1

Familytime in de herfstvakantie met deze leuke uitjes

De leukste gezinsuitjes in de herfstvakantie

Meer dagjes uit voor het hele gezin in de herfstvakantie Nieuws door
Foto 1. Ga op zoek naar herfstkleuren bij Kasteel de Haar. Foto © Kasteel de Haar

archief oud artikel 15 oktober 2018 Toerisme Landelijk Herfst, herfst, wat heb je te koop? Honderdduizend bladeren op een hoop én qualitytime met het hele gezin. Leuke uitjes springen in de herfstvakantie als paddenstoelen uit de grond. Bouw met z'n allen mooie LEGO-creaties bij LEGO World of dompel je onder in de wereld van sprookjes in Arnhem.

Kom bouwen bij LEGO World

UTRECHT - Doet jouw kind niets liever dan spelen met LEGO? Dan zit je in de herfstvakantie goed in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze verandert van 18 tot en met 24 oktober namelijk in LEGO World, een universum gemaakt van miljoenen legostenen. Het grootste LEGO-spektakel ter wereld belooft levensgrote bouwwerken van van alles en nog wat, bouwwedstrijden, een bioscoop en natuurlijk bergen bouwstenen waar je zelf mooie creaties mee kunt maken. Er is LEGO voor alle soorten en maten fans, van technische LEGO tot LEGO City. Oefen je Ninjago trucs, ga op bezoek bij LEGO Jurassic World of Harry Potter en maak cupcakes van LEGO in het Cupcake café van LEGO Friends. Tip: je kunt meebouwen aan Nederland of meebouwen aan kampioenschap LEGO Bouwen (tot dertien jaar).

Speuren naar herfstkleuren in Kasteel de Haar

HAARZUILENS - Waar kun je de herfstvakantie beter doorbrengen dan op een kasteel? Ga op ontdekkingstocht op Kasteel de Haar! Van 13 oktober tot en met 28 oktober kunnen kinderen hier wel drie speurtochten volgen, zoals ZOO-k het dier van De Haar. Ga op zoek naar fantasiedieren en echte dieren met een verhaal. Of ga op bezoek bij de barones en baron en leer door spannende opdrachten van alles over het kasteel. Buiten wacht nog een speurtocht door het kasteelpark, langs de rozentuin en het hertenkamp. Een prachtige route in het herfstzonnetje!

Betovering in Den Haag

DEN HAAG - Van 19 oktober tot en met 27 oktober borrelt en bruist het van de magie in Den Haag. Op tientallen locaties in de stad, van de Koninklijke Schouwburg tot het Atrium, ben je welkom op Kunstfestival De Betovering. Dit kunstfestival is speciaal voor de jeugd en biedt ruim 550 nationale en internationale voorstellingen, films en workshops. Zo speelt in het wijktheater De Nieuwe Regentes de muziektheatervoorstelling Mile(s)tones over het leven van Miles Davis. Kinderen dagen zichzelf uit bij een van de vele Betovering workshops, zoals het vouwen van allerlei soorten vliegtuigjes met een origamikunstenares in het Mauritshuis of tijdens een workshop Juggle dance in theater De Nieuwe Regentes. Ouders niet getreurd, bij veel activiteiten mogen volwassenen gelukkig een handje helpen. Er is zoveel te doen! Lees meer over het festival De Betovering in Den Haag.

Het feeërieke Sprookjesfestival

ARNHEM - Er was eens... een stad gevuld met gure heksen, beeldschone Ariëls en feeërieke boselfjes. Het Sprookjesfestival, met eigen prinses Arnerijntje, maakt het centrum van Arnhem van 13 tot en met 22 oktober tot een bijzonder fantasierijke locatie. Het thema van dit jaar is 'Gekkigheid' en je kunt tijdens het Sprookjesfestival honderden activiteiten bezoeken. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de vele sprookjesvertolkingen. Het mooie Park Sonsbeek is omgetoverd tot Grote Kabouterbos. De kabouters hebben zich verstopt, maar misschien vind jij ze? Lees meer over het Sprookjesfestival in Arnhem en zie wat er allemaal te doen is.

Een gezinsuitje met korting

Een dagje uit met het hele gezin kan aardig oplopen in de kosten. Via DagjeWeg.NL Tickets bestel je lekker makkelijk en extra voordelig kaartjes voor uitstapjes door het hele land. Ga bijvoorbeeld naar Avonturenboerderij Molenwaard met 50% korting of ga met z'n allen schatzoeken bij familie-uitstapjes met korting.
  • Wil je naar LEGO World? Bestel je tickets dan op tijd, want er is een maximum capaciteit per dag.
  • Krijg je nooit genoeg van LEGO? Neem dan ook een kijkje in het LEGiO-museum in Groningen.
  • Woon je in regio Noord of Midden en begint je herfstvakantie pas op 22 oktober? Niet getreurd, houd DagjeWeg.NL volgende week in de gaten voor nog meer tips!
Foto 2. Stap in de Kaleidoscoop tijdens Festival De Betovering. Foto: Caroline van der Waal
Foto 3. Wat gaat er nu gebeuren? Kom ook kijken een wees zelf een prinses, ridder, tovenaar of wat je maar wilt. Foto: BeeArt.nl/Debby Gosselink

Laatst gewijzigd: 2018-10-16 09:50:18 · Gepubliceerd: 15 oktober 2018 - 2147