1

Museum hoppen in het donker tijdens Museumnacht Den Haag

Bijna veertig musea openen hun deuren voor publiek

Bezoek een museum tijdens Museumnacht Den Haag   Nieuws door
Foto 1. Ieder museum heeft zijn eigen activiteiten tijdens Museumnacht Den Haag! Foto: Haags Historisch Museum.

archief oud artikel 26 oktober 2016 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Ga dit weekend kunst kijken tijdens de Museumnacht Den Haag! Na een spetterende aftrap in de Elektriciteitsfabriek gaat op zaterdagavond 29 oktober de Museumnacht van start. Bijna veertig musea in Den Haag en Voorburg stellen hun eigen programma samen rondom het thema 'ECHT NEP'.

Van pantoffelparade naar Haagse proeverij

Bijna veertig culturele instellingen in Den Haag en Voorburg openen tijdens de Museumnacht hun deuren voor publiek. Struin in het donker van museum naar museum om zoveel mogelijk kunst te zien! Kom achter de waarheid van spannende verhalen in Museum de Gevangenpoort of ga op de foto in de Doe-het-Selfiebox in het Haags Historisch Museum. Hier kun je ook proeven van Haagse lekkernijen en leer je wat écht Haags is en wat nep. Vind je het tijd worden voor pantoffels? Trek ze maar aan en slof mee met de Nachtelijke Pantoffelparade in het Haags Gemeentearchief.

Wat is echt en wat is nep?

'Echt neppe kunst' in Den Haag

Waarschijnlijk heb je het bij sommige kunstwerken weleens gedacht. "Is dit nu kunst? Dat zou mijn kleine broertje ook kunnen maken." Wat is eigenlijk kunst en wie bepaalt dat? Het thema van deze museumnacht is 'ECHT NEP'. Illusies, nepkunst en nepkunstenaars: soms is het lastig om het verschil te zien... Kijk bijvoorbeeld binnen bij Escher in Het Paleis waar niets is wat het lijkt. Kinderen lijken hier soms zelfs groter dan hun ouders! De Museumnacht wordt afgetrapt met muziek, poëzie en kunst in de Electriciteitsfabriek. Na de museumnacht kunnen de voetjes van de vloer tijdens een afterparty in Filmhuis Den Haag!

Busyoga en optredens voor onderweg

Ook aan het vervoer is gedacht. Veel van de musea kun je te voet bereiken, maar ook buiten het centrum bevinden zich musea die een bezoekje waard zijn. Hiervoor worden speciale pendeldiensten ingezet, waar je met een museumnachtticket gratis gebruik van kunt maken. En een speciale verrassing: er is entertainment aan boord! Geniet van een optreden van de Poetry Circle of de Haagse singer-songwriter Mooz. Mensen die toe zijn aan ontspanning komen helemaal tot rust tijdens de busyoga. Wil je helemaal een speciaal vervoersmiddel? Stap dan aan boord van één van de boten en laat je over het water vervoeren.

Dit weekend wordt de klok verzet en dat betekent een uur langer slapen. Tijd genoeg om eropuit te gaan dus! Bekijk de leukste uitjes voor dit weekend.
Foto 2. Geniet van muziek in het Haags Historisch Museum! Foto: Haags Historisch Museum.
Foto 3. De Anouk-coverband Nouked treedt op in het Haags Historisch Museum. Foto: Haags Historisch Museum.

Laatst gewijzigd: 2016-10-27 17:03:47 · Gepubliceerd: 2016-10-26 17:27:06 - 1055