Mmm, pannenkoeken van de molen! Hier vier je Nationale Molendag

Zo gaat de molen, de mo-ho-len

Nationale Molendag 2017 Nieuws door
Foto 1. Op bezoek bij de molenaar. Foto: Redactie DagjeWeg.NL, Eline Visscher

archief oud artikel 11 mei 2017 Toerisme Landelijk Al vanuit de verte zwaaien de wieken je tegemoet. Altijd al afgevraagd hoe een molen er vanbinnen uitziet of wat een molenaar doet? Dat komt goed uit, want op zaterdag 13 en zondag 14 mei is het Nationale Molendag! De wieken van bijna alle molens in Nederland draaien - want nee, dat hangt niet per se af van de wind - en in meer dan 950 molens ben je welkom om een kijkje binnen te nemen. Bij sommige molens smul je van pannenkoeken of is er een gezellige markt. Bezoek een molen bij jou in de buurt!

Mosterd van de molen

HOLLUM (AMELAND) - In Molen De Verwachting is van alles te doen op zaterdag 13 mei. Volg een rondleiding door deze koren- en mosterdmolen en luister naar verhalen van vroeger. In de expositieruimte in de molen leer je nog meer feitjes en als klap op de vuurpijl worden er pannenkoeken gebakken! Vallen ze in de smaak? In het molenwinkeltje verkopen ze de pannenkoekenmix, net als Amelander mosterd en andere waddenproducten. Bekijk wat er te doen is op Ameland.

Molenfestijn in Eerbeek

EERBEEK - Het Gelderse dorpje Eerbeek pakt groot uit op Molendag. Op zaterdag 13 mei bezoek je hier het Molenfestijn! Op dit vrolijke feest duik je in de wereld van ambachten. Ontdek hoe mannen vroeger geschoren werden en bekijk hoe je van ruwe stenen prachtige edelstenen slijpt.
Tip: vlakbij Eerbeek ligt het Nederlands Openluchtmuseum. Bezoek dit nostalgische museum (inclusief molen!) met 25% korting.

Pannenkoeken eten

MEGEN - Molen Desiré is niet weg te denken uit het vestingstadje Megen. Op zaterdag 13 mei en zondag 14 mei krijg je een rondleiding door de molen - waar je nog steeds meel en brood kunt kopen - en smul je hier van pannenkoeken. Een bezoekje aan de molen is leuk te combineren met een dagje Nijmegen.

Overal in Nederland zijn er leuke activiteiten in en rondom molens. Bekijk op de website van Nationale Molendag 2017 wat er te doen is in de molen bij jou in de buurt!
Foto 2. Overal in Nederland zetten molens hun deuren wagenwijd open. Foto: Redactie DagjeWeg.NL, Eline Visscher

Laatst gewijzigd: 2017-05-10 17:19:07 · Gepubliceerd: 11 mei 2017 - 315