Hallo vakantiegevoel! 5 leuke uitjes in Drenthe

Ontmoet het Meisje van Yde en maak een ritje in een hunebed-achtbaan

Wat te doen in Drenthe? Nieuws door
Foto 1. Attractiepark Drouwenerzand is onmisbaar in Drenthe! Foto: Redactie DagjeWeg.NL

21 juli 2017 bijgewerkt: 2 januari 2019 Toerisme Assen, Drenthe Ben je de zomervakantie in Drenthe? Lucky you! In deze provincie zijn namelijk superveel interessante en leuke uitstapjes voor de hele familie te doen. Neem plaats in een hunebed-achtbaan in attractiepark Drouwenerzand, ontmoet exotische dieren in een boerderijtje in Orvelte en ontdek in het Drents Museum het bijzondere verhaal van Het Meisje van Yde, dat tweeduizend jaar lag begraven onder het veen. Lees de tips om te doen in Drenthe in de vakantie!

Leuke uitjes in Drenthe

  1. Zwemparadijs De Bonte Wever - Weer of geen weer, in zwemparadijs De Bonte Wever heerst er altijd een tropisch klimaat. Dein met een matje op de golven in het golfslagbad, laat je meenemen in de wildwaterkreek of trek een paar baantjes in het binnen- of buitenbad. In de whirlpool droom je met je ogen dicht even helemaal weg.

  2. Attractiepark Drouwenerzand - Met z'n allen apekooien, gillen in de Piratenboot en zweven in de Wild West Wing: Drouwenerzand biedt gegarandeerd een heerlijk dagje uit met het hele gezin. Ren op warme dagen zeker even over het Waterplein en vergeet ook zeker geen ritje te maken in de typisch Drentse Hunebed8baan!

  3. Hunebedcentrum - Wie Drenthe zegt, zegt hunebedden. Maar wat zijn dat nu eigenlijk precies? In het Hunebedcentrum in Borger ontdek je hoe Drentenaren in de prehistorie deze enorme stenen van duizenden kilo's op elkaar konden stapelen en waar ze het voor gebruikten. Bewonder 52 echte hunebedden - waaronder de grootste in Nederland -, stap binnen in een rendierjagershut en loop over het blotevoetenpad. In een middag wandel je door 150 duizend jaar geschiedenis!

  4. Zoo Bizar - In het schattige dorpje Orvelte vind je een nog schattigere dierentuin. In Zoo Bizar wonen gordeldieren, baardagamen, slangen en vogelspinnen. De medewerkers vertellen je graag meer over deze bijzondere diertjes. Wil je ze vasthouden? Geen probleem. Ook vind je er boerderijdieren en kunnen kids heerlijk buitenspelen. Loop ook zeker even door het mooie Orvelte zelf, waar veel monumentale boerderijen staan.

  5. Drents Museum - In 1897 deden twee arbeiders een wel hele bijzondere vondst: tussen het veen vonden ze een meisje dat daar zo'n tweeduizend jaar lang begraven lag. Op haar zestiende werd Het Meisje van Yde terechtgesteld. Hoe ze er toen uitzag en nu uitziet, ontdek je in het Drents Museum in Assen. Verder vertelt het museum de Drentse geschiedenis vanaf ongeveer 1650. Wat was het verschil tussen stadse en boerse kleding, van welk servies aten Drentenaren hun boterham en wat voor kunst vonden ze mooi?

Wat te doen in Drenthe?

Foto 2. Zoo Bizar is een mini-dierentuin in een boerderij. Foto: Zoo Bizar
Foto 3. Subtropisch zwembad De Bonte Wever is leuk met mooi en slecht weer. Foto: De Bonte Wever

Laatst gewijzigd: 2019-01-02 10:36:54 · Gepubliceerd: 2017-07-20 11:19:32 - 18029