1

Winterland Breda: silent disco, kermis en foodtrucks

Bezoek het Brabantse sprookje in de kerstvakantie

Winterland Breda Nieuws door
Foto 1. In de haven van Breda is een grote schaatsbaan. Foto: © Winterland Breda

archief oud artikel 20 december 2016 Toerisme Breda, Noord-Brabant Vier de winter in Brabant! Tijdens Winterland Breda is de hele binnenstad drie weken lang gedompeld in een sprookjesachtige sfeer met veel activiteiten rondom kerst en de winter. Bezoek de nostalgische kermis, zoef naar beneden van een heuse roetsjbaan en schaats in stilte een rondje tijdens de silent disco.

Silent disco op de schaatsbaan

Overal vrolijke mensen, muziek en lekker eten: van 17 december tot en met 8 januari 2017 is het één groot winterfeest tijdens Winterland Breda. De haven is omgetoverd in een sfeervolle schaatsbaan, die in de kerstvakantie van 10:00 uur tot 23:00 uur geopend is. Op de vrijdagavonden kun je hier een speld horen vallen: van 21:00 uur tot 1:00 uur 's nachts is het silent discoschaatsen. Swing mee op de grootste hits terwijl je een pirouette draait! Vanuit de haven vertrekt elk kwartier een luxe boot richting de winterpret in Park Valkenberg. Geniet tijdens de boottocht van glühwein en warme chocolademelk. Loop iets verder naar de Havermarkt, waar je van een roetsjbaan vijf meter naar beneden glijdt in een band. Natuurlijk zijn de winkels in het centrum van Breda gewoon open. Bezoek ook zeker even de Ginnenkenstraat en doe je laatste kerst- en nieuwjaarsinkopen.

Bel aan bij Santa

Stadspark Valkenberg is omgetoverd tot een magische sneeuwbol. Aan het begin van het park treden sfeervolle koren en bandjes op. Struin langs de gezellige kerstchalets en doe je laatste inkopen voor kerst. Neem ook zeker een kijkje bij de nostalgische kermis. Vanuit foodtrucks bieden mensen je met hun grootste glimlach een kopje erwtensoep en warme chocolademelk aan. Ho ho ho, ook de kerstman heeft zijn huis gevonden in Park Valkenberg! Wie weet doet hij wel open als er wordt aangebeld... Tot en met kerstavond leest hij de mooiste verhalen voor aan kinderen.

Breda te ver weg?

  • Vier de kerstvakantie in Almere! In het centrum shop je de leukste kerstitems. Bezoek gratis de Yakultfabriek en bekijk de kunstwerken van Lego City in Veiligheidsmuseum PIT.
  • Het Utrechtse Museum Catharijneconvent organiseert het Kerstival, waar je kerststallen van alle tijden bewondert en naar het kerstverhaal luistert op een magische sneeuwschommel.
  • Op het Nederlands IJsbeeldenfestival zijn alle grote muziekhelden te vinden in bevroren toestand.
  • Niet zo'n fan van kerst? Bekijk dan deze anti-kersttips!
Foto 2. Bezoek de kerstman in zijn huis! Foto: © Winterland Breda

Laatst gewijzigd: 2016-12-21 10:04:21 · Gepubliceerd: 2016-12-20 15:09:49 - 2786


-advertentiepositie-