Eten, drinken en slapen als Vermeer

Een dagje uit in Delft |  
Nieuws door

Het geboortehuis van Johannes Vermeer in Delft wordt een bed & breakfast

9 januari 2017 Geschiedenis Delft, Zuid-Holland Een gewoon jongetje, wat tot zijn tiende op de Voldersgracht in Delft woonde. Niemand vermoedde nog de eeuwige roem die de kleine Johannes Vermeer zou vergaren met zijn werk. Ga terug in de tijd en overnacht vanaf deze zomer in Vermeers geboortehuis aan de Voldersgracht in Delft, wat omgetoverd wordt tot bed & breakfast.

Foto 1. Voldersgracht 25 in Delft. Foto: Google Streetview

Herberg De Vliegende Vos

Eten, drinken en slapen als Vermeer kan vanaf de zomer van 2017 in het geboortehuis van de schilder. Projectontwikkelaar Christiaan Baljé opent op de Voldersgracht 25 in Delft een bed en breakfast genaamd De Vliegende Vos. Baljé treedt met zijn herberg in de voetsporen van Vermeers vader, die in hetzelfde pand ook Herberg De Vliegende Vos runde. Gasten kunnen binnenkort op de zolder van het kleine historische pand slapen en op de begane grond wordt eten van een 17e eeuwse menukaart geserveerd. Op dit moment werkt de eigenaar hard aan de renovatie van het 300 jaar oude pand, wat zoveel mogelijk in historische staat wordt teruggebracht.

Op zoek naar Vermeer in Delft

In Delft zijn ze maar wat trots op hun beroemde stadsgenoot Johannes Vermeer. De schilder kwam er niet alleen ter wereld, maar ligt er ook begraven. In de Oude Kerk kan iedereen zijn praalgraf bewonderen. Ook heeft de stad een heus Vermeer Centrum, wat in een permanente tentoonstelling de levensloop van de schilder uit de doeken doet.

Beroemde werken van Vermeer in Nederland

Eindelijk eens oog in oog staan met het Meisje met de parel? Of het vakmanschap van Gezicht op Delft met eigen ogen zien? Gelukkig zijn er een aantal werken van de Hollandse meester te zien in Nederlandse musea. In het Mauritshuis in Den Haag kun je maar liefst drie van Vermeers werken aanschouwen: het Meisje met de parel, het Gezicht op Delft en Diana en haar nimfen. Ook het Rijksmuseum in Amsterdam bezit een aantal schilderijen van Vermeer, waaronder het beroemde Het melkmeisje.

Kijk voor de laatste ontwikkelingen op de Facebookpagina van Herberg De Vliegende Vos.
Foto 2. Het geboortehuis van Johannes Vermeer wordt een bed & breakfast. Foto: Facebookpagina van Herberg De Vliegende Vos

Laatst gewijzigd: 2017-01-12 09:31:51 · Gepubliceerd: 2017-01-09 17:16:20 - 1176