Dagje uit in virtual reality

Bekijk alle virtual reality rooms in Nederland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Hier vind je alle VR-rooms! Klaar voor een virtueel avontuur?

3 november 2017 Trends Landelijk Virtual reality, je komt het op verschillende plekken en manieren tegen. Maar de meest intense ervaring krijg je toch wel met een geavanceerde vr-bril op. Wil je eens balanceren op een wolkenkrabber, een bom ontmantelen of zombies verslaan? In een vr-room kun je het gerust proberen, want als het te spannend wordt, zet je gewoon die bril weer af.

Foto 1. Wat ga je beleven in virtual reality? Foto: The VR Room Utrecht.

Wat is virtual reality?

Zet een virtual reality-bril op en je bent in een andere wereld, een virtuele werkelijkheid. De omgeving die je ziet wordt door computers gegenereerd en door een vr-bril op te zetten, krijg je de illusie van een 3d-beeld. Geavanceerde brillen - denk aan Oculus Rift, Playstation VR en HTC Vive - bepalen de positie van de bril in de kamer, waardoor je ook in de virtuele werkelijkheid kunt rondlopen. Virtual reality wordt voornamelijk toegepast in games. Deze industrie is dan ook de stuwende kracht achter de ontwikkeling van de technologie.

Wat kun je doen in een virtual reality room?

Met de komst van kwalitatief goede vr-brillen kwamen ook de ideeën om deze ervaring met het publiek te delen - zo’n vr-bril schaf je immers als particulier niet zomaar aan. In juli 2016 opende in Utrecht The VR Room. Inmiddels kun je op veel meer plaatsen de wereld van virtual reality verkennen. Spellen spelen, een ritje in de achtbaan of zombies verslaan: in VR is niets te gek. Bekijk hier alle vr-rooms in Nederland.

Waar vind ik een vr-room?

  • UTRECHT - The VR Room in Utrecht daagt je uit om vuurballen te gooien naar monsters in de Fireball Arena of in Hand-Simulations met lichtgevende computerhanden allerlei opdrachtjes uit te voeren. Een wonderlijke belevenis! Super gaaf is de teambuildingsopdracht, waarin één collega een bom moet ontmantelen en de anderen hem of haar helpen door instructies te geven. Wie de vr-bril draagt, moet de klus klaren. Gaat het lukken? The VR Room komt ook op locatie voor een gave vr-ervaring!
  • BREDA - In november 2017 opent The VR Room in Breda in de FutureDome (de voormalige Koepelgevangenis). Zet je vr-bril op, de buitenwereld uit en stap in een wereld die alleen in je fantasie voorkomt. Red de wereld door zombies af te schieten, die van links, rechts, voor en achter komen. Pas maar op! Zombies te eng? Dan zijn er in Breda nog veel meer virtuele avonturen te beleven!
  • NIJMEGEN - Je bevindt je op 50 meter hoogte boven een drukke stad bij EnjoyVR in Nijmegen. Nee, het is niet echt, maar het voelt wel zo als je over een plank tussen wolkenkrabbers balanceert. Vervolgens ga je nog even diepzeeduiken of de Mount Everest beklimmen. Dat is me het dagje weg wel!
  • ROTTERDAM - Ook in Rotterdam staan virtuele avonturen te wachten bij VR4play. Speel hier nostalgische pingpong en Tetris met de vr-game Cyberpong of ga voor keiharde actie in gevechten met robots in het spel Raw Data. Bij VR4play heb je keuze uit zestien virtual reality games die je meenemen naar levensechte nieuwe werelden.
  • UTRECHT- Achter de muren van het prachtige Muntgebouw in hartje Utrecht vind je Escape Room Time: een escaperoom en virtual reality beleving in één. In deze spannende escape room gaan deelnemers als Time Chasers aan het werk om de wereld te redden. Door de virtual reality effecten zijn alle opdrachten en raadsels levensecht!
Bekijk hier alle vr-rooms in Nederland.

Deze attracties gebruiken virtual reality

Beleef de watersnoodramp in Volendam

Op de bovenverdieping van de Volendam Experience krijg je een VR-bril op en stap je in een nagebouwde kwak, een Volendamse botter. Vervolgens beleef je de watersnoodramp van 1916, die Volendam zwaar trof, aan den lijve. In een prachtige 3D-film leef je mee met een jonge visser die in 1916 uit varen ging, werd overvallen door een watersnoodramp en wist te overleven.

Vlieg over Nederland

In de Flight Experience van THIS IS HOLLAND hang je samen met veertig andere mensen, wiens nabijheid je niet voelt, in een reusachtig koepelvormig scherm met een diameter van bijna twintig meter. Door de vloeiende bewegingen die je stoel maakt tijdens de vlucht sla je letterlijk je vleugels uit. Als een vogel scheer je over Amsterdam, Rotterdam, de Deltawerken, de heide en nog veel meer mooie plekken in Nederland.

Kinderfeestje of bedrijfsuitje in VR

Voor bedrijfsuitjes zijn vr-rooms erg geschikt. Er zijn verschillende locaties die speciale teambuildingsactiviteiten hebben. Bekijk hier alle bedrijfsuitjes in een vr-room! Ook voor kinderen zijn de ervaringen in virtual reality geschikt. Enkele vr-rooms organiseren ook kinderfeestjes. Bekijk hier alle kinderfeestjes in een vr-room!
Foto 2. Durf jij het aan? Reis naar de toekomst in Escape Room Time. Foto: Escape Room Time
Foto 3. Een bijzondere ervaring met VRPlay © Mart Stevens.

Laatst gewijzigd: 2019-11-04 09:17:25 · Gepubliceerd: 2017-11-02 13:59:38 - 2623