Trap in Kröller-Müller Museum geopend met Pinksteren

Kröller-Müller Museum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Nu of bijna nooit: beklim de 271 treden van de gigantische trap

17 mei 2017 Natuur Otterlo, Gelderland Hij is honderden treden hoog en geeft een prachtig uitzicht over de Veluwe: de trap in het Kröller-Müller Museum. Slechts een paar keer per jaar is de trap geopend voor publiek. Tijd voor wat rek- en strekoefeningen, want je mag de gigantische trap beklimmen op Eerste en Tweede Pinksterdag!

Foto 1. Kijk Uit Attention - Krijn Giezen, 1986-2005. Foto: Marjon Gemmeke

Het mysterie rondom de trap in het Kröller-Müller

Wat is het toch met die trap in het Kröller-Müller Museum? De 52 meter hoge trap is een kunstwerk, Kijk Uit Attention van Krijn Giezen, en werd geopend in 2006. Na nog geen jaar werd hij alweer gesloten omdat er een tiener vanaf was gevallen. In 2016 werd de trap na een flinke metamorfose na tien jaar weer geopend en sindsdien is hij in schoolvakanties en op feestdagen weer te beklimmen. Ook op Eerste en Tweede Pinksterdag (4 en 5 juni) is de trap geopend van 11:00 uur tot 16:00 uur. Trek je goede schoenen aan en maak je klaar voor 271 treden. Goed voor je kuiten en, niet onbelangrijk: eenmaal boven geniet je van een prachtig uitzicht. De openstelling van de trap is wel onder voorbehoud: bij regenachtig weer is het te gevaarlijk en moet hij alsnog sluiten.

Verder in het museum

Het Kröller-Müller Museum heeft de op een na grootste collectie Van Gogh's ter wereld in beheer met bijna negentig schilderijen en ruim honderdtachtig etsen. Ook bewonder je hier kunst van Mondriaan, Monet en Picasso. Dwaal door de beeldentuin (de grootste van Europa!) en spot beeldhouwwerken van niemand minder dan Rodin. Tip: ontvang een gratis drankje bij ieder ticket voor het Kröller-Müller Museum.

Uitjes op de Veluwe

  • Het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen is weer geopend. Bezoek de prachtige zandkunst en stap in de mooiste en grappigste verhalen. De redactie van DagjeWeg.NL nam al een kijkje. Lees onze reportage!
  • Uit met de kids? Julianatoren heeft meer dan 60 attracties voor het hele gezin.
  • Hobbel over zandweggetjes en geniet van het weidse uitzicht. Een huifkartocht over de Veluwe is een ontspannen dagje uit en is ook geschikt voor mindervaliden.
  • Bekijk de Veluwe eens vanuit een andere hoek: met een rondvlucht over de Veluwe ontdek je de mooiste plekjes van het natuurgebied.
Foto 2. Bezoek ook de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-05-29 13:44:19 · Gepubliceerd: 2017-05-17 15:47:29 - 1977