Lucky TV in het theater: bij vlagen hilarisch

Lucky Live |  deel via WhatsApp | Recensie door

Lucky TV klassiekers en een kijkje achter de schermen

28 april 2017 Cultuur Scheveningen, Zuid-Holland Noem mij maar Willy, Trump en Hillary in een Dirty Dancing duet en nog wat van die Lucky TV klassiekers van Sander van de Pavert: theatershow Lucky Live zit er vol mee. Van de Pavert is een charmante gastheer, vertelt grappige inside info over zijn video's en geeft het publiek een cursusje tv-maken. Maar werken die filmpjes ook op een podium? Wij waren bij de première op 26 april in het Zuiderstrandtheater.

Foto 1. Bekijk de klassiekers van Lucky TV en ontdek grappige weetjes over de creaties van Sander van de Pavert. Foto: Lucky Live, © Noesjka van der Helm.

Kijkje in de keuken van Lucky TV

Het begon allemaal met Fons de Poel en zijn KRO-programma Home Sweet Home, waarin hij zangeres Lenny Kuhr interviewde. Maar eigenlijk ging het vooral over Fons zelf: hij kapte Kuhr constant af met anekdotes over zijn eigen jeugd. Sander van de Pavert zag het op tv, kreeg het niet uit zijn hoofd en besloot zelf een versie van het interview in elkaar te knutselen. Lucky TV was geboren. In de theatershow Lucky Live in het Zuiderstrandtheater vertelt Van de Pavert je nog veel meer van dit soort weetjes. Zo is de hysterische lach van Máxima eigenlijk gewoon zijn eigen lach en valt hij terug op filmpjes over kinderen, dieren en de Tweede Wereldoorlog als hij geen inspiratie heeft. Daar is het filmpje over Hitler die wil bowlen een beroemd voorbeeld van.

Leuk, maar die kennen we al

Hoe leuk het ook is om de verhalen van Sander van de Pavert aan te horen; bij Lucky TV verwacht je vooral hilarische filmpjes te zien. Die krijg je ook voorgeschoteld. Van de Pavert zit op het podium en kijkt met het publiek mee naar successen uit het archief. Van de Pavert praat alles charmant aan elkaar en heeft rake grappen tussendoor. Ook hoor je verschillende versies van Willy, die bijna een jolige Brabander was geweest. Na een handjevol bekende video's van Willy (zie hieronder een compilatie), Boer Zoekt Vrouw, NOS en Freek Vonk ben je wel toe aan iets nieuws. Deze filmpjes kennen we immers al en kunnen we toch ook thuis online bekijken? De knipoog naar actualiteit zoals bij de Lucky TV filmpjes na De Wereld Draait Door mist soms in de theatershow. En als je met het ene filmpje iets minder hebt, wat soms nou eenmaal zo is, kun je in het theater niet doorspoelen of een ander filmpje kijken.

De tekst gaat verder onder de video's.

Publiek krijgt cursus tv-maken

Wat wel een interessante toevoeging is, is hoe Van de Pavert zijn blik op het televisielandschap toelicht. Zo komen de lollige NOS-filmpjes voort uit zijn verwondering over het feit dat er nieuwsitems worden gemaakt zonder dat er daadwerkelijk nieuws ís. En hij laat zien hoe belangrijk en bepalend de rol van muziek in het televisie maken is. Wie is de Mol krijgt een kleine make-over en een elektrische badlift wordt een pareltje met de juiste soundtrack. Ook kan het publiek zelf iets à la Lucky TV in elkaar flansen met de Grote Televisiegenerator.

Voor echte fans de moeite waard

Het voelt soms een beetje suf om filmpjes die je al kent nog eens in het theater te bekijken, maar toch moet je er opnieuw om lachen. De tijd vliegt om; voor je het weet zit je al anderhalf uur in je stoel en is het alweer voorbij. Aan de ene kant een goed teken, want je hebt je dus niet verveeld. Aan de andere kant denk je 'was dit het?' en heb je het gevoel dat er niet echt een hoogtepunt was. Je kende immers alles al. Al met al een entertainende avond - en leuk om de legendarische stem achter Lucky TV beter te leren kennen.

Tip: combineer Lucky Live met een dagje Den Haag of een dagje Scheveningen.
Foto 2. Sander van de Pavert doet het goed op het podium. Hij is grappig, relaxed en charmant. Foto: Lucky Live, © Noesjka van der Helm.

Laatst gewijzigd: 2017-04-28 15:58:40 · Gepubliceerd: 2017-04-28 10:10:22 - 1273