De leukste dagjes uit dit weekend

Ga een dagje uit op 18 of 19 februari

Wat is er allemaal te doen? Redactioneel door
Foto 1. Vier een feestje en beleef knotsgekke kindershows op het Schiedams Kinderfestival - helemaal gratis voor kids. Foto: Saris & den Engelsman.

archief oud artikel 16 februari 2017 Toerisme Landelijk Van feesten met Annie M. G. Schmidt tot uitjes met lekker veel korting: we hebben de leukste tips voor dit weekend weer voor je op een rij gezet. En voor iedereen in het noorden: een hele fijne voorjaarsvakantie!

Word de grootste dj van Madurodam

DEN HAAG - Doe een dagje Madurodam en verken heel Nederland in één dag. Van de Domtoren loop je zo naar Schiphol, waar je zelf vliegtuigen kunt laten opstijgen. Bekijk de hoogtepunten van ons landje en ontdek wat Nederland zo bijzonder maakt. Je ziet van alles in Madurodam, maar je kunt er vooral lekker veel zelf doen. Een Zeeuws dorpje tegen een overstroming beschermen en de nieuwe top dj van Nederland worden bijvoorbeeld! Fans heb je sowieso al: honderden Madurodammertjes.

Tip! Bestel kaartjes voor Madurodam met korting van € 16,50 voor € 12,50 per kaartje!

Bekijk Da Vinci's uitvindingen

AMSTERDAM - Da Vinci kennen we allemaal als de schilder van onder andere de Mona Lisa, maar de man was een waar genie. Uitvinder, wetenschapper, filosoof, schrijver - zo'n ontzettende alleskunner. In de tentoonstelling Leonardo da Vinci – Artist – Inventor – Genius in de Beurs van Berlage zie je reproducties van zijn uitvindingen. Je mag ze zelfs aanraken, uittesten. Het is echt onvoorstelbaar wat die man allemaal verzon. Zo kwam hij op het idee een vliegmachine te maken. Voor de duidelijkheid: hij leefde van 1452 tot 1519. Behoorlijk vooruitstrevend dus.

Tip! Ga met korting naar de tentoonstelling in de Beurs van Berlage. Via DagjeWeg.NL Tickets krijg je € 2,50 korting per kaartje.

Feesten met Annie M.G. Schmidt

SCHIEDAM - De tweede editie van het Schiedams Kinderfestival begint zaterdag 18 februari. Het kinderfeest start met de voorstelling Woei! van muziekgezelschap Alle Hoeken van de Kamermuziek. Grappig detail: in de show wordt niet gesproken, alleen muziek gespeeld. De groep maakt van alles muziek: zelfs van een hoest of een gaap. Op zondag 19 februari draait alles om Annie M.G. Schmidt en geeft acteur Eric Beekes een echte kindershow vol grappige en stoute liedjes, gedichtjes en verhalen van Annie M. G. Schmidt. Alle shows zijn gratis voor kinderen.

Wat een baas die Maarten

GRONINGEN - Het Groninger Museum heeft weer een bijzondere tentoonstelling te pakken met Hide & Seek, Maarten Baas. Maarten Baas (1978) is een Nederlandse ontwerper die we hier nog niet zo goed kennen - in New York is al werk van hem te zien. Dit is zijn eerste grote solotentoonstelling, die opent op zaterdag 18 februari. Baas geeft een draai aan alledaagse spullen en maakt vaak kunst met een knipoog. Een mooi voorbeeld hiervan is zijn werk Schiphol Clock. Het lijkt net of er in een grote klok een man zit die de wijzers tekent of juist wegveegt om de juiste tijd aan te geven.

Koninklijke kiekjes bekijken

DORDRECHT - Koningin Máxima opent zaterdag 18 februari de tentoonstelling Aert Schouman - koninklijk paradijs in het Dordrechts Museum. De mooiste werken van Aert Schouman (1710-1792) komen samen in de tentoonstelling. Schouman schilderde veel dieren en natuur. Hoogtepunt van de expo is de kamerbeschildering van Willem V uit Paleis Huis ten Bosch. Het is een beetje een kijkje in de keuken van de Oranjes; na de tentoonstelling verhuist de complete kamerschildering naar het nederige stulpje van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Foto 2. Ga met korting een dagje naar Madurodam! Foto: Madurodam.
Foto 3. Da Vinci was een alleskunner. Check zijn uitvindingen in de Beurs van Berlage - met korting. Foto:

Laatst gewijzigd: 2017-02-16 11:31:30 · Gepubliceerd: 16 februari 2017 - 2025