Dagje uit? Dit is er dit weekend te doen

Wat is er te doen? | Redactioneel door

Wat is er te doen op 14 en 15 oktober?

12 oktober 2017 Toerisme Landelijk Eindelijk weer weekend! Lekker uitslapen en dan samen de hort op. Bekijk wat er allemaal te doen is dit weekend. Spoiler: heel veel. Om het je wat makkelijker te maken zetten wij hieronder de leukste tips voor je op een rij.

Hoezee, het midden en het zuiden van het land hebben al vakantie! Bekijk alle activiteiten in de herfstvakantie.

Foto 1. Kom griezelen met korting in Julianatoren. Foto: Julianatoren.

Vieze liedjes van vroeger

UTRECHT - Vanaf donderdag 12 oktober: Vieze liedjes op deftige speelklokken in Museum Speelklok. Eh, vieze liedjes op wát? Ja. Terwijl rijke mensen uit de achttiende eeuw van hun thee nipten in hun statige herenhuis, speelde er op de achtergrond een speelklok. Dat lijkt heel chique en deftig, maar niets is minder waar. Het blijkt namelijk dat er bij de melodieën van die speelklok stiekem hele schunnige liedjes hoorden, over vreemdgaan, dronkenschap en ga zo maar door. Een beetje de schunnige rap van toen, zou je kunnen zeggen. Lees meer over Vieze liedjes op deftige speelklokken in Museum Speelklok. Tip: bestel tickets voor Museum Speelklok via DagjeWeg.NL Tickets en krijg € 10,50 gezinskorting plus een gratis drankje!

Giftige activiteiten in Naturalis

LEIDEN - Welke planten en dieren zijn giftig? En wat gebeurt er eigenlijk als je wordt gebeten door iets giftigs? In de nieuwe tentoonstelling GIF! in Naturalis ontrafel je vanaf zaterdag 14 oktober alle geheimen uit de wereld van gif. Dr. slash gif-expert Freek Vonk helpt je daarbij door middel van filmpjes en leuke opdrachten en activiteiten. Wel héél bijzonder: in de tentoonstelling sta je oog in oog met échte giftige kikkers, slangen, spinnen en andere beesten. Je kunt zelfs meekijken met een dierenverzorger die de giftige dieren uit de tentoonstelling elke dag voert. Spannend...

Vele gezichten van het kwaad

GROESBEEK - Best heftig, maar wel interessant: de nieuwe tentoonstelling De SS: Veelzijdig Extremisme vanaf vrijdag 13 oktober in het Nationaal Bevrijdingsmuseum. Het museum heeft met deze expositie een missie: de misinformatie over de meest kwaadaardige organisatie van de Tweede Wereldoorlog uit de wereld helpen. Ze willen een breder en completer beeld van de SS geven. De SS was meer dan een groep Arische kampbewakers. De Waffen-SS was bijvoorbeeld een van de meest multiculturele organisaties ter wereld, met soldaten van wel dertig verschillende nationaliteiten. In de tentoonstelling zijn indrukwekkende foto’s, filmbeelden en verbazingwekkende biografieën te zien.

Griezelen in Julianatoren

APELDOORN - Pompoenen en kalebassen, doolhoven en zoals altijd het Spookslot. Kinderpretpark Julianatoren staat in oktober in het teken van Halloween! Griezel mee met de Spookshow van Jul en Julia, steel de show verkleed als een heks of zombie op de Griezelcatwalk en leer de Muizendans tijdens een dansworkshop.

Bouw je eigen robot

ENSCHEDE - Vanaf zaterdag 14 oktober is er enorm veel te doen in Museum TwentseWelle! Tijdens de Museumkidsweek zijn er allerlei workshops, rondleidingen en leuke knutselopdrachten waar bezoekers aan mee kunnen doen. Op zondag 15 oktober leren kinderen van acht tot twaalf jaar bijvoorbeeld hoe ze een eigen robot bouwen. Onder begeleiding van technisch kunstenaar Edwin Dertien maken ze met behulp van technische snufjes en karton een lopende (!) robot. Je betaalt entree voor het museum, maar de workshop kost niets extra's. Wel even vooraf aanmelden via aanmeldingen@twentsewelle.nl.

Ook leuk dit weekend

Foto 2. Het is feest bij Museum TwentseWelle! In de herfstvakantie staat de agenda vol leuke activiteiten. Foto: Museum TwentseWelle.
Laatst gewijzigd: 2018-01-02 11:00:14 · Gepubliceerd: 12 oktober 2017 - 959