We verklaren het pretparkseizoen voor geopend!

Bekijk alle attractieparken op DagjeWeg.NL | Nieuws door

Deze avonturen en attracties wachten op je

26 maart 2019 Toerisme Landelijk Gooi die handen maar in de lucht en zet je schrap! Je kunt weer de hele dag van achtbaan naar achtbaan rennen, draaimolens uitproberen en het uitgillen in de gekste attracties. Deze attractieparken hebben gave attracties en prachtige themagebieden voor je in petto.

Foto 1. Er wachten uitdagende achtbanen en attracties op je! Foto: Walibi Holland.

Non-stop adrenalinekicks

BIDDINGHUIZEN - De 'thrill rides' van Walibi Holland zijn krankzinnige avonturen. Zo heeft de achtbaan Lost Gravity wel heel aparte karretjes - je zit zo'n beetje naast de baan en zweeft in de lucht - en gaat sneller dan tachtig kilometer per uur! Daarnaast kunnen bezoekers weer in de rij staan voor klassiekers als de immens hoge Goliath en de achterwaartse looping Speed of Sound. Durf jij? Voor wie niet in de rij wil staan zijn er Fast Lane tickets. Hier betaal je wel een paar tientjes extra voor, maar dan sta je dus in extra korte en snelle rijen.

Duizelingwekkende themawerelden

BRÜHL - Een dagje Phantasialand is een dagje naar een compleet andere wereld. Verken met het hele gezin alle verschillende themawerelden en attracties in dit gigantische Duitse attractiepark. Maak een ritje in de Black Mamba een zenuwslopende achtbaan in het themagebied Deep in Africa of voel het water in je gezicht spetteren in wildwaterbaan Chiapas. Extra spectaculair is themagebied Klugheim, waar je de achtbanen Taron en Raik vindt. DagjeWeg.NL probeerde de supersnelle achtbanen zelf uit; lees meer en bekijk de on ride video. Er is zoveel te zien en te doen in Phantasialand, dat je aan één dag eigenlijk niet genoeg hebt.

Familievriendelijke attracties

HELLENDOORN - Tientallen attracties, spannende shows en achtbanen waar je met de hele familie van kunt genieten: Avonturenpark Hellendoorn is weer open! Er zitten een paar extra spannende achtbanen tussen, maar in dit attractiepark is er ook veel keus voor de allerkleinsten. Dreumesland zit bijvoorbeeld vol attracties voor kindjes tot een lengte van 1.20 meter. Probeer samen de achtbanen uit en spetter in het Aquaventura Slidepark.

Magische attracties en avonturen

SEVENUM - Een magische wereld met prachtige tuinen, watervallen en wandelroutes. Attractiepark Toverland is leuk voor iedereen, ook voor opa of oma. Maak een spectaculair ritje in de bobbaan, wildwaterbanen en probeer de snelle achtbanen uit. Een ritje in de langste houten achtbaan van de Benelux - Troy - mag je niet missen. In de Djengu River beleef je een spetterend wildwateravontuur en in de Booster Bike sjees je met 75 kilometer per uur over een baan vol met kronkels. Omdat het park volstaat met prachtige bloemen, planten en watervallen kun je er ook heerlijk wandelen.

In galop naar het Wilde Westen

SLAGHAREN - Cowboys, indianen, paarden die slimmer zijn dan hun eigenaren en saloons met klapdeuren. Een bezoekje aan Attractiepark Slagharen is een trip naar het Wilde Westen. Tijdens de show Dream Horses is het alsof je in een oude western bent belandt. Beleef een boottocht door het Wilde Westen en roetsj in een achtbaan dwars door de goudmijnen, maar pas op voor de grote bruine beer! Eventjes genoeg van al die cowboys in de woestijn? Dan stap je gewoon een andere wereld binnen, bijvoorbeeld die van het oude en levendige New Orleans! En uiteraard trotseer je de Gold Rush: deze spectaculaire achtbaan is een van de snelste achtbanen van Nederland.

Staat jouw lievelingspretpark er niet tussen? Lees meer over attractieparken in Nederland en vlak over de grens.
Foto 2. Geniet met het hele gezin van alle attracties. Foto: Avonturenpark Hellendoorn.
Foto 3. Wil je nog een keer in deze zweefmolen? Foto: Phantasialand.
Foto 4. Ontmoet cowboys en indianen in het Wilde Westen! Foto: Attractiepark Slagharen.
Laatst gewijzigd: 2019-04-16 08:40:24 · Gepubliceerd: 2016-03-25 16:43:27 - 4214