De leukste dagjes uit voor moeder en dochter

Het is tijd voor quality time tussen moeder en dochter!

Meer leuke vrouwenuitjes Nieuws door
Foto 1. Audrey Hepburn met haar moeder Ella. Foto: Airborne Museum 'Hartenstein'.

archief oud artikel 19 februari 2017 Landelijk Binnenkort een dagje weg met moeders op de planning staan, maar nog geen idee wat jullie gaan doen? Pak een dagje sauna, ga aan de slag met chocolade of bezoek een ontroerende tentoonstelling over moederliefde! Wij geven tips voor een geslaagd moeder dochter uitje.

Aan de slag met chocolade

Chocolade komt altijd wel van pas, of je nu verdrietig bent, chagrijnig, blij, boos of tsja...wanneer eigenlijk niet? Hoe leuk is het dan om samen als moeder en dochter aan de slag te gaan met chocolade! Bij Choco Loca in Den Bosch maak je de heerlijkste bonbons en de mooiste versierde cupcakes. Aanrader is de workshop Bossche bollen maken, een echte Brabantse lekkernij gevuld met slagroom en overgoten met chocolade, jammie! Echte chocaholics die nog dieper in de chocoladewereld willen duiken, kunnen een bezoekje brengen aan Chocolademuseum Jacques in Luik. Leuk om te combineren met een overnachting in België.

Voor nog meer tips voor leuke moeder dochter uitjes lees ook: Moeder en dochter samen op stap!

Blaas samen stoom af in de sauna

Een dagje naar de sauna is het ultieme uitje voor moeder en dochter als jullie samen even willen relaxen. Bij sauna- en wellnessresort de Zwaluwhoeve in Hierden kun je heerlijk samen stoom afblazen en ontspannen. Omringd door weilanden geniet je hier in alle rust van tientallen sauna's, baden en andere wellnessfaciliteiten. Ga bijvoorbeeld voor een heerlijke hamambehandeling of Indiase hoofdmassage. Extra lang genieten? Overnachten bij de Zwaluwhoeve is ook mogelijk!

Doe iets sportiefs samen

Samen een luchtje scheppen, leidt vaak tot goede gesprekken. Een fietstochtje of wandeling door de Nieuwkoopse Plassen met prachtige moerasvogels, wuivend riet en prachtig laagveenmoeras. Of stap op de fiets om de Vestingdriehoek te verkennen, in het land van Maas en Waal. Vergeet tijdens je fietstocht niet om ook een bezoekje te brengen aan Slot Loevestein, een prachtig eeuwenoud kasteel waar de beroemde rechtsgeleerde Hugo de Groot in de zestiende eeuw gevangen zat.

Bezoek een tentoonstelling over moederliefde

Laat je door een prachtige tentoonstelling over moederliefde, powervrouwen en heldinnen van de Tweede Wereldoorlog. In het Airborne Museum is momenteel de tentoonstelling: 'Moederliefde. Het geheim van Ella & Audrey' te zien. De tentoonstelling gaat over de tijd die Audrey Hepburn samen met haar Nederlandse moeder in Nederland doorbracht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je kunt er allerlei jeugdfoto's, kindertekeningen en persoonlijke spullen van Audrey en haar moeder bekijken. In de tentoonstelling Rosie the Riveter komen verschillende onafhankelijke en inspirerende vrouwen naar voren die in de tijd van de Tweede Wereldoorlog wereldwijd voor een revolutie voor vrouwen op de arbeidsmarkt zorgden. En dan is er nog een tentoonstelling over misschien wel de bekendste moeder aller tijden: Maria! In Museum Catharijneconvent in Utrecht zie je allerlei kunstwerken met daarop klassieke én moderne Maria's afgebeeld. Eén van de absolute hoogtepunten is het zelfportret in de vorm van een rozenkrans van wel zeven meter lang!

Op stap met je zus of vriendin? Bekijk ook onze tips voor een leuk dagje uit met vriendinnen op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Maria met kind, Pieter Fransz- de Grebber, 1632, Gemeentemuseum Jacob van Hoorne, Weert.

Laatst gewijzigd: 2017-08-11 13:32:37 · Gepubliceerd: 19 februari 2017 - 8929