1

De leukste dagjes uit dit weekend

De leukste activiteiten en evenementen van dit weekend

Wat is er te doen? Redactioneel door
Foto 1. Geniet van een ouderwets gezellige kermis in het Zuiderzeemuseum. Foto: Zuiderzeemuseum © Rob Knopperts.

archief oud artikel 19 oktober 2017 Toerisme Landelijk Het is weer weekend! Voor velen het einde van de herfstvakantie. Niet getreurd: er is nog heel veel leuks te doen op zaterdag en zondag. Dompel jezelf onder in een wereld van legostenen, verken musea in het duister en ga naar een ouderwetse kermis. Wij hebben de leukste activiteiten en evenementen voor je op een rij gezet.

Yes, het Noorden is eindelijk aan de beurt! Bekijk alle activiteiten in de herfstvakantie.

Lichtgevende dino's

ZWOLLE - Je loopt in het donker en opeens doemt daar een gedaante met scherpe tanden in de verte op. En... hij geeft licht! Tot en met zondag 29 oktober is Dinoland Zwolle extra lang open, tot 20:00 uur. Dan beleef je Dinoland in het Donker! Alle dinosaurussen worden sfeervol verlicht en dankzij rookmachines is het hele park extra spannend, alsof je echt in Jurassic Parc rondloopt. De activiteiten van Dinoland gaan in de avond ook gewoon door. Ga op avontuur met een professor in de Dinoshow, graaf fossielen en goud op, speel een potje lasergame tussen de dino's of volg een spannende speurtocht.

Máxima en Luke Skywalker in de Jaarbeurs

UTRECHT - ...maar dan zijn ze wel gemaakt van legostenen. Bezoek tot en met dinsdag 24 oktober LEGO World in de Jaarbeurs Utrecht. Bekijk immense bouwwerken en ga zelf aan de slag met LEGO. Je vindt er zelfs het grootste schip ooit gebouwd van legostenen, van meer dan twaalf meter lang. Dit Star Wars schip komt speciaal voor LEGO World naar Nederland en staat zelfs in het Guiness Book of Records. Lees meer over LEGO World.

Ouderwets gezellige kermis

ENKHUIZEN - In het Zuiderzeemuseum is het deze herfstvakantie nostalgisch gezellig! Vanaf zaterdag 21 oktober is er daar een oud-Hollandse kermis. Met een zwanenzweefmolen, luchtschommel, carrousel en kop van Jut. Voor de lekkere trek zijn er kraampjes met suikerspinnen en popcorn en voor fanatiekelingen is er een spelletjescafé. Hier speel je ook ouderwetse spelletjes, zoals ganzenbord en mens-erger-je-niet. Het museum organiseert nog veel meer activiteiten voor gezinnen in de herfstvakantie.

Nachtje doorhalen in stijl

DEN HAAG - De hele nacht tentoonstellingen bezoeken, tot in de late uurtjes van optredens genieten, grappige workshops volgen en ook nog eens dingen leren tijdens rondleidingen. Op zaterdag 21 oktober is de Museumnacht Den Haag! Tientallen musea in de stad houden de hele nacht hun deuren voor je open en organiseren de gekste activiteiten. Zo volg je in Museum Meermanno een nachtelijke rondleiding over fabeldieren - eenhoorns, satyrs - en duik je in de wereld van miniatuurboekjes. Je kunt ook leren schilderen met een twist en als een echte freak op de foto, met een knipoog naar Halloween.

Walhalla voor chocoladefans

AMSTERDAM - Word je al helemaal wild bij de gedachte van een stukje chocolade, laat staan een complete chocoladefontein? Zet jezelf dan maar schrap, want op zaterdag 21 oktober is het Origin Chocolate Event. Hier komen chocolademakers uit de hele wereld samen en houd je de hele dag lang een proeverij. Ontdek hoe verschillend soorten cacao proeven en combineer je chocolade met een wijntje, biertje, thee, kaas, honing en ga zo maar door. Het is niet alleen maar leuk en lekker, maar ook nog eens eerlijk en leerzaam: je leert er van alles over duurzame chocoladeproductie en eerlijke handel. Behalve proeverijen en optredens zijn er allerlei activiteiten - ook voor kinderen - zoals workshops schilderen en film kijken. Er is ook een chocolademarkt waar je bijzondere repen kunt kopen. Kun je thuis een voorraadje aanleggen tot het volgende chocolade-event.

Ook leuk dit weekend

Foto 2. Bewonder grootse kunstwerken en bouw je eigen creatie met legostenen. Foto: LEGO World.

Laatst gewijzigd: 2017-10-18 16:00:28 · Gepubliceerd: 19 oktober 2017 - 1162