1

We zijn dol op de heide en het bos van de Veluwe!

De Veluwe in 2017 de populairste vakantieregio

Ga naar de Veluwe Nieuws door
Foto 1. Reeën spot je in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Foto: Wim Weenink

archief oud artikel 15 januari 2018 Toerisme Landelijk "Kijk om je heen naar de schoonheid die je ziet. Het bos, de hei en het buitengebied", zingen de Edese Urias, Andrew en Wollie al over deze stad op de Veluwe. Meer Nederlanders blijken de Veluwe te kunnen waarderen, blijkt uit het jaarlijkse Continu Vakantie Onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De Veluwe bleek in 2017 de populairste vakantieregio van Nederland!

1,8 miljoen vakantiegangers

Maar liefst 1,8 miljoen Nederlandse vakantiegangers wisten in 2017 de weg naar de Veluwe en de Veluwerand te vinden. Dat is een groei van 2,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. In 2016 stond de Veluwe nog op de derde plaats, onder de Noordzeebadplaatsen en de Friese, Groningse en Drentse zandgronden. Het is voor het eerst dat de Veluwe populairder is dan de badplaatsen aan de Noordzee, die jarenlang de ranglijst met populaire vakantieregio's aanvoerden. De provincie Gelderland is, net als de afgelopen jaren, de meest populaire vakantieprovincie van ons land.

Wat is er te doen op de Veluwe?

NIEUW: Bezoekerscentrum

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is prachtig in ieder seizoen en trekt daarom jaarlijks veel natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Hier spot je edelherten en zwijnen tussen de dichte bossen en weidse vergezichten. Het huidige bezoekerscentrum middenin het park krijgt dit jaar een opknapbeurt. Er komt een nieuw bezoekerscentrum, het Landhuis genaamd, dat het nieuwe hart van het park moet worden. Hier kun je in de toekomst terecht voor informatie, een hapje en drankje in het parkrestaurant, een parkwinkel en educatieruimtes voor scholen en andere groepen. Om het gebouw in het landschap op te laten gaan, wordt gebouwd met natuurlijke materialen zoals eikenhout en baksteen. Ook het Museonder, het eerste ondergrondse museum ter wereld onder het bezoekerscentrum wordt vernieuwd. Hier krijg je een beeld van wat er onder de aarde leeft en heeft geleefd. Je moet nog wel even geduld hebben voor je het nieuwe bezoekerscentrum en Museonder kunt bezoeken, want in de zomer van 2019 gaat het gebouw open voor publiek.

Op vakantie naar de Veluwe? Neem een kijkje bij de Veluwse vakantiehuisjes op DagjeWeg.NL!
Foto 2. De mooie Veluwe. Foto: Wim Weenink
Foto 3. Ook wilde zwijnen spot je op de hei van de Veluwe. Foto: Wim Weenink
Foto 4. Ontdek de wereld van kunst in het Kröller-Müller Museum. Foto: Kröller-Müller Museum
Foto 5. Het Jachthuis Sint Hubertus in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Foto: Robbert Maas

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 11:40:32 · Gepubliceerd: 15 januari 2018 - 695