Dagje uit met regen: dit zijn leuke indoor uitjes

Tips voor binnenactiviteiten

De leukste binnenactiviteiten Nieuws door
Foto 1. Films komen tot leven in het EYE Filmmuseum. Foto: EYE Filmmuseum.

24 februari 2017 bijgewerkt: 18 januari 2022 Toerisme Landelijk Regen, hagel, wind, sneeuw: hoe het buiten ook tekeer gaat, met een leuk uitje maak je je dagje weg met slecht weer onvergetelijk. Ren van trampoline naar trampoline in een trampolinepark, wandel door een tropische vlindertuin of speel met speelgoed uit grootmoeders tijd. Bekijk de tips voor indoor uitjes!

Wie springt het hoogst?

Spring zo hard en hoog als je kunt in een trampolinepark! Jumpsquare in Nieuwegein is een van de grootste indoor-trampolineparken van Europa. Ook in Jumpsquare Amsterdam jump je eindeloos. Daag je vrienden uit tijdens een springend potje trefbal of speel voor acrobaat en maak de mooiste salto's. In Almere vind je Jumping Jack, waar je even niet meer weet wat zwaartekracht is. Loop horizontaal tegen muren op en trotseer het freerunparcours.

Alleen voor luxepaarden

Even helemaal weg van de wereld met je partner of vrienden en genieten van alles wat een luxe privésauna te bieden heeft. Spa Bada in Haarlem heeft onder andere een prachtig verlicht stoombad, een Finse sauna en een enorm bubbelbad. Kom ultiem tot rust terwijl je geniet van een drankje en een romantische film.

Speelgoed uit grootmoeders tijd

Geen iPads en Nintendo's, maar nostalgische knuffels en blokkendozen. In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur ontdek je met welk speelgoed opa en oma vroeger speelden. Ook leer je alles over oude ambachten zoals kaas maken en manden vlechten. Er zijn tientallen kamertjes waar je in kunt kijken en steeds weer iets nieuws ontdekt. Stap binnen in een ouderwetse drogisterij of kijk wat een smid precies doet. Bestel tickets met € 1,- korting voor het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum.

Gratis tour door de Yakultfabriek

In de Yakultfabriek in Almere word je meegenomen in de wereld van het kleine flesje Yakult. Je volgt het productieproces van A tot Z en ziet hoe duizenden flesjes per uur over de lopende band vliegen. Neem een slokje en proef hoe lekker bacteriën zijn! Maak van tevoren een afspraak - voor een rondleiding hoef je niets te betalen.

Zelf films beleven

Vanuit de trein ziet het EYE Filmmuseum er al indrukwekkend uit, maar vanbinnen is het nog mooier. In EYE komt de filmwereld tot leven! Volg de interactieve videotour en ontdek hoe films vol nabewerking er zânder al die special effects uitzien. Bewonder in het Panorama oude camera's - waaronder een Mitchell uit Hollywood (ja, googel die maar even).

Tussen de palmbladeren

Wandel tussen betoverende vlinders, bloesembomen en orchideeën in de Orchideeën Hoeve, waar je nog veel meer mooie exotische dieren ontmoet. Of beleef het Wilde Westen in de CactusOase! Anny, te herkennen aan haar rode cowboyhoed, vertelt je vol passie over de kracht van aloë-vera.

Bekijk meer leuke indoor uitstapjes.
Foto 2. Ga los in een trampolinepark. Foto: Jumping Jack.

Laatst gewijzigd: 2022-01-18 10:43:56 · Gepubliceerd: 24 februari 2017 - 47302