1

Dagje uit dit weekend!

Wat is er te doen op 1 en 2 april?

Wat is er allemaal te doen? Redactioneel door
Foto 1. Tulp Festival. Foto: @ TulpFestivalAmsterdam 2016, John Lews Marshall.

archief oud artikel 30 maart 2017 Toerisme Landelijk Een straatfestival in Delft, een half miljoen bloemen in Amsterdam en een voetbalhemel in het Nederlands Openluchtmuseum: er is dit weekend enorm veel leuks te doen! Lees onze tips om te doen dit weekend en plan jouw dagje uit. En nee, geen enkele tip is een 1 aprilgrap. Fijn weekend!

Delft zet de bloemetjes buiten

DELFT - De altijd al gezellige binnenstad van Delft verandert op 1 april in een kleurrijk festival tijdens de Levende Etalagedag! Door de hele stad bewonder je minivoorstellingen in etalages onder het thema 'Bloemrijk'. Loop kunstroutes, geniet van muziek, proef lekkernijen en laat een beautyportret van jezelf maken. In elke straathoek is er wel iets te beleven.

Bananas en tomatenskippybal

LANDELIJK - Het is lente! Alles groeit en bloeit weer volop. Op 1 en 2 april zie je van dichtbij hoe bloemen, planten en groentes groeien tijdens Kom in de Kas. In kassen door het hele land ben je welkom om een kijkje te komen nemen. Ontdek het geheim van banananas en de tomkommer en bewonder tomaten zo groot als een skippybal! Bij veel deelnemende locaties vind je ook springkussens en kun je je laten schminken. Leuk om te doen met het hele gezin.

De grootste vliegramp ooit

LELYSTAD - Afgelopen week was het veertig jaar geleden dat de grootste vliegtuigramp ooit, de Teneriferamp, heeft plaatsgevonden. Op 27 maart 1977 botsten op het vliegveld in Tenerife twee Boeings op elkaar. Auteur Roger Soupart vertelt je op 2 april tijdens de Luchtvaartbeurs in Aviodrome hoe dit technisch gezien ooit heeft kunnen gebeuren. Verder is de Luchtvaartbeurs op 2 april ideaal om al je vliegvragen te stellen en je favoriete modelvliegtuigjes te scoren.

Tulips from Amsterdam

AMSTERDAM - Even geen wietlucht of stinkende toeristen, maar een frisse bloemengeur! Vanaf 1 april bezoek je door heel Amsterdam het Tulp Festival. In de fonteinen op het Museumplein, op de boulevard richting EYE Filmmuseum en rondom De Bijenkorf: zestig Amsterdamse highlights veranderen in een waar bloemenparadijsje. Kijk op de website van het festival voor alle locaties en achtergrondinfo over de tulpen, of neem voor €2,- een Festival Gids mee bij een van de deelnemende locaties.

  • Amsterdam te ver weg? Ook in Zeeland doen de bloemen het goed: op 1 april bezoek je in Goes het Omnium Orchideeënfestival.
  • 's Werelds bekendste bloementuin Keukenhof is op dit moment geopend. De redactie van DagjeWeg.NL vertelt je precies wat je moet weten over de Keukenhof 2017.

Jouw eigen stukje eiland

MUIDEN - Wie ligt er niet weleens voor pampus? Dit gezegde heeft alles te maken met Forteiland Pampus, vlakbij Amsterdam. In de zeventiende eeuw moesten veel VOC-handelsschepen wachten voor ze met hun lading naar Amsterdam door mochten varen; dit deden ze in de geul Pampus. Dit seizoen is het 130 jaar geleden dat er in Pampus een eiland met een fort werd aangelegd, en vandaag de dag kun je hier spannende speurtochten en rondleidingen volgen. Vanaf 1 april ben je weer welkom op het Forteiland. Tip: voor €50,- krijg je een retourvaart van Muiden naar Pampus, mag je mee dineren met de 'soldatenmaaltijd' en koop je een eigen stukje Pampus - waarmee je een jaar lang gratis toegang hebt!

Nederland, oh, Nederland...

ARNHEM - Met welk team gaan we het WK in 2018 halen? Wat is de beste tegeltjeswijsheid van Johan Cruijff, en hoe voelt het ook alweer als Oranje een wedstrijd wint? In de nieuwe tentoonstelling Helden aan de Bal beleef je veertig jaar Nederlandse voetbalgeschiedenis. Maak een selfie met de enige echte EK-beker uit '88, juich mee met fantastische goals en ontdek op welke bondscoach jij het meest lijkt.

Nog meer tips

  • Heb je De Denker al in het echt bewonderd? Rodin: Genius at Work is nog tot en met 26 april in het Groninger Museum te zien.
  • Een dagje uit wordt extra leuk als je er niets voor hoeft te betalen! Doe mee met onze winacties en maak kans op twee gratis kaarten voor leuke musea, tuinen en parken.
  • Op 1 april openen weer veel pretparken en themaparken hun deuren. Wij zetten alle pretparken die geopend zijn op een rij! Een bloedstollende VR-attractie in Walibi Holland en de een na snelste achtbaan van Nederland in Slagharen: bekijk waar je dit jaar toffe nieuwe achtbanen en attracties vindt. Kleine kinderen kunnen weer heerlijk spelen in speelparadijs Giga Konijnenhol, dat na een lange verbouwing compleet vernieuwd opent op 1 april.
  • Het Airborne Museum opent op 30 maart een informatiecentrum in Arnhem: Airborne at the Bridge. Naast de John Frostbrug, waar in september 1944 de Slag om Arnhem plaatsvond, word je meegenomen in drie persoonlijke verhalen van soldaten die hier sneuvelden: de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud.
Foto 2. Levende Etalagedag in Delft is één groot feest! Foto: Erik Jansen Fotografie
Foto 3. In het Nederlands Openluchtmuseum beleef je de mooiste momenten uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Foto: redactie DagjeWeg.NL
Foto 4. Op de Luchtvaartbeurs in Aviodrome leer je alles over vliegtuigen. Foto: Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Laatst gewijzigd: 2017-03-31 10:07:14 · Gepubliceerd: 30 maart 2017 - 1895