10 tropische uitstapjes in eigen land

Zomervakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Zomer in je bol? Op naar deze tropische dagjes uit

2 juni 2020 Toerisme Landelijk Zomervakantie in Nederland! Gaan we genieten van de zon of juist doen alsof het lekker warm is? Duik in deze tropische zwembaden of geniet van andere tropische uitstapjes. Zo voelt het ongeacht de temperaturen sowieso elke dag als zomer.

Foto 1. Geniet van exotische en tropische uitjes, dan is het altijd zomer! Bezoek bijvoorbeeld een subtropische tuin. Foto: Botanische Tuinen Universiteit Utrecht.

Parken met exotische dieren

KWADENDAMME - Vlinders fladderen in het rond en vanuit de jungle staren leguanen en kameleons je aan. Dat klinkt behoorlijk tropisch! In Berkenhof Tropical Zoo ontpop je je binnen één bezoekje tot echte natuur- en dierenkenner. Ga op een ondergrondse tocht in de fossielenmijn, ontmoet dino's in de Dino Expo en speel in de Kids Jungle. In de Natuurklas zie je dieren uit verre oorden vlak voor je neus, zoals vogelspinnen en slangen.

SOMEREN - Een schildpad met een varkensneusje, dat klinkt als een verzonnen beest uit een kinderboek. Maar de Pig Nosed Turtle bestaat echt! In de tropische vijver van Klein Costa Rica zwemt 'ie vrolijk rond. Klim op de hangtouwbrug en loop tussen de toppen van exotische bomen en planten uit India, Zuid-Amerika, Maleisië. Wie weet zie je de lori, een papegaai met veren in alle kleuren van de regenboog.

KALLENKOTE - In Taman Indonesia waan je je in Indonesië. Hier vind je allerlei bijzondere dieren, zoals rijstvogels, Bengaalse tijgerkatten en beermarters. Smul in het dierenpark ook van Indische hapjes, neem een kijkje in een authentieke paalwoning en wandel door de Indonesische specerijentuin.

RHENEN - Wu Wen, Xing Ya en kornuiten zijn de trotse bewoners van themagebied Pandasia in Ouwehands Dierenpark. Pandasia is tot in de details zo exotisch dat je je echt even op on-Nederlands terrein waant. In dit traditioneel Chinese gebied vind je naast de wereldberoemde reuzenpanda's de gevlekte koeskoes, rode panda en Chinese muntjak.

Zwemmen in tropische sferen

SASSENHEIM - Een opblaasbare vulkaan, een tropische whirlpool en een glijbaan met 3D-effecten: Zwembad Wasbeek is nogal een avontuur. De iSlide is een glijbaan met speciale effecten, muziek en games. Je glijdt op spannende watergordijnen met projecties af en kunt tijdens de rit een game spelen op de wand van de glijbaan. Aan het einde kun je je score checken en foto's van de rit delen met je vrienden. Liever lekker luieren? Er is een ontspannende stoomcabine, een zonnebank en bij mooi weer is een ligweide geopend.

JOURE - Neem een frisse duik in Friesland, in subtropisch zwembad Swimfun. Ga van de glijbanen of zwem in het golfslagbad. Er is een wildwaterkreek, een whirlpool en een koudwaterput waar je in kunt spartelen. Tropisch ontspannen die je op de massagebank, in de sauna en in de Turkse stoom- en kruidenbaden. Er is een buitenbad geopend bij mooi weer, maar ook op regenachtige dagen kun je hier lekker exotisch genieten. Glijbaan Magic Oval is een aanrader voor kinderen!

BREUKELEN - Meedeinen op de golven terwijl je onder een waterval door zwemt. Klinkt exotisch, maar je kunt er gewoon voor naar subtropisch zwembad Kikkerfort in Breukelen. Vooral heerlijk om te relaxen. Je hebt keuze uit een heus Kneippbad, een massagebad en een bruisbad. Voor avontuurlijke zwemmers is er een draaikolk, een whirlpool en een wildwaterstroom. Alsof je ergens in de tropen zwemt!

Tuinen vol tropische planten

UTRECHT - De Botanische Tuinen Universiteit Utrecht zijn gigantisch - ze beslaan ruim negen hectare - en zijn aangelegd op en rondom het negentiende-eeuwse Fort Hoofddijk. Er zijn tuinen met verschillende thema's en type planten en bloemen. Bewonder onder andere de Rotstuin, de Evolutietuin, de Ontdektuin en de Tropische Kassen. In de laatste fladderen vlinders rond en groeien cacao- en papajaplanten en passiebloemen.

LOOZEN - Voor wie het nog niet wist: Ada Hofman wordt gezien als de goeroe op gebied van siertuinen. Geen wonder dus dat de Vijvertuinen van Ada Hofman prachtig zijn om te bezoeken. Wandel hier over sprookjesachtige paden langs vijftig vijvers vol waterplanten. Ook spot je hier bijzondere vissen en vogels, zoals het ijsvogeltje.

ARCEN - De koikarpers in de Koivijver eten zo uit je hand bij Kasteeltuinen Arcen. De kasteeltuinen staan vooral bekend om hun romantische rozentuin, maar je vindt hier ook genoeg tropische tuinen. Er groeien bananenplanten en olijfbomen in de subtropische kas Casa Verde en je waant je in Zuidoost Azië in de Oosterse Watertuin en het Bamboebos. Een stukje verderop wandel je door een Toscaans paradijs in de Italiaanse Tuin.

Ook leuk voor de zomer

Foto 2. Bekijk exotische beesten van heel dichtbij, zoals deze kleurige toekan. Foto: Berkenhof Tropical Zoo.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-09-29 14:26:50 · Gepubliceerd: 2016-07-18 14:11:43 - 5567