Ontspan ultiem tijdens een dagje wellness in België

Tips voor sauna's en wellnesscentra in België

Les Thermes de Spa Redactioneel door
Foto 1. Gun jezelf een luxe genietsessie. Foto: Thermes de Spa

19 januari 2017 bijgewerkt: 13 juli 2023 Toerisme Spa, Luik Heerlijk om de drukte en het gure weer te ontvluchten en ultiem te ontspannen. Wij geven tips voor sauna's in België. Doe eens gek en maak er meteen een wellness-weekendje van!

Oudste waterstad van België: Spa

Wanneer je het hebt over Belgische kuuroorden, staat Spa met stip op één. Deze stad midden in de Ardennen is al eeuwen beroemd om zijn natuurlijke mineraalwaterbronnen. Proef het water van Spa eens niet uit een flesje, maar uit de Bron van Peter de Grote! Ultiem relaxen doe je in de luxueuze Thermes de Spa. Stap, na je sessie in de sauna of hammam, binnen in de zogeheten relaxatieruimtes. Hier kom je met infrarood- of woodlicht weer op lichaamstemperatuur.

Sauna in een blokhut

Ontvlucht de drukte en neem je intrek in een Wellness-blokhut! Diep in de bossen hoor je alleen het geluid van vogels en andere dieren. Elke blokhut staat op achthonderd vierkante meter die je helemaal alleen tot je beschikking hebt. Een echte Finse zoutsteensauna, een luxe spa en een professionele infraroodcabine zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt. Maak er een ontspannen weekend van met je partner, vrienden of familie.

Wellness in de kloostergangen

In het sfeervolle Dinant kom je tot jezelf binnen kloostermuren. Wellnesscentrum Les Bains de Dinant laat zich inspireren door de oud-Chinese filosofie van de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Neem plaats in de gezonde zoutsauna om vervolgens in het Romeinse zwembad te stappen. Naast genieten van de wellness kun je in het klooster in Dinant ook heerlijk eten en comfortabel overnachten. Leuk te combineren met een bezoekje aan Maison Leffe!

Op DagjeWeg.NL vind je nog veel meer leuke tips voor wellnesscentra en kuuroorden.
Foto 2. Kom tot rust in een heerlijke wellness. Foto: Thermes de Spa
Foto 3. De thermen van Spa liggen bovenop de heuvel. Foto: Thermes de Spa

Laatst gewijzigd: 2023-07-13 19:32:45 · Gepubliceerd: 19 januari 2017 - 8770