1

Dagje uit dit weekend!

Dagje uit op 31 december of 1 januari? Dit zijn de leukste tips

De leukste tips voor de kerstvakantie Redactioneel door
Foto 1. Gelukkig Nieuwjaar! We wensen je een weekend en een jaar vol leuke uitjes toe. Foto: Pexels.com.

archief oud artikel 29 december 2016 Toerisme Landelijk O jongens, nog even en het is alweer weekend. Het allerlaatste weekend van 2016. Hoeven we niet rouwig om te zijn, want 2017 begint al goed! Er genoeg te doen tijdens oud en nieuw. Behalve oliebollenritten, winterwandelingen en nieuwjaarsduiken zijn er ook gewoon lekker veel uitjes open op nieuwjaarsdag. Fijn weekend en Gelukkig Nieuwjaar!

Die oliebollen loop je er zo af

AMSTERDAM - Leuk en aardig al die feestdagen, maar wat prop je een hoop voedsel naar binnen! Gelukkig nodigt het winterse landschap uit tot mooie wandelingen. Loop je al dat eten er zo af. En aan het einde van de tocht eet je het er weer aan. De Oliebollenwandeling Amsterdamse Bos op 30 en 31 december eindigt namelijk met een lekkere oliebol. Maar dan heb je er wel een wandeling door het Amsterdamse Bos onder begeleiding van een boswachter op zitten. Meedoen? Meld je vooraf aan.

Schaatsend het nieuwe jaar in

AMERSFOORT - Schaatsen, glühwein drinken en dansen op het ijs tot in de late uurtjes. Oké, tot 18:00 uur op oudjaarsdag en vanaf 12:00 uur op nieuwjaarsdag. Maar toch, je kunt gewoon het hele weekend bij WinterparadIJS Amersfoort terecht. Sky Radio schalt uit de speakers en de warme chocolademelk vloeit in overvloed. Het Eemplein is sowieso een mooie locatie rond deze tijd van het jaar, met allerlei lichtjes. Vlakbij is de Koppelpoort in Amersfoort prachtig verlicht in het donker.

Begin 2017 lekker fris

SCHEVENINGEN - Er zijn tal van nieuwjaarsduiken in Nederland, maar dé duik is toch wel de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Duizenden mensen in badkleding op het Scheveningse strand met wollen mutsen op - het blijft een gek gezicht. De duik begint 1 januari om 11:45 uur met een warming-up op muziek. Om 12:00 uur luidt het startsein en rennen mensen als een malle het ijskoude water in.

Vergeet je waterdichte laarzen niet

GRONINGEN - Als je dit op 1 januari doet, ben je het jaar ontzettend sportief begonnen en begin je 2017 met een schouderklopje voor jezelf. Er zijn tal van nieuwjaarswandelingen, maar de Nieuwjaarswandeling door het Lauwermeer is wel heel speciaal. Met een gids loop je door Nationaal Park Lauwersmeer. Hier rusten trekvogels in de winter - iets waar de gids van Staatsbosbeheer je van alles over kan vertellen. Na afloop van de tocht is er soep, koffie en thee. Tip: trek waterdichte laarzen of schoenen aan.

Oude tram vol oliebollen

ROTTERDAM - Een miniatuurwereld vol lichtjes en winterse scènes die wachten om ontdekt te worden. Daar ergens zit de kerstman verstopt, en even verderop staan de Drie Wijzen bij de kribbe. Met de Oliebollenrit van Miniworld combineer je oud en nieuw letterlijk op 31 december. Miniworld organiseert een toer in een ouderwetse tram door het moderne Rotterdam. Inclusief nostalgische conducteur, kaartjes en natuurlijk lekkere oliebollen van oliebollenkoning Richard Visser. Vooraf reserveren.

Bestel tickets voor Miniworld Rotterdam via DagjeWeg.NL Tickets en krijg een gratis speurtocht.

Foto 2. Duik dit weekend ijskoud het nieuwe jaar in! Foto: 'Nieuwjaarsduik Scheveningen 2010'. Fotograaf: afritze. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com.
Foto 3. De Oliebollenrit in een oude tram van Miniworld Rotterdam is erg populair, dus reserveer vooraf! Foto: Miniworld Rotterdam.

Laatst gewijzigd: 2016-12-30 11:42:27 · Gepubliceerd: 2016-12-28 14:03:05 - 1384