In deze gebieden spot je de mooiste vogels

Heerlijk ontspannen in de natuur tijdens een vogelexcursie

Meer vogelexcursies Nieuws door
Foto 1. Blauwborstjes spotten in de Wieden. Foto: Natuurmonumenten © Rick Willemsen.

archief oud artikel 21 april 2018 Natuur Landelijk Het geluid van tjilpende vogels, de geur van gras en turen door een verrekijker. Met een beetje geduld spot je zo een aalscholver, steltlopertje of blauwborst. Dankzij de vele wateren is ons land één van de meest vogelrijke landen ter wereld. Ga er maar snel van genieten. Wij hebben de leukste vogelexcursies voor je op een rij gezet.

Spring op de fiets en leer de steltloper kennen

SCHIERMONNIKOOG - Geniet van waggelende eenden op de Westerplas, ganzen in de polder en spot steltlopertjes op het wad. In Nationaal Park Schiermonnikoog pak je de fiets met een gids van Natuurmonumenten om de flora en fauna van het eiland te verkennen. Tijdens een vogelexcursie op dit waddeneiland leer je alles over deze eilandbewoners. Op eigen houtje ontdek je ook een hoop!

Bewonder de prachtige blauwborst

OSPEL - Broedvogels spotten op de fiets gaat hem niet worden, dat doe je natuurlijk lopend. Samen met een enthousiaste boswachter van Staatsbosbeheer struin je door de onverharde paden van Nationaal Park De Groote Peel. In dit prachtige hoogveengebied wonen maar liefst 270 verschillende vogelsoorten. In de excursie Vogels kijken in De Groote Peel ga je voornamelijk op zoek naar de blauwborst. Deze prachtige vogel is te herkennen aan, hoe kan het ook anders, een blauwe borst. Sinds half maart zijn de beestjes na een lange reis uit zuidelijke streken weer in de Peel te vinden. De route die gaat wandelen is ongeveer drie kilometer lang. Tip: je hond mag ook mee, wel aangelijnd.

Droom weg in de vreedzame vogelwereld

ZWOLLE - Ook in het Overijsselse natuurgebied Vreugderijkerwaard is de drukte van de stad ver te zoeken. Te voet kom je tijdens de excursies Broedvogels kijken in de Vreugderijkerwaard alles te weten over broedvogels. Onderweg zie je hoe jonge pulletjes braaf achter hun moeder aan zwemmen, een vertederend gezicht. En vanaf de vogelhut en de dijk droom je weg bij een adembenemend uitzicht van een uitgestrekt rivierenlandschap. Je ziet hoe vogels vreedzaam hun jongen vertroetelen en eenden hun best doen hun kroost bij elkaar te houden. Ondertussen vertelt de boswachter je alle smeuïge ins en outs over de vogelfamilies.

Locaties vogelspotten

  • Maak een heerlijke ochtendwandeling in de Scheelhoek. Samen ga je op zoek naar kluten, brandganzen en plevieren.
  • Neem een kijkje in een aalscholverkolonie en kom langs in De Wieden.
  • Ontdek waarom de schoonheid van Nederland en ga op verkenningstocht door Biesbosch MuseumEiland.
  • Bekijk meer natuuruitstapjes.
Foto 2. Op zoek naar Aalscholvers in de Wieden. Foto: Natuurmonumenten © Rick Willemsen.
Foto 3. In de Vreugderijkerwaard kom je de prachtigste vogels tegen. Foto: Natuurmonumenten © J.W. Steffelaar.
Foto 4. Ontdek de pracht en praal. Groote peel. Foto: Natuurmonumenten © Geurt Besselink.

Laatst gewijzigd: 2018-04-17 17:39:20 · Gepubliceerd: 21 april 2018 - 2016