1

De leukste dagjes uit dit weekend

Wat is er te doen op 12 en 13 augustus?

Dagje uit in de zomervakantie Redactioneel door
Foto 1. Geniet van Heftige Happen en meer lekker eten op het ZOO'n ZOOmer Food Festival! Foto: DierenPark Amersfoort.

archief oud artikel 10 augustus 2017 Toerisme Landelijk Veel festivals en feestjes dit weekend! Bezoek de kermis, ga naar een foodfestival op een bijzonder wilde locatie of probeer zeldzame Pokémon te vangen op het Pokémon GO jubileum. Wij hebben leuke weekendtips voor je op een rij gezet. Fijn weekend!

Bekijk wat er te doen is in de zomervakantie.

Foodfestival in dierentuin

AMERSFOORT - Vanaf donderdag 10 augustus tot en met zondag 13 augustus is het ZOO'n ZOOmer Food Festival in DierenPark Amersfoort. Heerlijk eten tussen de wilde dieren, van alles leren over hun eetgewoontes tijdens de Foodtour en relaxen op het zandstrand. Probeer ook het Heftige Happenrad van Pierre Wind - op eigen risico. Daar staan namelijk stierenballen nuggets, meelworm bonbons en stoofschotels van hersenen op het menu. Gelukkig zijn er ook genoeg gewone foodtrucks in de dierentuin te vinden.

Ook dit weekend, op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus: de eerste twee avonden van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen!

Filmpje pakken in het bos

APELDOORN - Negen films op negen avonden op de bosweide van Apeldoorn. Leuk met de vriendengroep, of als spectaculaire date. Vanaf vrijdag 11 tot en met zaterdag 19 augustus is alweer de 25ste editie van het Vue Openlucht Filmfestival. Met spiksplinternieuwe films én een griezelige primeur: voor het eerst is er een horrorfilm te zien. En je kunt alleen bij het filmveld komen via een route door het bos... Er staan ook gezinsfilms op de planning. Lees hier meer over het Vue Openlucht Filmfestival en bekijk welke films familievriendelijk zijn.

Nostalgie en kermis in Hoorn

HOORN - Vanaf zaterdag 12 augustus is weer de Kermis Hoorn! Meer dan zeventig kraampjes en attracties wachten op je in de binnenstad. Breng gelijk een bezoekje aan Museum van de Twintigste Eeuw. Hier duik je in oude woonkamers en winkeltjes van vroeger. Nu in het museum: een Star Wars tentoonstelling, inclusief kostuums en rekwisieten uit de films!

Grootste gratis Pasar Malam

DORDRECHT - Voor de zesde keer: de grootste gratis Pasar Malam van Nederland. Een mix van een foodfestival en culturele markt vol entertainment. Er staan meer dan honderd kraampjes met Oosterse lekkernijen, zoals spekkoek, kroepoek, nasi-goreng en lemper (Indonesische rijstrolletjes met kip). Laat je masseren of geniet van zang- en dansoptredens van meer dan tachtig artiesten. Vanaf zondag 13 tot en met woensdag 16 augustus is het event gratis te bezoeken.

Officiële Pokémon GO party

AMSTELVEEN - Om de eerste verjaardag van Pokémon GO te vieren, organiseert de game feestjes over de hele wereld. Zaterdag 12 augustus is de Nederlandse party: Pokémon GO Safari Zone Event in winkelcentrum Stadshart Amstelveen. Let wel: dit is the real deal, een evenement van Pokémon GO zelf. De feestcommissie belooft tijdens de party de komst van een zéér zeldzame Pokémon. Kleine hint: deze Pokémon is nog niet eerder in Europa geweest. De Safari Zone staat in de klassieke Pokémon-games bekend om heel veel zeldzame, maar ook extreem schuwe en daardoor moeilijk te vangen Pokémon. Grote kans dus dat het een waar avontuur wordt omdat je er niet gemakkelijk eentje vangt.

Foto 2. Eten, drinken en dansen tussen de dieren in de dierentuin op het ZOO'n ZOOmer Food Festival. Foto: DierenPark Amersfoort.
Foto 3. Foto: Het Openlucht Filmfestival op de Bosweide in Park Berg en Bos © Accres.

Laatst gewijzigd: 2024-03-13 16:41:30 · Gepubliceerd: 10 augustus 2017 - 1565