Must see: 3 splinternieuwe musea in Nederland

Musea in Nederland |  
Nieuws door
Foto 1. Een kijkje in het turbulente leven van Herman Brood. Foto: Ivo de Lange, Herman Brood Experience

Bewonder kunst van Brood, word profwielrenner en los een misdrijf op

20 april 2017 Cultuur Landelijk Een bezoek aan een museum of expositie is tegenwoordig méér dan vitrines kijken, dat bewijzen deze nieuwe musea wel. Stap in het leven van Herman Brood in de Herman Brood Experience, fiets een rondje met een ex-profwielrenner in de Hennie Kuiper Native en bereid je alvast voor op een onwijs spannend misdaadmuseum in hartje Amsterdam: Amsterdam Crime Experience.

Herman Brood heeft een eigen museum

ZWOLLE - Bijna zestien jaar na zijn overlijden wordt Herman Brood geëerd met een eigen museum. In het hartje van Zwolle, zijn geboortestad, vind je de Herman Brood Experience. Loop hier rond en neem een duik in het turbulente leven van de rockartiest. Je vindt hier persoonlijke voorwerpen zoals brieven, tekeningen en beschreven bierviltjes: allemaal in de herkenbare stijl van Brood. De objecten komen voornamelijk uit de privécollecties van weduwe Xandra en jeugdvriend Ivo de Lange, initiatiefnemer van het museum. Koop er ook je favoriete kunst zoals kleurrijke schilderijen, boeken en muziek - maar ook gadgets als mokken, rode wijn ('Rood met Brood') en zelfs babyrompertjes! De entree is gratis.

Op de racefiets met Hennie Kuiper

DENEKAMP - Hij won Olympisch goud, werd nummer 1 in onder andere de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije en heeft meerdere keren de Tour de France gereden. En nu heeft wielerlegende Hennie Kuiper zelfs een eigen expositie! In de Hennie Kuiper Native leren wielerfanaten alles over de hoogtepunten uit de carrière van Kuiper. Bidons, foto's, wielershirts, zijn eerste racefiets: alle speciale attributen en herinneringen komen voorbij. Spring vervolgens zelf op de fiets en maak het trainingsrondje dat Kuiper altijd maakte in de omgeving.

Word de nieuwe Sherlock Holmes

AMSTERDAM - We moeten nog even geduld hebben, maar wat we er nu van weten ziet er in ieder geval erg goed uit: in 2018 opent de Amsterdam Crime Experience! In dit misdaadmuseum los je als een heuse Sherlock Holmes een misdrijf op. Van forensisch onderzoek op de plaats delict tot een leugendetector, van compositietekeningen maken tot je schietvaardigheid testen: in vijftien interactieve ruimtes doe je allerlei handige vaardigheden op die je nodig hebt om de dader te achterhalen. Tijdens het uitvoeren van de opdrachten geeft misdaadverslaggever Peter R. de Vries je tips via beeldschermen. Al deze vaardigheden test je vervolgens in een van de twee Crime Scene Rooms. Weet jij het misdrijf binnen de tijd op te lossen?

Trailer Amsterdam Crime Experience from tinker imagineers on Vimeo.

Foto 2. Koop allerlei Brood-gadgets in de winkel. Foto: Ivo de Lange, Herman Brood Experience
Foto 3. Test je schietskills in Amsterdam Crime Experience. Foto: Tinker imagineers

Laatst gewijzigd: 2017-09-15 08:41:59 · Gepubliceerd: 2017-04-20 14:10:36 - 754