Top vijf tips voor dit weekend

Tips voor 12 en 13 november

Wat is er allemaal te doen?   Redactioneel door
Foto 1. Er zijn dit weekend veel intochten. Daar komt Sinterklaas al aan in de Pakjesboot! Foto: Museumstoomtram © Hans Brinkel.

10 november 2016 Toerisme Landelijk Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan! Sint en zijn pieten komen zaterdag in Maassluis aan - en op nog veel meer plekken. Maar dat is niet het enige feestje dit weekend. Vier carnaval in het Afrika Museum, speel honderden spelletjes in Eindhoven en snuffel tussen vintage spulletjes in Utrecht. Fijn weekend!

Zie ginds komt de stoomboot

MAASSLUIS - Daar komt 'ie aan! De goedheiligman vereert ons koude land opnieuw met een bezoek. Op zaterdag 12 november komen Sinterklaas en zijn pieten officieel in Nederland aan tijdens de landelijke sinterklaasintocht in Maassluis. Dieuwertje Blok doet voor het Sinterklaasjournaal live verslag vanaf de kade. En natuurlijk lopen er een hoop malle pieten rond en is er door heel Maassluis entertainment met parades, optredens en workshops.

Is Maassluis niet om de hoek? Bekijk meer sinterklaasintochten en sinterklaasuitjes.

Beetje Den Bosch, beetje Rio

BERG EN DAL - Carnaval is niet alleen een Brabants feestje, maar een wereldwijd evenement. Misschien wist je dit allang, maar uit een onderzoek van het Afrika Museum blijkt dat zeventien procent van Nederland dit nog niet wist. Vanaf vrijdag 11 november zien hoe carnaval in verschillende landen en culturen wordt gevierd. In de tentoonstelling Carnaval Wereldwijd zie je in het museum kostuums en praalwagens van over de hele wereld en ontdek je wat ze betekenen. Grappig: Oeteldonk (Den Bosch) blijkt toch wat overeenkomsten met Rio te hebben.

Bestel kaartjes via DagjeWeg.NL Tickets en ga met korting naar het Afrika Museum!

De hele dag spelletjes spelen

EINDHOVEN - Nieuwe spellen gratis uitproberen of als cadeautje voor jezelf of iemand anders kopen: het Spellenspektakel is een walhalla voor mensen die gek zijn op spelletjes! Een gigantische beurs met bordspellen, knutselspellen en zo'n beetje alle soorten spellen die je kunt bedenken. Voor kleine kinderen is er kinderopvang op locatie, zodat ook ouders op de beurs rond kunnen kijken en spellen kunnen uitproberen. De beurs is op zaterdag 12 en zondag 13 november te bezoeken. Op zaterdag kun je live de sinterklaasintocht kijken - met pepernoten.

Alsjeblieft, géén geel

MUIDEN - De middeleeuwen waren lang zo donker en duister niet als sommige geschiedenisboeken ons doen geloven. Er was juist ontzettend veel kleur! In de tentoonstelling De kracht van kleur in de Middeleeuwen op Muiderslot zie je pracht en praal van vroeger. En elke kleur betekende iets: zo was geel alleen geschikt voor narren en prostituees, want dat was immers nepgoud. Een edelman wilde dus absoluut niet in geel gezien worden. Dit gold ook voor gebouwen: de kleuren in kerken en andere openbare gebouwen stonden ook allemaal voor een bepaalde boodschap. De tentoonstelling is vanaf zaterdag 12 november 2016 te zien.

Snuffel tussen vintage hebbedingen

UTRECHT - Op zaterdag 12 en zondag 13 november is de Jaarbeurs een verzamelplaats voor mensen die houden van vintage hebbedingen. De VerzamelaarsJaarbeurs is de grootste vintage beurs van Europa, met duizenden stands vol meubels, kleding, speelgoed, porselein en kunst. Er zijn zelfs exposities gemaakt van oude spullen. Er zijn odes aan Prince, Pokémon, Nederlandse musicals en piratenzenders van vroeger te zien. Tip: mis ook de Mega Platen & CD Beurs niet, die tegelijkertijd te bezoeken is in de Jaarbeurs. Een gigantische beurs met exposities, boeken, films en signeersessies op het gebied van muziek. En natuurlijk heel veel lp's.

Extra tips

Foto 2. Een beurs vol spelletjes voor kinderen én volwassenen. Bezoek dit weekend het Spellenspektakel. Foto: Spellenspektakel Eindhoven.
Foto 3. Carnaval is zoveel meer dan een feestje in Oeteldonk. Bezoek de tentoonstelling 'Carnaval Wereldwijd'. Foto: Mardi Gras Indians © Charles Freger.
Foto 4. Volwassenen kunnen de hele dag spelletjes spelen terwijl de kinderen bij de kinderopvang spelen. Foto: Spellenspektakel Eindhoven.

Laatst gewijzigd: 2016-11-11 14:38:25 · Gepubliceerd: 2016-11-08 16:57:44 - 1309