Top 4 eettentjes op De Pier

De Pier in Scheveningen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Lekker eten op de foodboulevard van Scheveningen

29 mei 2017 Toerisme Scheveningen, Zuid-Holland Italiaans schepijs of een lekker bakje kibbeling gaan er wel in na een dagje strand. Je kunt heerlijk eten op de foodboulevard op De Pier. Pannenkoeken met de kids, friet en een biertje met je vrienden. Wij zetten vier leuke eettentjes op De Pier op een rij.

Foto 1. Heerlijke en veelzijdige kibbeling op de foodboulevard bij Kibbelking. Foto: Pier Scheveningen.

Schepijs uit Scheveningen

Een klassieker tijdens een dagje uit aan de kust: een ijsje. Op De Pier vind je IJssalon Veneta. Italiaans schepijs gemaakt van verse ingrediënten én met verse vruchten. Ontzettend vers allemaal dus. Kun je jezelf nog een beetje voor de gek houden dat je met een ijsje je dagelijkse portie fruit en zuivel binnenkrijgt.

Pannenkoeken op de Pier

Voor fans van een dagje Scheveningen welbekend: Pier Pannenkoeken. Je vindt het restaurant op het uiterste puntje van De Pier, met uitzicht over de Noordzee en het reuzenrad. Ideaal om een drankje te doen, pannenkoeken te eten met de kids of romantisch van een driegangendiner te genieten. Of gewoon een taartje en koffie tussendoor. Die calorieën wandel je er zo weer af als je de bungeejumptoren beklimt om over Scheveningen uit te kijken.

Pas op voor meeuwen

Nog zo'n strandklassieker: een lekkere portie kibbeling van Kibbelking. Hier bestel je een klassiek Hollandse portie met huisgemaakte saus en toppings. Of ga lekker internationaal en ga voor een Aziatische of typisch Engelse variant. Niets is lekkerder dan met uitzicht op zee een visje te eten. Pas wel op voor de meeuwen als je buiten of op het bovendek gaat zitten.

Een beetje Belgisch

Gastvrijheid, verse friet en nog de beste van Scheveningen ook. De friet van Friterie Par Hasard op De Pier is meerdere keren gekozen tot de lekkerste van Scheveningen. En ook al zo vers: wat begint als een portie bemodderde aardappelen in de keuken eindigt op je bord als een portie verse friet. Par Hasard kijkt de kunst der gastvrijheid van de Belgen af; je wordt verwelkomd door een heuse gastheer of gastvrouw.

Maak er een compleet dagje uit op De Pier van. Of bekijk andere stranden voor een dagje uit aan het water.
Foto 2. Bij mooi weer is het lekker op het dek in het zonnetje eten met uitzicht op strand en zee. Foto: Pier Scheveningen © Richard Mulder.
Foto 3. Smul van Italiaans schepijs bij IJssalon Veneta op de foodboulevard. Foto: Pier Scheveningen.
Foto 4. Verse friet uit Scheveningen bij Friterie Par Hasard. Foto: Pier Scheveningen © Daphne Mierop.
Na een dagje op het strand iets lekkers halen op de foodboulevard. Foto: Pier Scheveningen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 13:35:50 · Gepubliceerd: 2017-05-29 14:17:06 - 6331