1

Het is officieel: de leukste winkelstraat vind je in Groningen

Dagje shoppen? Ga naar Groningen

Bekijk winkeltips op DagjeWeg.NL Nieuws door
Foto 1. De allerleukste winkelstraat van 2016 vind je in Groningen, vlakbij de Grote Markt. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

10 maart 2017 bijgewerkt: 17 december 2018 Toerisme Groningen, Groningen Streek vorig jaar de Amsterdamse Czaar Peterstraat nog met de eer, dit jaar is het noorden the place to be voor een shopsessie. Je vindt namelijk de leukste winkelstraat van 2016 in Groningen. De Zwanestraat - Kromme Elleboog is het leukste straatje van 2016. Leeuwarden staat op de tweede plaats met de Nieuwe Oosterstraat én heeft de allerleukste winkel van 2016.

Groningen heeft de leukste winkelstraat

De Zwanestraat - Kromme Elleboog in Groningen mag zich nu een jaar lang officieel de allerleukste winkelstraat van Nederland 2016 noemen. Groningers kennen dit straatje natuurlijk al veel langer dan vandaag. Het winkelgebied staat bekend als een typisch Groningse parel met leuke winkels en veel gezellige horeca - een gouden combi voor een dagje shoppen. Je hebt er nog een mooi uitzicht ook: de straat ligt op steenworp afstand van de Martinitoren en de Grote Markt. Groningen heeft niet de allerleukste winkel van 2016. Het winkeltje De Kaaskop in de Zwanestraat greep net naast het goud en staat op nummer twee. Het is een hotspot voor Groningse bourgondiërs en draait om eerlijk eten, mooie producten uit de regio en originele smaakcombinaties.

Maar... Leeuwarden heeft de leukste winkel

De Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden staat dit jaar op de tweede plek en is dus de op één na leukste winkelstraat van 2016. Het is de oudste winkelstraat van Leeuwarden. Hier vind je geen grote winkelketens, maar juist kleine aparte winkeltjes en speciaalzaken. En dat loont: Groningen heeft dan wel de leukste straat, maar Leeuwarden heeft de leukste winkel van 2016. De Friese Streekwinkel Priuw is het allerleukste winkeltje van vorig jaar. Het is een Friese delicatessenwinkel met alleen maar producten van Friese grond - ook wel Fryske Grûn. Eigenaresse Hielkje startte de winkel in 2012 omdat ze zelf de plattelandsproducten zo miste in de stad. Het concept is uniek en daardoor extra speciaal.

Andere winkeltips

Foto 2. De Zwanestraat - Kromme Elleboog in Groningen is de leukste winkelstraat van 2016. Foto: De Kaaskop, Erik Vos.
Foto 3. Winkelen doe je in het noorden: daar vind je de leukste winkelstraat en de leukste winkel van 2016. Foto: De Kaaskop, Erik Vos.

Laatst gewijzigd: 2018-12-17 11:25:06 · Gepubliceerd: 2017-03-10 13:40:27 - 9465


-advertentiepositie-