Leuke dagjes weg dit weekend

Dit is er te doen op 10, 11 en 12 november

Bekijk alle evenementen Redactioneel door
Foto 1. Kom gezellig spelletjes spelen bij het Spellenspektakel. Foto: Spellenspektakel

archief oud artikel 9 november 2017 Toerisme Landelijk Wie bij beurzen nog denkt aan saaie, grote hallen waar alleen mannen in pak rondlopen, heeft het mis. Tegenwoordig zijn er steeds meer hippe beurzen waar iedereen welkom is. Bezoek dit weekend bijvoorbeeld de grootste gezelschapsspellenbeurs van Europa; Spellenspektakel! Of scoor alvast leuke spullen voor de decembermaanden op Sfeerbeurs LaTable. Wil je later hagelslagmagnaat worden? Neem een kijkje bij een hagelslagmaker tijdens de Open Bedrijvendag voor kids. Dit zijn de leukste dagjes uit van dit weekend!

Luxe shoppen bij LaTable

NAARDEN, NOORD-HOLLAND - Sfeerbeurs LaTable is al meer dan twintig jaar de place to be in de aanloop naar de feestelijke decembermaand. In de prachtige Grote Kerk in Naarden-Vesting geniet je van een heerlijke luxe dagje uit. Kom struinen met je zussen of vriendinnen, shop de mooiste spullen voor in huis en laat je de hele dag in de watten leggen. Vriendlief kan dit jaar ook mee, want er is ook een vleugel ingericht voor mannen! Tip: op vrijdag kunnen twee vrouwen Sfeerbeurs LaTable bezoeken voor de prijs van één en na 17:00 uur mogen mannen helemaal gratis naar binnen die dag!

DagjeWeg.NL schreef al eerder een artikel over Sfeerbeurs LaTable. Lees wat je er allemaal kunt beleven!

Betaalbare kunst

LANDELIJK - Kunst is hartstikke leuk maar het is extra leuk als je het verhaal van de kunstenaar achter een werk hoort. Gelukkig kun je tijdens de Nationale Kunstweek volop kennismaken met kunst én kunstenaar! Op zaterdag 11 november en zondag 12 november wordt de Nationale Kunstweek afgesloten met de Nationale Kunstdagen in de Beursfabriek in Nijmegen. Er komen circa 250 kunstenaars exposeren in de Beursfabriek en door het hele land zetten galerieën en kunstenaars hun deuren open. Ontdek sieraden, textielkunst, brons, keramiek, fotografie en nog veel meer soorten beeldende kunst!

Vintage pareltjes

UTRECHT, UTRECHT - Jagers en verzamelaars opgelet! De grootste vintage beurs van Europa is neergestreken in de Jaarbeurs Utrecht. Hier is op zaterdag en zondag de VerzamelaarsJaarbeurs, waar je de mooiste pareltjes vind bij ruim tweeduizend kraampjes. Muziekliefhebbers halen hun hart op bij de Mega Platen & CD Beurs, die traditiegetrouw plaats vindt tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs.

Achter de schermen van een bedrijf

LANDELIJK - Klokhuis, het televisieprogramma voor kinderen, opent op zaterdag 11 november de deuren van ruim honderd bedrijven door het hele land tijdens een Open Bedrijvendag. Kinderen (en hun ouders) zijn welkom in een ketchupfabriek, barbier, hagelslagfabriek, filmstudio en nog veel meer leuke ondernemingen! Jonge ondernemers kunnen vast inspiratie opdoen voor toekomstige ondernemingsplannen!

Eindeloos spelletjes spelen

EINDHOVEN, NOORD-BRABANT - Van Monopoly, Stratego en Kolonisten van Catan tot Uno en Hive: de leukste én nieuwste spellen speel je bij de beurs Spellenspektakel in Eindhoven. Gezelschapsspelfanaten gaan de strijd aan met elkaar in toernooien en uitgespeeld raak je hier nooit. Als je het ene spel zat bent, wachten er nog tweeduizend andere op je! Voor kinderen is er onder andere een reuzegroot Stratego en liggen en heel veel blokken Jenga waar je torens tot het plafond mee kunt bouwen. Tussen alle kaart-, miniatuur- en gezelschapsspellen zitten bovendien veel kinderspelletjes zoals Stef Stuntpiloot en het Poepspel.

Wat kun je verwachten bij het Spellenspektakel en wat is er allemaal te beleven? DagjeWeg.NL zocht het voor je uit!

Dit is ook leuk:

Foto 2. Shop leuke spulletjes voor in huis op Sfeerbeurs LaTable in Naarden-Vesting. Foto: Sfeerbeur LaTable
Foto 3. Vintage pareltjes scoor je op de VerzamelaarsJaarbeurs. Foto: VerzamelaarsJaarbeurs

Laatst gewijzigd: 2017-11-09 19:24:46 · Gepubliceerd: 9 november 2017 - 1683