiten is het koud en guur, maar hier in de keuken is het heerlijk warm en ruikt het naar warme broodjes. Foto: Nederlands Bakkerijmuseum.

25 juli 2020 bijgewerkt: 18 januari 2022 Toerisme Landelijk Het kan de hele zomer gieten en stralen in het najaar: in Nederland weet je nooit wanneer het slecht weer wordt. Gelukkig zijn er genoeg indoor uitjes om je te vermaken. Wij geven tips voor een dagje uit bij regen die zo leuk zijn, dat je blij wordt van elke nieuwe plensbui.

Bus en boot in één

ROTTERDAM - Is het een spannende busrit of een bijzondere tocht op zee? Allebei! De amfibiebus van Splashtours Rotterdam is een bus die het water in rijdt en verandert in een motorboot. Zo kun je de mooiste plekken van Rotterdam zien, op het water en aan wal. Je zit veilig en droog in de bus, dus de tocht is ook geschikt bij slecht weer. De redactie nam ook een ritje in de bus en was blij verrast. Tip: lees de reportage over Splashtours Rotterdam.

Zoete broodjes bakken

MEDEMBLIK - De regen tikt tegen de ramen en er waait een gure wind door de straten, maar jullie zitten lekker warm binnen. De lucht van verse broodjes, de warme dampen van de goedgevulde ovens... Bezoek Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik. Je leert er van alles over de kunst van het bakken, knoopt zelf een schort voor en proeft de lekkerste baksels vers uit de oven - wel eerst eventjes blazen.

Is Medemblik niet in de buurt? In Hattem heb je ook een Nederlands Bakkerijmuseum.

Ga op schippersavontuur

AMSTERDAM - De golven slaan tegen het schip aan, de wind waait kil en guur. Maar jij zit lekker warm binnen! Ga in Het Scheepvaartmuseum op een woest avontuur. Stap aan boord van het indrukwekkende schip de Clipper Stad Amsterdam, vuur kanonnen af en kruip door het ruim. Ontdek hoe zwaar het leven op een schip was, wat er vroeger allemaal bij kwam kijken en met welke dieren en gevaren je op zee te maken krijgt. Verlaat jij het schip als loyale matroos of als stoere piraat?

Spelen in een legostad

GROOTEGAST - In het LEGiO-museum kunnen kinderen non-stop spelen. Zodra je de drempel overstapt, kom je een gigantisch legoparadijs binnen. Een enorme speelstadvan duizenden legosteentjes. Bekijk het stadhuis van Groningen, de Martinitoren, de trein van Zuidhorn naar Groningen. Her en der staan legotafels waar kinderen (en volwassenen) zelf aan de slag kunnen. In de LEGiO-bioscoop zijn films te zien over het ontstaan van het immens populaire speelgoed. Even een bouwpauze inlassen? Duik in de ballenbak of speel een legospelletje op de Playstation. In het restaurant van het LEGiO-museum is drinken met wat lekkers te bestellen.

Voor één dag op missie als matroos

DEN HELDER - Nog zo'n maritieme klassieker: het Marinemuseum. Hier leer je niet alleen wat de marine eigenlijk allemaal uitvoert, maar help je zelf ook een handje mee. Bezoekers worden voor één dag matroos en ontmoeten zeehelden, bekijken uniformen en wapens en leren alles over de technieken aan boord en de geschiedenis van de Rijkswerf. Je kunt zelfs een missie volgen die je door het hele museum leidt.

Karten, lasergamen en ontsnappen

ENSCHEDE - Karten, lasergamen, escaperooms: bij ZERO55 Enschede heb je het allemaal onder één dak. Op het Go Planet Parc vind je allerlei stoere activiteiten. dagje uit. Speel samen lasertag en race in een elektrische kart over een kartbaan vol lichteffecten en toffe racemuziek.

Ontdek een overdekte miniwereld

ROTTERDAM - In Miniworld Rotterdam bewonder je typisch Rotterdamse hotspots in het klein. Rotterdam CS, de Kuip en de Markthal. Maar ook historische gebouwen en kerken in miniatuur en een stukje vooroorlogs Rotterdam zijn te ontdekken. Spot jij de grapjes in de miniatuurwereld? Er zitten vijf pinguïns, drie superhelden en een surfende koe verstopt. Bestel kaartjes met korting voor Miniworld via DagjeWeg.NL Tickets.

Eindeloos jumpen

EMMEN - Kom springen bij Urban Jump & Playground. En het blijft niet alleen bij trampolinespringen: je vindt hier ook een indoor speelparadijs en een gezellig café inclusief arcadehal. Wissel jumpen af met klautertoestellen, glijbanen, poolen of een potje classic airhockey.

Ook interessant

Foto 2. Lekker warm in de keuken als bakker aan de slag. Foto: Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij.
Foto 3. Avonturen beleven als matroos of piraat op een VOC-schip in Het Scheepvaartmuseum. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

Laatst gewijzigd: 2022-01-18 10:02:17 · Gepubliceerd: 25 juli 2020 - 12383