Van deze dagjes uit krijg je een ouderwets vakantiegevoel

Met deze dagjes uit is het altijd vakantie

Wat is er te doen? Redactioneel door
Foto 1. Spelen in de waterspeeltuin en Kids Jungle. Foto: Berkenhof Tropical Zoo.

archief oud artikel 14 augustus 2021 Toerisme Landelijk Stiekem fantaseer je al over je volgende vakantiebestemming. Maar voor een vakantiegevoel heb je, gelukkig maar, helemaal geen verre vakantie nodig. Ga eropuit en ontdek heerlijke plekjes in ons eigen land. Van deze uitstapjes krijg je een vakantiegevoel - en de meeste tips zijn ook nog leuk bij minder zomers weer. Want ja, het blijft wel Nederland hè.

Op de tuktuk door Friesland

LAUWERSOOG - Pruttelend rijden jullie door de Friese weide. De wind wappert langs je haren en ondertussen bekijk je in de achteruitkijkspiegel hoe degene achter je lollig over het asfalt slingert. Vanuit een tuktuk lijkt het leven gewoon net even wat mooier! Ga op pad met de tuktuk en boek er bijvoorbeeld een picknickarrangement bij: in de pauze geniet je dan van verse wraps en broodjes.

Voordelig dagje uit

Vakantiegeld op? Boek tickets voor een dagje weg op DagjeWeg.NL Tickets. Reserveer direct online je tickets voor een uitstapje en spaar kortingspunten bij iedere aankoop. Je krijgt er vaak korting of een leuk extraatje bij!

De zon in de zee zien zakken

SCHEVENINGEN - Zand tussen je tenen, de geur van de zoute zee en aan de horizon kitesurfers die zelfs in de vrieskou het water opgaan. Het Nederlandse strand is dan wel geen Laguna Beach, toch heb je het idee dat het kantoor en de volle wasmand heel ver weg zijn. Doe een dagje Scheveningen en maak een rondje in het reuzenrad op De Pier en eet je vol op de foodboulevard. Over die vakantiekilo's maak je je later wel druk (of gewoon niet).

Dino's in een tropisch bos

KWADENDAMME - Volg hoe knalgele kikkertjes driftig rondspringen, aanschouw hoe een reuzenschildpad in slow motion hele kroppen sla naar binnen werkt en dwaal tussen levensechte dino's. In Berkenhof Tropical Zoo beleef je een beetje van de exotische tropen midden in Zeeland. Voor de kids is er een overdekte waterspeeltuin en een klimkasteel. Leuk voor een familiedag!

Dwalen door de grotten onder een kasteel

VALKENBURG - Soms lijkt het wel alsof het in Limburg altijd vakantie is. Een heuvelachtig landschap, een paar graden warmer dan aan de kust en mensen die je met een accent aanspreken. Maak het vakantiegevoel compleet met een bezoekje aan de Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg. In deze burcht kun je heerlijk dwalen en heb je een prachtig uitzicht. Daal daarna af naar het labyrint, bewonder eeuwenoude wandschilderingen en beleef hoe ridders uit de zeventiende eeuw dit gangenstelsel gebruikten om te vluchten.

Non-stop spelen bij Megapret

LIEVELDE - Bij regen en zon spelen kinderen de hele dag onbezorgd bij Kinderspeelparadijs Megapret. Hier heb je binnen en buiten allerlei speeltoestellen en attracties. Kunnen de kids minigolfen, dansen in de kinderdisco, rijden in het verkeerspark en klimmen en klauteren terwijl jij onderuitgezakt met een boekje en drankje van je vrije (mid)dag geniet. Vakantiegevoel, here we come!

Samen op een tropisch avontuur

LUTTELGEEST - Alleen al de Zwevende Bloementuin met Japanse bloesem geeft je ultieme tropische vibes. In de Orchideeën Hoeve waan je je in een jungle ver, ver weg van hier. Een jungle waar iedereen toevallig Nederlands spreekt en waar het nooit te heet aanvoelt. Bewonder vlinders in de Vlinder Vallei, ontmoet aapjes in het Amazone Regenwoud, maki's en flamingo's in het Makirijk en geniet van al het moois dat om je heen in bloei staat.

Zeehonden spotten op zee

BURGH-HAAMSTEDE - Iets wat je misschien sneller op een verre reis zou doen, maar het kan gewoon vlakbij huis: wild spotten op zee. Stap aan boord van de MS Onrust en tuur over de woeste golven naar bruinvissen en zeehonden. Laat de drukte van alledag lekker wegwaaien terwijl je geniet van de zilte zeelucht, je avontuurlijke vaartocht en de prachtige Nederlandse natuur om je heen.

Ook leuk voor de zomer

Foto 2. Op de tuktuk door Friesland. Foto: TukTuk Lauwersoog.
Foto 3. Ontdek de prachtige kasteelruïne vlakbij Valkenburg. Foto: Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg.
Foto 4. De Scheveningse boulevard is altijd leuk. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2023-09-19 15:57:06 · Gepubliceerd: 14 augustus 2021 - 12169