Van oliebolrijden tot carbidschieten: hier moet je zijn met oud en nieuw

Top 2000 Café |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Zes leuke dingen om te doen tijdens de jaarwisseling

23 december 2016 Toerisme Landelijk Wekenlang heb je ernaar toegeleefd, maar voor je het weet zijn de kerstdagen alweer voorbij. Tijd om plannen te maken voor de jaarwisseling! Schiet melkbussen de lucht in, maak een oliebollenrit of drink glühwein in een Amsterdams grachtenpand. Wij vertellen wat te doen tijdens oud en nieuw.

Foto 1. Een karakteristieke oliebollenwandeling door Rotterdam. Foto: Miniworld Rotterdam

Aftellen in het Top 2000 Café

HILVERSUM - Wordt het Queen, The Eagles of toch John Lennon? Sluit 2016 muzikaal af in het Top 2000 Café! Vanaf eerste kerstdag tot en met de jaarwisseling woon je live de uitzending van NPO Radio 2 bij in Beeld en Geluid. De toegang is gratis.

Mooiste vuurwerk van het land

ROTTERDAM - Rondom de prachtig verlichte Erasmusbrug tel je met duizenden anderen af naar 2017. Kijk hoe de mooiste sierpijlen de lucht in worden geschoten tijdens het Nationale Vuurwerk in Rotterdam. Vanaf 22:30 uur hoor je de grootste hits van het jaar op de kade. Leuk te combineren met de Oliebollenrit van Miniworld Rotterdam, waar je vanuit een historische tram de stad in een oud én nieuw jasje ziet. De tram maakt een tussenstop bij de oliebollenkoning Richard Visser. Mmmm!

Sixtiesfeestje in de kerk

UTRECHT - Ook in de gezellige binnenstad van Utrecht is het geen straf om de jaarwisseling te vieren. Overdag luister je met het hele gezin naar sprookjesverhalen van de Sneeuwkoningin in Museum Speelklok. Dans 's avonds de voetjes van de vloer in een café of club. Zo verandert de voormalige schuilkerk Belgisch Biercafé Olivier voor één keer in een danszaal met soul en funky hits uit de sixties, seventies en eighties.

Zeeuwse New Years Eve

MIDDELBURG - Ook tijdens oud en nieuw is er genoeg te beleven in Middelburg Winterstad. Schaats overdag je laatste rondje van 2016 op de ijsbaan en luid het nieuwe jaar in tijdens een feestje op het gezellige Tympaanplein!

Knallen in Groningen

STADSKANAAL - Op oudejaarsdag is de hele dag door het geknal van vuurwerk te horen. Zoek zelf het lawaai op tijdens het carbidschieten in Stadskanaal! Geniet van een hapje en drankje terwijl je de tientallen melkbussen in de lucht ziet vliegen.

Vooruit, nog één glühwein

AMSTERDAM - Een stijlvolle jaarwisseling vier je een Amsterdams grachtenpand. In Museum Het Grachtenhuis kom je helemaal in de romantische sfeer van oud en nieuw. Bewonder de fonkelende lichtjes in het poppenhuis en wandel door de prachtig versierde kamers terwijl je een glaasje glühwein drinkt.

Foto 2. Beleef de romantische sfeer in een Amsterdams grachtenpand. Foto: Museum Het Grachtenhuis

Laatst gewijzigd: 2016-12-28 14:16:33 · Gepubliceerd: 2016-12-22 09:30:14 - 1455