ZOO Antwerpen opent metershoge skywalk

ZOO Antwerpen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Wandel nu op zes meter hoogte over de dierentuin

15 november 2016 Toerisme Antwerpen, Antwerpen ZOO Antwerpen is een van de oudste dierentuinen van de wereld en biedt een thuis aan honderden dieren. Sinds een paar weken is een bezoekje aan de Vlaamse dierentuin helemaal onvergetelijk: het park opende een 'skywalk', een wandelpad van honderden meters langs verschillende dieren én met uitzicht over de hele dierentuin. Snel een dagje Antwerpen plannen dus!

Foto 1. De skywalk biedt prachtig uitzicht over de hele dierentuin. Foto: © ZOO Antwerpen

Lach en zwaai naar de dieren

Het nieuwe wandelpad in de ZOO Antwerpen is zes meter hoog, waardoor je een adembenemend uitzicht hebt over de hele dierentuin. Vooral naar de schattige rode panda's kun je nu extra goed zwaaien. Flipper mee met de zeeleeuwen in het Aquaforum, vlieg net zo hoog als de roofvogels en geef een stiekem knipoogje aan de flamingo's op het Flamingoplein.

The sky is the limit

De skywalk is 225 meter lang en maakt twee lussen. Doordat het pad niet te steil is, is 'ie ook goed toegankelijk voor buggy's en rolstoelen. Dierplezier voor iedereen dus! Slinger dwars over de oudste ZOO van België en verwonder je over het dierenleven én de Franse landschapstuin waar je nu extra goed uitzicht over hebt. Vang ook nog een glimpje op van de Antwerpse skyline.

Let op: de tekst gaat verder onder de video.

De leukste dierentuinen van Nederland en België

  • Voor een safari hoef je helemaal niet naar Afrika! Spot de big five gewoon in Safaripark Monde Sauvage, vlakbij Luik.
  • In het bos van de Apenheul klauteren de apen overal om je heen. Een stukje tropisch regenwoud midden op de Veluwe.
  • In hartje Rotterdam ligt Blijdorp, een van de grootste dierentuinen van Nederland. In Blijdorp reis je binnen mum van tijd van de droge savanne naar het diepst van de oceaan.
  • Ontmoet je meest exotische vrienden in Reptielenzoo Iguana in Vlissingen! Bekijk vogelspinnen, slangen, schildpadden en andere reptielen van heel dichtbij. Controleer als je weggaat of ze niet stiekem in je tas zijn gekropen...
  • Vlakbij de Belgische kust vind je Boudewijn Seapark. Geniet van magische dolfijnenshows en allerlei leuke attracties.
  • Wist je dat ZOO Antwerpen is ontstaan doordat de burgemeester van Antwerpen in 1840 een bezoekje bracht aan ARTIS Amsterdam? De oudste dierentuin van Nederland is een gezellig dagje uit voor het hele gezin.
Foto 2. Vanaf de skywalk zie je schattige rode panda's van heel dichtbij. Foto: © ZOO Antwerpen
ZOO Antwerpen is een van de oudste dierentuinen ter wereld. Foto: © ZOO Antwerpen

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2017-09-15 08:50:30 · Gepubliceerd: 2016-11-15 09:26:46 - 816