Hoera: babyolifantje op komst in DierenPark Amersfoort!

Olifant Indra is uitgerekend rondom april 2017

DierenPark Amersfoort Persbericht door
Foto 1. Het babyolifantje wordt geboren rondom april. Foto: DierenPark Amersfoort

archief oud artikel 30 november 2016 Amersfoort, Utrecht Goed olifantenbabynieuws: olifant Indra uit DierenPark Amersfoort is zwanger. De kleine hoopt tussen maart en april geboren te worden en wordt het broertje of zusje van Kina en Kyan.

Mooi buikje

DierenPark Amersfoort maakte het vanmiddag bekend: Aziatische olifant Indra is weer zwanger. Als alles goed gaat, wordt het babyolifantje tussen eind maart en eind april geboren als vierde jong van Indra. "Het is moeilijk om een exacte bevallingsdatum vast te stellen", vertelt hoofddierverzorger Bas Aalders, "omdat een olifant één maand voor of na de uitgerekende datum kan bevallen." De afgelopen tijd werd het steeds duidelijker dat Indra zwanger was. "Ze werd wat dikker en haar melkklieren gingen opzwellen", legt Bas uit. "Toekomstige vader Maurice had ook geen interesse meer in haar. Normaal probeerde hij meerdere dekkingen als Indra vruchtbaar was."

Rijk der Reuzen

Een olifant heeft een draagtijd van bijna twee jaar, ongeveer 22 maanden. Tijdens de zwangerschap blijft Indra samen met haar familie in het 'Rijk der Reuzen' in de Amersfoortse dierentuin. "Hier leeft zij in een groot verblijf samen met haar moeder en twee eerdere nakomelingen: dochter Kina en zoon Kyan. De geboorte vindt ook plaats in gezelschap van de familie", zegt Bas. Vader Maurice mag af en toe bij de groep, maar leeft voor een gedeelte alleen - net zoals in de natuur. Kom het buikje van de zwangere Indra komende maanden bewonderen en steek haar meteen een hart onder de riem.

Bezoek DierenPark Amersfoort met korting via DagjeWeg.NL Tickets! Volwassenen drinken bovendien een gratis kop koffie of thee en kinderen tot en met dertien jaar krijgen een poster.
Foto 2. Indra en haar twee nakomelingen. Van links naar rechts: Kina, Kyan en Indra. Foto: DierenPark Amersfoort

Laatst gewijzigd: 2016-11-30 16:28:52 · Gepubliceerd: 2016-11-30 12:25:37 - 660