Mooiste natuurgebied van NL: de Wadden

Publiek kiest voor Waddengebied

Lees meer over het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee Nieuws door
Foto 1. Met de verrekijker speuren naar zeehonden. Foto: DagjeWeg.NL/Mathilde van Ravensberg

archief oud artikel 3 november 2016 Natuur Het allermooiste natuurgebied van Nederland is...het Waddengebied! Het natuurgebied won de titel Mooiste Natuurgebied 2016 in de verkiezing. Nummers twee en drie zijn de Veluwe en de Hollandse Duinen.

Een natuurgebied van wereldformaat! Bijna 90.000 stemmers kozen het Waddengebied als het mooiste natuurgebied van Nederland uit een lijst van dertien genomineerden. Alle geselecteerde natuurgebieden maakten kans op een bedrag van maximaal 300.000 euro om in de natuur te investeren. Het Waddengebied kreeg de meeste stemmen en mag zich het mooiste natuurgebied van Nederland noemen.

Tweede en derde plaats

Op de tweede en derde plaatsen eindigden respectievelijk de Hoge Veluwe en de Hollandse Duinen. De jury, met onder meer Pieter van Vollenhoven, koos nog een vierde winnaar: Biesbosch-Haringvliet. Dit natuurgebied krijgt ook 300.000 euro voor natuurontwikkeling. Voor de drie winnaars, het Waddengebied, de Hoge Veluwe en de Hollandse Duinen, staat internationale roem te wachten. In een nog op te zetten campagne zijn dit de iconen van de Nederlandse natuur die in het buitenland promotie krijgen.

Geniet ook van de Nederlandse natuur! Maak een prachtige vaartocht door de Biesbosch of verken Nationaal Park De Hoge Veluwe.
Foto 2. Mooi plaatje van het mooiste natuurgebied van Nederland. Foto: 'Schiermonnikoog, 2008'. Fotograaf: Petra Links. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Laatst gewijzigd: 2016-11-03 15:08:45 · Gepubliceerd: 3 november 2016 - 861