Wat is er te doen op Tweede Paasdag?

Wat is er nog er nog meer te doen met Pasen? |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Shop tot je erbij neervalt of ga op avontuur in een pretpark

10 april 2017 Toerisme Landelijk Met z'n allen kijken we al een tijdje uit naar een lang paasweekend met hopelijk heel veel zonneschijn, chocolade-eieren en gezellige familiebrunches. Aankomend weekend is het dan eindelijk zover. Of je nu van koopjes scoren houdt, je een enorme oranjefan bent of wel te porren bent voor een potje bingo met volkszanger Dries Roelvink, er staat genoeg op de planning. Wij geven tips voor een geslaagde Tweede Paasdag.

Foto 1. Houd je van tijdreizen? Kom dan naar het Nederlands Openluchmuseum! Foto: Nederlands Openluchtmuseum.

Lekker neuzen op de Neuzelbeurs

RIJSWIJK - Kom heerlijk leuke koopjes scoren in De Broodfabriek. Tijdens de speciale driedaagse Paas-editie van De Neuzelbeurs transformeert deze locatie in Rijswijk zich tot één grote gezellige markt. Struin langs ruim 350 kramen vol met tweedehands spullen, curiosa, boeken, meubels, antiek en heerlijke producten voor je paasbrunch. Kinderen kunnen zich er op eerste en Tweede Paasdag laten schminken.

Bezoek de Neuzelbeurs op 15, 16 of 17 april van 10:00 uur tot 17:00 uur en breng Tweede Paasdag winkelend door.

Tip: Lekker brunchen met Tweede Paasdag? Lees ook: Vier locaties voor een originele paasbrunch.

Bingo met Dries Roelvink

UTRECHT - Voordelig shoppen tijdens het paasweekend met als klap op de vuurpijl een optreden van Dries Roelvink? Kom dan op Tweede Paasdag naar De Utrechtse Bazaar in Utrecht. Deze indoor markt met zo'n 500 kramen, gevuld met leuke nieuwe- en tweedehands producten, is het hele paasweekend geopend! Op eerste paasdag is er een speciale paasbingo met Hanny en Ton Veerkamp, bekend van de realitysoap De Veerkampjes. Zij lezen de bingonummertjes voor en reiken de prijzen uit. Op Tweede Paasdag wordt het gezellige bingo-avontuur nog eens dunnetjes overgedaan met, jawel Dries en Donny Roelvink! Fans van Dries kunnen hun lol niet op, want de goedlachse volkszanger geeft ook nog een optreden weg. Ook de kleintjes doen mee: voor hen is er een leuke paasspeurtocht met een cadeautje. Trek gekregen? In de De Utrechtse Bazaar vind je volop horecagelegenheden waar je eten kunt proeven van verschillende culturen.

Eenmaal, andermaal... verkocht!

ROTTERDAM - Rekwisieten uit het Maritiem Museum bij jou thuis op de schoorsteen, zie je het voor je? Dat idee is lang zo gek nog niet, want op Tweede Paasdag houdt het Maritiem Museum in Rotterdam uitverkoop! Overbodige tentoonstellingsrekwisieten en maritieme boeken en tijdschriften worden van de hand gedaan. Aangezien de prijzen in de loop van de dag zullen zakken kunnen mazzelaars voor een habbekrats hun slag slaan. Zorg wel dat je er op tijd bij bent want weg is weg. Uitblinkers zijn twee Artifort designbanken voor in de tuin en kookboeken van de tentoonstelling 'De wereld op je bord'. En je kunt zelfs kroonluchters en andere meubelstukken scoren, gemaakt door de decorontwerpster van Sesamstraat.

De uitverkoop bij het Maritiem Museum begint om 11:00 uur. De opbrengst gebruikt het museum om de huidige museumcollectie te restaureren en te beheren. Je steunt dus ook nog eens het goede doel! Tip: Bestel je kaartjes vast via DagjeWeg.NL Tickets en ontvang 20% korting in de giftshop en parkeergarage van het museum.

Oranjegekte in het Nederlands Openluchtmuseum

ARNHEM - Of je nu een enorme Oranjefan bent, graag terug in de tijd reist of liefhebber van poffertjes bent, in het Nederlands Openluchtmuseum valt er voor iedereen wel iets te beleven met Pasen. Maak je eigen vogelverschrikker, rijd mee in de tram of luister in de Tuinkoepel naar prachtige verhalen van de spin Anansi uit de Afro-Caribische vertelcultuur. Daarnaast leer je er alles over het dagelijks leven van vroeger. Vriendelijke boeren en andere ambachtslieden vertellen je er alles over. En de nieuwe tentoonstelling Helden aan de Bal neemt je mee langs de hoogtepunten uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Uiteraard heeft wereldvoetballer Johan Cruijff een ereplaatsje in de tentoonstelling.

Tip: boek je entreekaartjes via DagjeWeg.NL Tickets met maar liefst 25% korting.

Probeer nieuwe attracties uit!

SLAGHAREN - Laat de adrenaline maar stromen! Op Tweede Paasdag kun jij in Attractiepark Slagharen de gloednieuwe achtbaan Gold Rush uitproberen. De achtbaan is vanaf 13 april open en mag zich de op één na snelste baan van Nederland noemen. Laat je op een hoogte van 33 meter lanceren, slinger naar voor en naar achteren en beland met 90 kilometer per uur in een spectaculaire looping. Maar Slagharen is niet het enige pretpark met een nieuwe attractie. Zo kun je in Speelpark Duinen Zathe de nieuwe achtbaan: The Roller Coaster uitproberen en een echt verkeersparcours à la Verkeerspark Assen! En in Walibi Holland kun je vanaf 14 april de nieuwe bloedstollende virtual reality attractie beleven. Je hebt wel een dikke huid nodig, want bangeriken zetten het in deze attractie op een gillen. Je neemt namelijk plaats in een doktersstoel waarna je vervolgens een behandeling ondergaat, creepy!

Meer tips voor Tweede Paasdag

Foto 2. Achtbaan Gold Rush in Slagharen. Foto: © Attractiepark Slagharen
Foto 3. Scoor de mooiste museumstukken op Tweede Paasdag in het Maritiem Museum. Foto: Maritiem Museum.
Foto 4. Scoor leuke items op de Neuzelbeurs in De Broodfabriek! Foto: Neuzelbeurs
Neem plaats in de doktersstoel in de nieuwe virtual reality attractie in Walibi. Foto: Walibi Holland.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-04-14 11:33:32 · Gepubliceerd: 2017-04-10 08:16:16 - 6487