1

Tips voor een dagje uit dit weekend!

Wat is er te doen op 11 en 12 februari?

Wat is er allemaal te doen? Redactioneel door
Foto 1. Raak de geniale uitvindingen van Leonardo da Vinci aan. Foto: Paula Romein.

archief oud artikel 9 februari 2017 Landelijk Of je nu van breien, haken en borduren houdt of liever een lesje Toverdranken volgt op Zweinstein, er valt weer genoeg te beleven dit weekend. Zo komen Fred en George Weasley naar Utrecht om Harry Potterâ„¢: The Exhibition te openen. En in de Jaarsbeurs valt van alles over elektrische fietsen te leren! Bekijk onze tips voor dit weekend.

Love is in the air...

UTRECHT - Kom alvast in de stemming voor Valentijnsdag en leer alles over de liefde tijdens de Valentijn-rondleidingen in Museum Speelklok! Slenter gearmd met je geliefde door het museum en dans op bekende liefdesliedjes als 'I can't stand losing you' en 'Zij gelooft in mij' gespeeld door eeuwenoude instrumenten. De Valentijn-rondleidingen worden dagelijks ieder uur gegeven tot en met 14 februari in Museum Speelklok. Tip: boek je tickets met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Leer je eigen trui breien

ZWOLLE - Een warme gebreide trui, een gehaakte sjaal of een lekkere dikke quilt voor de winter in je favoriete kleuren. In de IJsselhallen in Zwolle is het tot en met zondag 12 februari één groot handwerkfestijn op de Handwerkbeurs 2017. Je vindt er alles op het gebied van breien, haken, patchwork en quilten, borduren, vilt, kralen, sieraden en kantklossen. Scoor de mooiste materialen en volg een workshop Zweeds borduren, sokken breien of Tunisch haken. De beurs is zowel leuk voor beginners als gevorderden. En er is zelfs een workshop haken voor linkshandigen!

Raak het werk van Leonardo da Vinci aan

AMSTERDAM - Wist je dat Leonardo da Vinci naast schilder ook wetenschapper, filosoof, schrijver en uitvinder was? In de Beurs van Berlage leer je zijn briljante brein kennen bij de tentoonstelling Leonardo da Vinci – Artist – Inventor – Genius. Uniek zijn de uit hout nagemaakte uitvindingen van Da Vinci, waarvan je sommigen ook mag aanraken en bedienen! Ze zijn speciaal door Italiaanse vakmannen in elkaar gezet aan de hand van Da Vinci's originele bouwtekeningen. De tentoonstelling over Leonardo da Vinci is nog tot en met 20 juni te bekijken. Tip: boek je tickets met € 2,50 korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Harry Potterâ„¢ in Utrecht

UTRECHT - WOOHOO!!! Het moment suprême is eindelijk daar: De opening van Harry Potter™: The Exhibition op zaterdag 11 februari in de CineMec. Wandel als Hermelien door de slaapzaal van de Griffoendor-toren waar je stiekem gebreide mutsjes neerlegt om elfjes uit de slavernij te bevrijden. Test je tovenaarskills tijdens een lesje Toverdranken van professor Sneep of verken het Verboden Bos, zonder Fang helaas. In de nieuwe tentoonstelling kun je echte topstukken uit de films bewonderen, zoals de Sorteerhoed, Harry's bezemsteel en de toverstaf waarmee hij Patronusspreuken uitvoerde. Accio CineMec dus!

Alle ins en outs over e-bikes

UTRECHT - E-bikes, e-mountainbikes en speed pedelecs. Je leert er alles over dit weekend tijdens de E-bike Xperience 2017. Test de verschillen en maak een proefritje op het testparcours. Voor de e-mountainbikes is zelfs een speciaal parcours met heuvelachtige weggetjes aangelegd, net alsof je er echt mee door de bossen fietst! Oud-profwielrenner Henk Lubberding geeft je nuttige tips en tricks zodat je veilig kunt opstappen, afstappen en koers houden op je e-bike. Bezoek de E-bike Xperience 2017 op 11 en 12 februari.

Extra tips

Foto 2. Speel een potje Zwerkbal en vang de Gouden Snaai. Foto: HARRY POTTER characters, names and related indicia are © & TM Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights © JKR. (s16)
Foto 3. Scoor de mooiste wol, de beste haaknaalden en leer alles over kantklossen. Foto: Evenementenbureau Second Events.
Foto 4. Neem je geliefde mee voor een romantische Valentijnswandeling. Foto: Museum Speelklok
Foto 5. Maak een testritje op een e-bike. Foto: Jaarbeurs Utrecht.

Laatst gewijzigd: 2017-02-16 10:21:34 · Gepubliceerd: 9 februari 2017 - 2020