Plukken voor een prikkie in deze pluktuinen

Tuinen voor een dagje uit |  
Redactioneel door
Foto 1. Leuk met de kids: een dagje naar een pluktuin. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Pluk hier je eigen bloemen, fruit en groenten

1 juni 2021 Natuur Landelijk Voor wie geen groene vingers heeft maar het wel leuk vindt verse bloemen, groenten en fruit in huis te hebben, is een pluktuin het perfecte dagje uit. Complete boeketten, verse aardbeien, vergeten groenten: in deze pluktuinen pluk je voor een prikkie. Toegang is namelijk gratis; je betaalt alleen voor wat je hebt geplukt. Leuk met het hele gezin, samen met een vriend of vriendin of een originele date.

Als een pro plukken in Putten

PUTTEN - In de tuinen van Pluktuin Het Platteland kun je zelf groente, fruit en bloemen plukken. Je krijgt op locatie een mandje, mes en schaar zodat je als een groene pro aan de slag kunt. Handig: neem wel zelf een tas of kratje mee om je oogst in te bewaren voor de rit naar huis. Wat je bij Pluktuin Het Platteland kunt plukken verschilt per seizoen. Zomerse boeketten, vergeten groenten en in het najaar pompoen en boerenkool. Er is ook een theetuin met koffie, high tea en lunch en binnen kun je een collectie brocante bekijken.

Fruitige pluktuin op Terschelling

FORMERUM - Bij Zelfpluktuin Groenhof op Terschelling is van alles lekkers te plukken. Aardbeien, frambozen, kersen, allerlei soorten bessen én veldbloemen. Alles is duurzaam geteeld. Wat je tijdens je bezoek kunt plukken, hangt ervan af wat er op de dag van je bezoek aan de tuin plukrijp is. Even kijken is gratis. Als je iets plukt wordt je oogst gewogen en betaal je een specifiek bedrag. In het tuinwinkeltje bij de tuinen zijn biologische en ambachtelijke fruitproducten te koop.

Leer alles over kruiden in Drenthe

VEENHUIZEN - Pluk zelf een voorraad bloemen, groenten of kruiden bij elkaar in De Tuinen van Weldadigheid of laat je rondleiden door de verschillende tuinen. Leuk en nog leerzaam ook: leer bijvoorbeeld welke kruiden genezende krachten hebben en welke lekker zijn voor een eigen gebrouwen kruidenthee. Er zijn verschillende arrangementen te boeken voor mensen met en zonder ervaring in de tuin. Zo kun je met je moestuinclub naar deze pluktuin voor een rondleiding met allerlei tips om je eigen tuin zo goed mogelijk te onderhouden.

Creatief aan de slag in Amstelveen

NES AAN DE AMSTEL - Op een mooi plekje aan de Amstel, vlakbij Amstelveen, is er het hele jaar door van alles te plukken in Pluktuin Amstelveen. Wandel door de siertuin en geniet van een cappuccino en een lekker taartje in de theetuin. En pluk vanaf het voorjaar de mooiste bloemen bij elkaar in prachtige uitbundige boeketten. In elk seizoen is er wat te zien en te doen in deze gezellige pluktuin. Volwassenen en kinderen laten hun creativiteit de vrije loop tijdens een workshop en ook voor feestjes in de pluktuin een mooie locatie.

Fruit, groente en bloemen plukken in Wageningen

WAGENINGEN - Met een mandje en een schaar in de hand is er van alles te plukken in Pluktuin de Bosrand. Vanaf deze mooie tuin heb je een prachtig uitzicht over het glooiende landschap van de Wageningse Eng. Pluk een mooi boeket, vul bakjes met frambozen, aardbeien en bessen en plof dan neer aan een tafeltje in de tuin. Een heerlijk fruitsapje erbij en misschien nog iets lekkers? Op de website is te vinden wat er te plukken is en kun je ook fruit en bloemen bestellen. Tip: neem zelf bakjes mee, weeg die thuis vast en zet het gewicht erop. Dit scheelt afval! Op zaterdag is de naastgelegen Pluktuin Sayuran ook open om groenten, aardbeien en keukenkruiden te komen oogsten.

Volop plukgeluk in Winterswijk

WINTERSWIJK - Marloes van Pluktuin Do It Yourselves deelt graag plukgeluk uit. Iedereen is welkom in de pluktuin van 300m2 groot in Winterswijk om de mooiste, duurzaam geteelde, bloemen te plukken. Er zijn door het seizoen heen meer dan 100 verschillende soorten bloemen te vinden in de tuin. Tip: neem bij warm weer een emmertje met water mee om de bloemen in te vervoeren. En kun je niet naar de pluktuin toe komen? Dan haal je de bloemenpracht gemakkelijk in huis met de prachtig geïllustreerde ansichtkaarten van Marloes of een van de zadenpakketjes van bloemen uit de tuin. Maak een plekje vrij in de eigen tuin en zaaien maar!

Alle pluktuinen per provincie

Tuinen voor een dagje uit

Foto 2. Verzamel je eigen collectie aan bloemen, fruit of groenten in een pluktuin. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.
Foto 3. Leuk met het hele gezin. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.
Foto 4. Drink een vers fruitsapje bij Pluktuin de Bosrand in Wageningen. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2021-11-06 09:48:25 · Gepubliceerd: 2017-07-31 17:18:20 - 11538