1

5 tips voor een dagje uit dit weekend

Wat is er te doen op 5, 6 en 7 mei?

Doe inspiratie op voor een dagje uit Redactioneel door
Foto 1. Dit weekend start het nieuwe seizoen van het Vondelpark Openluchttheater. Foto: Vondelpark Openluchttheater.

archief oud artikel 4 mei 2017 Toerisme Landelijk Na een week vol kille, koude en natte dagen ben je wel toe aan een zonnig weekend. Er is hoop! Als we de vooruitzichten mogen geloven, tenminste. Met deze tips voor dit weekend komt een stralend weekend sowieso goed. Ook zetten we nog wat leuke activiteiten voor Bevrijdingsdag op een rij. Fijn weekend!

Tips voor Bevrijdingsdag

Op 5 mei is het 72 jaar geleden dat ons land is bevrijd en de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. Reden genoeg om de vrijheid eens goed te vieren! Pomp je fietsbanden goed op en fiets mee met de speciale Freedom Ride, bezoek op deze speciale dag het Anne Frank Huis of vier een keigezellige Bevrijdingsdag in Holtingerveld. Lees onze tips voor leuke activiteiten op 5 mei.

Festivals, speciale dagen in musea en typisch Hollandse uitjes. Bekijk nog veel meer tips om te doen op Bevrijdingsdag.

Insecten eten in Walibi Holland

BIDDINGHUIZEN - Als je geen sterke maag hebt is dit misschien geen goed idee. Of juist wel, om eroverheen te komen. Hoe dan ook: aanstaande zondag kun je insecten proeven in Walibi Holland. Krekels, wormen en andere kriebelige beestjes staan op het menu. De actie maakt deel uit van de Mei Master Games maand in het park: een maand vol extra thrills. Insecten eten doe je niet voor niets; je kunt onder andere een smartwatch en sneakers winnen. De bijzondere lunch begint zondag 7 mei om 12:00 uur en komt elke zondag in mei terug. Meld je bij de gastenservice voor een Master Games-kaartje.

Tip: meer adrenalinekicks? Check in dit artikel alle nieuwe attracties in pretparken.

Internationaal Cider Festival Rotterdam

ROTTERDAM - Wordt een in-cider (ha) op het Internationaal Cider Festival Rotterdam op zaterdag 6 mei. Dit is het enige ciderfestival in Nederland. Echte kenners weten het natuurlijk al: cider is geweldig. Voor de leken wordt cider ook steeds populairder. Op het festival ontmoet je makers uit de hele wereld en proef je allerlei soorten cider. Ook kun je zelf leren cider te maken met een workshop, of waar cider lekker bij is. Leuk weetje: Nederlandse cider komt met name uit de Betuwse appelregio, maar ook uit Groningen, Brabant en Rotterdam.

Tip: dol op culinaire uitjes? Check in dit artikel leuke foodfestivals in 2017.

Start seizoen Vondelpark Openluchttheater

AMSTERDAM - Op vrijdag 5 mei start het nieuwe seizoen van het Vondelpark Openluchttheater! Geniet gratis van voorstellingen in het Vondelpark. Theater, dans, cabaret, kindertheater, cabaret, concerten: de line-up van het openluchttheater is lekker divers. Bekijk de planning voor dit jaar op de website van het openluchttheater. Spectaculair wordt het sowieso. Eerder traden er artiesten als Het Nederlands Kamerorkest, De Jeugd van Tegenwoordig, Het Scapino Ballet Rotterdam, Douwe Bob en Willeke Alberti op.

Voorjaarsfair Lentiade in Land van Ooit

NIEUWKUIJK - Een markt op een wel heel bijzondere locatie: Voorjaarsfair Lentiade op zaterdag 6 en zondag 7 mei. De fair vindt plaats in het voormalige Land van Ooit, met eeuwenoude bomen en natuurlijk het roze kasteel. Op de fair vind je kraampjes vol shopartikelen en foodtrucks. Er is livemuziek, er zijn roofvogeldemonstraties én het Nederlands Kampioenschap Highland Games. Gespierde mannen die met zware dingen smijten en moeilijke opdrachten uitvoeren om te bewijzen wie de slimste, sterkste en snelste is.

Star Wars in Museum van de 20e Eeuw

HOORN - May the force be with you dit weekend. Bezoek Museum van de 20e Eeuw en ga naar een galaxy far, far away. Legoblokjes, lunchboxen, posters, action figures: alle collectables sinds 1977 zijn te zien in de Star Wars expositie Store Wars, 40 years merchandise. Klim in de cockpit van de Falcon en ga met The Mighty Chewbacca en kornuiten op de foto. Meer weten? Lees ons artikel over de Star Wars expo in Museum van de 20e Eeuw.

Dit vind je misschien ook interessant:
Foto 2. Proef verschillende ciders op het Internationaal Cider Festival Rotterdam. Foto: Internationaal Cider Festival Rotterdam.
Foto 3. Bekijk in de Star Wars expo in Hoorn interactieve beelden van karakters uit de saga. Foto: Museum van de 20e Eeuw © Benno Ellerbroek.

Laatst gewijzigd: 2024-03-13 16:43:03 · Gepubliceerd: 4 mei 2017 - 1710