Vier Pinksteren met een dagje uit in Groningen

Wat te doen tijdens Pinksteren in Groningen? | Redactioneel door

Activiteiten en evenementen in het Noorden

14 mei 2018 Toerisme Groningen, Groningen Vier Pinksteren dit weekend in Groningen! In grote steden en kleine dorpjes zijn traditionele evenementen én nieuwe foodfestivals te bezoeken. Prik een vorkje mee in de binnenstad van Groningen of vier feest in de havens van Delfzijl.

Foto 1. Vier Pinksteren in Groningen. Foto: NBTC Holland Marketing.

Wat te doen met Pinksteren in Groningen?

GRONINGEN - Vanaf donderdag 10 mei tot en met maandag 21 mei is het Meikermis in Groningen. De Grote Markt, Vismarkt en Ossenmarkt worden omgetoverd tot kermiswalhalla's met spannende en juist nostalgische attracties voor alle leeftijden. De engste attractie is de Reactor op de Grote Markt - alleen voor mensen met een sterke maag.

LEEK - Het is op maandag 21 mei niet alleen Tweede Pinksterdag, maar ook de Dag van het Kasteel. Dit jaar is er speciale aandacht voor monumentale panden in de provincie Groningen. Van 11:00 uur tot 17:00 uur vier je de Dag van het Kasteel in Huis Nienoord. Er is zang, dans, een roofvogelshow, er zijn proeverijen en er is een spannende tocht voor kinderen. Ook leuk: maak een ritje in een ouderwetse koets.

DELFZIJL - Het wordt weer een feestje in Delfzijl. Het Pinksterfeest Delfzijl zet vanaf woensdag 16 mei tot en met maandag 21 mei de havenboulevard op z'n kop. Met aan de lopende band optredens, lekker eten, leuke activiteiten en natuurlijk op de laatste avond de traditionele vuurwerkshow.

GRONINGEN - Het MultiCulinair Food Festival tovert vanaf zaterdag 19 tot en met maandag 21 mei het knusse Bernoulliplein om tot een openluchtrestaurant vol foodtrucks, streetfood chefs, livemuziek en workshops. Ontdek hoe lekker en divers de Hollandse keuken is en probeer onder andere de Surinaamse, Griekse, Indische, Amerikaanse en Jamaicaanse keukens uit. Er zijn bandjes en dj's en voor de kleintjes is er een springkussen.

Dit is er open tijdens Pinksteren in Groningen

Naar een speeltuin, museum of ander uitstapje op Tweede Pinksterdag? Deze uitjes in Groningen zijn open tijdens Pinksteren. Tip: twijfel je of iets écht open is? Bel voor vertrek het uitstapje, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Meer tips voor je pinksterweekend

Foto 2. In Groningen zijn er een hoop pinksteractiviteiten in de binnenstad en provincie te beleven. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.
Laatst gewijzigd: 2018-11-13 17:10:04 · Gepubliceerd: 2017-06-02 16:26:23 - 6732