Het Veluws Zandsculpturenfestijn is open!

't Veluws Zandsculpturenfestijn |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Van een aap met een drone tot een oude DAF met vouwwagen

13 april 2017 Toerisme Garderen, Gelderland Een dagje kinderboerderij, sjezen in een achtbaan van de Julianatoren of een potje Twister. In 't Veluws Zandsculpturenfestijn hebben ruim twintig zandkunstenaars maandenlang hard gewerkt om de spetterende tentoonstelling 'Erop uit in eigen land' neer te zetten, tot en met zaterdag 28 oktober 2017 te bezoeken. En het Zandsculpturenfestijn verrast dit jaar met een gloednieuw gedeelte waar je sfeervol verlichte bekende gebouwen als de Martinitoren en de Dom kunt bewonderen, uiteraard gemaakt van zand.

Foto 1. Op vakantie in eigen land met de DAF. Foto: De Beeldentuin / 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Ik ga op vakantie en neem mee...

Bij binnenkomst beland je direct in herkenbare hilarische situaties. Zandfiguren die druk aan het sjouwen zijn met bagage en zich voorbereiden op hun vakantie. Bepakt en bezakt tuft een oude DAF voorbij met een, hoe kan het ook anders, vouwwagen erachter. Alle zandcreaties ademen vakantie en dagjes uit. Hierbij komen dilemma's als 'waar gaan we naartoe?', 'blijft de oudste zoon of dochter voor het eerst alleen thuis?' en 'wat doen we eigenlijk met de hond?' uitgebreid aan bod.

Test je kennis van gezelschapsspelletjes

Bij vakantie vieren horen natuurlijk ook gezelschapsspellen. Niks heerlijker dan met z'n allen een potje Rummikub spelen terwijl de regen op het tentdoek tikt, toch? In het overdekte gedeelte van het 't Veluws Zandsculpturenfestijn vind je zo'n veertig zandsculpturen die allerlei bekende gezelschapsspellen laten zien. De namen van de spellen staan er bewust niet bij, want het is de bedoeling dat je ze raadt. Loop langs Stratego, Twister, Monopolie en het bekende Dick Bruna-kwartetspel, vormgegeven met een huilende nijntje. Heb je ze allemaal goed? Dan kun je ook nog eens een mooie prijs winnen. Erg leuk voor kinderen en fanatieke ouders!

Gloednieuw gedeelte met verlichte gebouwen

De Dom van Utrecht, de Martinitoren van Groningen en het Stadhuis van Gouda. Ze doemen allemaal op in een gloednieuw gedeelte waarin bekende gebouwen van zand zijn gecreëerd. De ruimte is bewust schemerig gemaakt, omdat de kunstwerken stuk voor stuk sfeervol verlicht zijn. Anders dan bij het gedeelte gezelschapsspellen, staat hier wel bij ieder kunstwerk een uitleg. Onderweg is er ook een filmmoment waar je kunt zien hoe zo'n gi-gan-tisch zandsculptuur nu eigenlijk tot stand komt.

Iets met een aap en een drone

In het buitengedeelte passeren verschillende bekende Nederlandse trekpleisters de revue. Zo zie je bekende attractieparken als de Julianatoren en de Efteling, te herkennen aan de Lange Jan. Bewonder prachtige zandcreaties van Keukenhof en de Orchideeën Hoeve. Wandel langs Burgers' Zoo waar een aap een drone uit de lucht slaat of bezoek knorrende varkens en kakelende kippen bij de kinderboerderij. Tussendoor rust je heerlijk uit met een kopje koffie en wat lekkers in het zelfbedieningsrestaurant. Tip: ga ook voor een ritje in de monorail, zodat je de sculpturen van bovenaf kunt meemaken.

Handige feitjes over het Zandsculpturenfestijn

  • 't Veluws Zandsculpturenfestijn is geopend van 14 april tot en met 28 oktober 2017 van maandag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 17:30 uur. Op zaterdag open tot 17:00 uur.
  • Het festijn is rolstoeltoegankelijk.
  • Honden mogen ook mee! Zorg wel dat je viervoeter is aangelijnd.
  • Entreekaarten kosten € 9,50 per volwassene en € 4,50 per kind. Kinderen tot en met vijf jaar mogen gratis naar binnen.
  • Bij het Zandsculpturenfestijn vind je ook De Beeldentuin waar beschilderde klompen worden tentoongesteld en vanaf eind april een houtsculpturenexpositie te zien is.
  • Om alle zandsculpturen goed te kunnen bekijken, heb je zo'n 2,5 uur nodig. Wil je ook de Beeldentuin bezoeken, trek dan zo'n 4 a 5 uur uit.
Foto 2. Monopolie uitgebeeld met zand. Foto: De Beeldentuin / 't Veluws Zandsculpturenfestijn.
Foto 3. Dagje kinderboerderij verwerkt in een zandsculptuur.Foto: De Beeldentuin / 't Veluws Zandsculpturenfestijn.
Foto 4. Twister, wie kent dit spel niet? Foto: De Beeldentuin / 't Veluws Zandsculpturenfestijn
Nieuw dit jaar is de binnenruimte met bekende gebouwen die verlicht worden. Foto: De Beeldentuin / 't Veluws Zandsculpturenfestijn.
Smikkelen in een ouderwets pannenkoekenhuis. Foto: De Beeldentuin / 't Veluws Zandsculpturenfestijn
Verschillende bekende pretparken als de Julianatoren en de Efteling zijn te zien. Foto: De Beeldentuin / 't Veluws Zandsculpturenfestijn.
Dierentuinen, kinderboerderijen en pretparken passeren de revue. Foto: De Beeldentuin / 't Veluws Zandsculpturenfestijn
Het bekende Dick Bruna-kwartetspel met een huilende Nijntje in het gedeelte gezelschapsspellen. Foto: De Beeldentuin / 't Veluws Zandsculpturenfestijn.

Laatst gewijzigd: 2017-08-11 11:54:08 · Gepubliceerd: 2017-04-13 14:12:58 - 7637