Na regen komt romantiek: indoor dates

Blijf lekker binnen met je lief

Romantisch dagje uit Redactioneel door
Foto 1. Een museum is hartstikke romantisch om samen heen te gaan. Bijvoorbeeld het Rijksmuseum in Amsterdam. Foto: Erik Smits.

1 oktober 2022 bijgewerkt: 17 juli 2023 Toerisme Landelijk Een romantisch idee hoor: dicht tegen elkaar aan onder de paraplu, terwijl het stormt om jullie heen. De realiteit is vaak minder idyllisch. Je probeert keiharde windvlagen te ontwijken om je kapsel te redden, bibbert aan één stuk door terwijl je een goede indruk probeert te maken en je rent om de haverklap achter je - toch al kapotte - paraplu aan. Klinkt al een stuk minder romantisch. Wees verstandig en ga voor deze indoor date ideeën.

Samen kunst kijken

"Hé, ga je mee naar een museum?" klinkt misschien niet als de meest romantische uitnodiging, maar het zal je verbazen hoe romantisch musea zijn. De prachtige gebouwen, de honderden kunstwerken waar verhalen vol liefde en tragiek achter schuilgaan... Een kunstwerk was vroeger vaak een openlijke liefdesbrief. Een ode aan een mooie vrouw, of aan een land, een bepaalde traditie of een vervlogen tijdperk. Als je het zo bekijkt, lopen musea over van de romantiek.

Sprong in het diepe

Verdrink in elkaars ogen, maar houd wel je hoofd boven water. Misschien niet de meest geschikte activiteit voor een eerste date, maar zeker leuk om te doen als je elkaar al iets langer kent: naar een overdekt zwembad. Wedstrijdjes baantjes trekken en schoonspringen voor de fanatieke romantici en bubbelbaden en kruidenbaden met een tropisch tintje voor de rustzoekers. En als je er écht klaar voor bent, doe dan samen een dagje wellness en sauna. Geen zorgen - er zijn badpakdagen.

Ultieme klassiekers

Er is niets mis met klassiekers! Klassiekers zijn geen clichés, maar succesverhalen die voor herhaling vatbaar zijn. Samen een hapje eten, misschien later ergens anders aanschuiven en samen iets drinken. In het slechtste geval heb je iets lekkers gedronken en gegeten. In het beste geval heb je iets lekkers gedronken en gegeten én iemand leren kennen die leuk is. Klinkt als een win-win.

Popcorn in het duister

Als je bang bent dat je niet weet wat je moet zeggen, is een film altijd een goed idee. Schept sowieso een band, helemaal opgaan in een andere wereld en een bak popcorn delen. En natuurlijk de hamvraag: gaan jullie elkaars hand vasthouden of niet? Of je de film nou goed vond of niet of het daarover niet eens wordt, je hebt na het zien in ieder geval genoeg om over te praten. Voor een extra dosis romantiek pak je dat filmpje natuurlijk in één van de mooiste bioscopen van Nederland.

Zwijmelwaardige winkelsessie

Klinkt tegenstrijdig, want je zou denken dat je tijdens een dagje winkelen juist veel buiten bent. Niet als je in prachtige winkels bent waar je uren rond kunt hangen, zoals in deze mooie boekhandels. Stuk voor stuk romantische locaties vol historie, met letterlijk duizenden boeken. Leer elkaar kennen door elkaar boeken aan te raden, maak gebruik van het leeshoekje voor een proeflezing en slenter samen door de prachtige panden terwijl de regen tegen de ramen tikt. Zwijmel... Hetzelfde kun je trouwens ook in kledingwinkels doen, kookwinkels, of wat je interesse maar heeft.

Meer romantische uitjes

Foto 2. Een regenbui hoeft de romantiek niet te verpesten. Foto: Pexels.com.

Laatst gewijzigd: 2023-07-17 14:07:59 · Gepubliceerd: 1 oktober 2022 - 28396