Kom speuren en knutselen in musea deze voorjaarsvakantie

Wat is er te doen in de voorjaarsvakantie? | Redactioneel door

6 leuke kinderactiviteiten deze voorjaarsvakantie

12 februari 2018 Toerisme Landelijk Duik een dagje het museum in deze voorjaarsvakantie! Er worden allerlei leuke activiteiten in musea georganiseerd. Kinderen kunnen knutselen terwijl ouders tentoonstellingen bekijken, of ga samen aan de slag of op onderzoek uit. Wij zetten zes leuke musea en hun activiteiten op een rijtje.

Foto 1. Universiteitsmuseum Utrecht pakt uit in de voorjaarsvakantie: er is extra veel leuks te beleven! Foto: Universiteitsmuseum Utrecht.

Vier de liefde in het Afrika Museum

BERG EN DAL - Vanaf 10 februari tot en met 4 maart zijn er dagelijks extra activiteiten in het Afrika Museum, met de liefde als thema. Maak zelf een bijzondere liefdesbrief van kralen zoals de Zulu's in Zuid-Afrika dat doen, luister naar een Nigeriaans sprookje over ware liefde of ga op po√ęzietour door het museum met een verhalenverteller. Geinig: je kunt ook speeddaten met een museumstuk. Als je persoonlijke informatie bij de balie achterlaat, zoekt het museum de perfecte match voor jou uit.

Alles draait om wiskunde in Rijksmuseum Boerhaave

LEIDEN - Er is extra veel leuks te doen in Rijksmuseum Boerhaave in de vakantie. Vanaf vanaf 17 februari tot en met 4 maart zijn er leuke kinderworkshops en andere activiteiten die bij de tentoonstelling Spelen met wiskunde horen. Ontdek wat fotomodellen, autocoureurs en muzikanten met elkaar gemeen hebben. Hint: wiskunde! Leer ook zelf wiskunde te gebruiken voor grappige dingen. Ontdek bijvoorbeeld hoe symmetrisch je bent door jezelf dubbel te vouwen. Kinderen kunnen meebouwen aan een gigantisch geometrisch bouwwerk en mogen hun eigen rekenaapje in elkaar knutselen.

Knutselen in Rijksmuseum van Oudheden

LEIDEN - Kom vanaf 17 februari tot en met 4 maart knutselen, zoeken en kleuren in het Rijksmuseum van Oudheden. De voorjaarsvakantie staat hier in het teken van de tentoonstelling over Nineveh. Dat was drieduizend jaar geleden de grootste stad van de wereld. Elke dag kunnen kinderen kleitabletten boetseren, schrijven in spijkerschrift en tasjes en polsbandjes uit de Nineveh tentoonstelling namaken. Met de speciale kinderaudiotour speuren ze zich een weg door de tentoonstelling. Bijzonder: er is drie keer per dag een lichtshow op de Egyptische tempel in de museumhal.

Feestweek in het Universiteitsmuseum

UTRECHT - In de voorjaarsvakantie passeren vanaf 24 februari tot en met 4 maart alle museumfavorieten van Universiteitsmuseum Utrecht de revue tijdens de speciale Feestweek. Neem een kijkje in het SchimmelLAB, het MicroLAB en bij het bottenloket waar je botten met elkaar kunt vergelijken. Leuk: op 3 maart is het van 19:00 tot 00:00 uur FamilieMuseumnacht. Tip: bestel kaartjes voor Universiteitsmuseum Utrecht met korting!

Met familiewapen gratis naar Muiderslot

MUIDEN - Kinderen tot en met elf jaar met een eigen familiewapen zijn vanaf 24 februari tot en met 4 maart gratis welkom op Muiderslot. Klinkt fancy, maar tot op de dag van vandaag mag iedereen in Nederland zijn eigen familiewapen ontwerpen en gebruiken. Op de website van Muiderslot staat een leeg familiewapen dat kinderen kunnen versieren. Als kinderen van tot en met elf jaar oud dit versierde wapen meenemen in de voorjaarsvakantie, mogen ze gratis naar binnen! Let op: ze moeten worden begeleid door een volwassene, die wel de volle entreeprijs betaalt. Per wapen mogen maximaal drie kinderen gratis naar binnen. Alle familiewapens krijgen een plekje in de Kemenade, een middeleeuwse kamer op het slot.

Op zeereis door Het Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM - Maak tijdens de vakantie vanaf 24 februari tot en met 4 maart een zeereis door Het Scheepvaartmuseum. Bewonder eeuwenoude wereldkaarten, teken mee aan een reuzenkaart op de binnenplaats en luister naar verhalen over heimwee op zee. Dit is ook je laatste kans om De Zeereis mee te maken. Dit is een virtueel avontuur op zee, geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Tijdens De Zeereis maak je verschillende verhalen van zeehelden mee. Natuurlijk is Rinus de Rat in de voorjaarsvakantie ook van de partij! Tip: bestel kaartjes met 20% korting voor Het Scheepvaartmuseum!

Bekijk wat er nog meer is te doen in de voorjaarsvakantie.
Foto 2. Kom knutselen en ontdekken in het Rijksmuseum der Oudheden. Foto: Rijksmuseum der Oudheden.
Foto 3. Maak je eigen familiewapen en ga gratis naar Muiderslot. Foto: Muiderslot.
Foto 4. Deze voorjaarsvakantie is je laatste kans om de spectaculaire Zeereis mee te maken! Foto: Het Scheepvaartmuseum.
Laatst gewijzigd: 2018-02-13 09:38:41 · Gepubliceerd: 2018-02-08 15:17:57 - 1302