1

Laat je betoveren tijdens China Light in Antwerpen

Elke avond verandert de Antwerpse ZOO in een magisch lichtspektakel.

ZOO Antwerpen   Nieuws door
Foto 1. De draak van veertig meter lang is het pronkstuk van China Light. Foto: © ZOO Antwerpen

28 november 2016 Toerisme Antwerpen, Antwerpen Waan je in het mystieke China tijdens het China Light in ZOO Antwerpen. Van 3 december 2016 tot en met 15 januari 2017 verandert de dierentuin elke avond in een magisch lichtfeest.

Overal lichtjes

Het is donker en je bevindt je op een drukke straat ergens in een Chinese stad. Er klinkt muziek, overal om je heen schitteren lichtjes en gekleurde lampionnen. Onder de vrolijke muziek klinkt af en toe het mystieke geluid van een zware gong. Net als de rest van de feestvierende mensen maak je plaats voor de parade. En daar komt 'ie: de dansende draak... Deze oeroude Chinese traditie maak je binnenkort mee in Antwerpen. Na sluitingstijd verandert ZOO Antwerpen in een Chinees sprookje. Laat je betoveren door de vijftienduizend lichtjes en vijftienhonderd lichtobjecten die over de hele dierentuin verspreid zijn. Slingerende aapjes, water sproeiende olifanten, knipogende uilen... China komt tot leven in de ZOO. Ook overdag is China Light te zien.

Magisch China

Tijdens het reizende festival China Light ZOO bewonder je vijftienhonderd reusachtige objecten van dieren en bloemen. Zestien lichtkunstenaars uit de Chinese stad Zigong hebben maandenlang gewerkt om je de magie van China te laten beleven. Het pronkstuk van het lichtfeest is de gigantische draak van maar liefst veertig meter lang en zes meter hoog. Bovendien geniet je elke avond van een traditioneel Chinees optreden. Sierlijk dansen zoals bij de opera van Beijing, kungfu op het ritme van een tokkelinstrument, een 'face changing'-act en acrobatisch jongleren: de artiesten uit China weten wat spektakel is.

Het festival is van 3 december 2016 tot en met 15 januari 2017 elke dag te zien van 18:00 uur tot 21:30 uur. Volwassenen betalen €15,- voor een ticket, kinderen van 3 tot en met 17 jaar mogen voor €12,- naar binnen.

Meer sprookjesachtige winteravonden

  • Op 13 december vindt de jaarlijkse Lichtjesavond in Delft weer plaats. Het sfeervolle centrum van de binnenstad verandert in een winters en sprookjesachtig lichtjestafereel.
  • Een betoverende kerst vier je in kerststad Valkenburg. Ontmoet de kerstman in Santa's Village en dwaal door de ondergrondse tunnels vol kerstgezelligheid.
  • De baron en barones van Kasteel de Haar nodigen alle kinderen van 4 tot en met 10 jaar uit om in de kerstvakantie te komen spelen! Kom langs tijdens een van de speciale lichtjesavonden en waan je in een spannend en magisch sprookje tijdens Kerst op De Haar.
  • Romantischer wordt het niet: in het Noord-Hollandse Laren kun je heerlijk schaatsen in Winter Village Laren.
  • Een dag lang plezier voor het hele gezin beleef je natuurlijk in een pretpark. Bekijk waar je de winter in pretparken gaat beleven.
Foto 2. De Antwerpse dierentuin wordt elke avond prachtig verlicht door vijftienhonderd lichtobjecten. Foto: © ZOO Antwerpen
Foto 3. Ook overdag zijn de objecten te bewonderen. Foto: © ZOO Antwerpen

Laatst gewijzigd: 2016-12-02 08:41:59 · Gepubliceerd: 2016-11-28 12:44:39 - 1371