1

Openlucht filmfestival tussen de bomen

Films kijken onder de sterrenhemel

Vue Openlucht Filmfestival Apeldoorn Nieuws door
Foto 1. Het Openlucht Filmfestival op de Bosweide in Park Berg & Bos Foto: Accres.

archief oud artikel 17 augustus 2018 Cultuur Apeldoorn Negen films op negen avonden op de bosweide van Apeldoorn. Kleedje mee en gaan! Vanaf 17 tot en met 25 augustus staat het Vue Openlucht Filmfestival weer op de planning. Met spiksplinternieuwe films én, net als vorig jaar, een horrorfilm. Voor de helden op sokken: gelukkig staan ook familievriendelijke films op het programma.

Fantastische filmbeleving in het bos

Vue Openlucht Filmfestival is al jarenlang een populair event in Apeldoorn. Niet gek: er staan negen avonden lang de vetste films op het programma, te zien op de Bosweide van Stadspark Berg & Bos. Van familiefilms zoals Incredibles 2 tot een film over de natuur in de regio: Wild. Er staat zelfs een horrorfilm op het programma: Hereditary. Midden in het bos beleef je een fantastische filmbeleving. Goed om te weten: omdat het bioscoopscherm in de buitenlucht staat, is het belangrijk dat het echt donker is als de film begint. Daarom beginnen films pas rond 21:15 uur. Ze duren ongeveer tot middernacht.

Meer films in de buitenlucht? Bekijk ons handige overzicht met openluchtbioscopen in de zomer van 2018!

Tribune voor als het regent

Dit jaar is er zelfs een voorpremière te zien, van de film Book Club, over een groepje vrouwen waarvan het leven nogal op de kop komt te staan als ze Fifty Shades of Grey lezen samen. Remko Schnitger van de organisatie: "Het is gaaf dat we nieuwe titels mogen laten zien. En elke avond een ander genre; voor elke doelgroep is er iets." Omdat je in de buitenlucht zit, is er aan hartige snacks gedacht om je warm te houden. Patat, warme broodjes, popcorn; je hoeft geen honger te lijden in het bos. Als het regent zijn er 500 plekken op de overdekte tribune. Hier zijn geen aparte kaartjes voor. Remko: "Wie het eerst komt, wie het eerst maalt." Tip: neem een kleedje mee om je warm te houden en een regenjas voor als het regent - paraplu's zijn niet toegestaan. Wat het weer ook is: het filmfestival gaat in ieder geval door.

Filmlijst Vue Openlucht Filmfestival

Deze films zijn er allemaal te zien tijdens het filmfestival. De kaartverkoop start elke avond om 20:15 uur, de film begint om 21:15 uur. Online bestel je kaartjes vanaf € 10,- per persoon, aan de kassa kosten ze € 12,50. Let op: niet alle films zijn geschikt voor het hele gezin. We hebben de gezinsvriendelijke films geel gemarkeerd.
  • Vrijdag 17 augustus: Mission: Impossible - Fallout (minimale leeftijd: twaalf jaar) - Actie
  • Zaterdag 18 augustus: Incredibles 2 (Engelse versie) - Animatie, familiefilm
  • Zondag 19 augustus - Hereditary - Horror
  • Maandag 20 augustus: Wild - Documentaire
  • Dinsdag 21 augustus: Book Club (voorpremière) - Komedie
  • Woensdag 22 augustus: Mamma Mia! Here We Go Again - Musical, komedie
  • Donderdag 23 augustus: The Meg (minimale leeftijd: twaalf jaar) - Actie, thriller
  • Vrijdag 24 augustus: The Spy Who Dumped Me - Komedie, actie
  • Zaterdag 25 augustus: Jurassic World: Fallen Kingdom (minimale leeftijd: twaalf jaar) - Actie, avontuur

Te doen in de omgeving

Foto 2. Welke films ga jij kijken? Foto: Accres.
Foto 3. Bij regen is er plaats op de tribune. Foto: Accres.

Laatst gewijzigd: 2018-08-16 15:38:38 · Gepubliceerd: 17 augustus 2018 - 1397