Koninklijk Pasen: bezoek een kasteel!

Dagje uit met Pasen | Nieuws door

Verken prachtige kastelen tijdens de paasdagen

13 april 2019 Toerisme Landelijk Het ontbreekt ons Nederlandse landschap misschien aan machtige bergen en sprookjesachtige watervallen, maar statige kastelen hebben we in overvloed. Deze kastelen zijn open met Pasen en organiseren leuke activiteiten voor jong en oud.

Foto 1. Tijdens de paasdagen openen kastelen hun poorten met leuke activiteiten! Zoals Kasteel Hoensbroek in Limburg. Foto: Kasteel Hoensbroek.

Pak aan, paashaas!

ARCEN - Inmiddels een traditie tijdens Pasen: het Ridderspektakel in Kasteeltuinen Arcen. Vanaf 20 tot en met 22 april zie je zwaardvechtdemonstraties, boogschietdemonstraties, riddergevechten en complete nagespeelde veldslagen. Het spektakel is gebaseerd op de verwoesting van het klooster 'Barbara's Weerd', wat in 1452 aan de Maas werd gesticht. Kinderen kunnen zelf harnassen passen, een wapenschild passen en het opnemen tegen 'echte' ridders. Kasteeltuinen Arcen is op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag open.

Roofvogelshows en tulpengekte

MUIDEN - Verken het Muiderslot tijdens de activiteiten met Pasen. Tijdens de paasdagen leer je hier alles over de tulpengekte, ook wel tulpenkoorts, in de Gouden Eeuw. Speciaal voor Pasen haalt het slot het Delfts Blauw van zolder om de tulpen in te zetten, net zoals de high society dat vroeger deed. In het kasteel mogen kinderen gratis een uilenmasker knutselen en met de valkenier uilenballen uitpluizen. Ook zijn er extra demonstraties en roofvogelshows te zien. Muiderslot is op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag open.

Samen spelen en speuren

HOENSBROEK - Op Kasteel Hoensbroek hebben ze sinds vorig jaar Pasen de KaSpeelTocht. Kinderen ontdekken alle mooie ruimtes van het kasteel terwijl ze speuren naar schatkisten en meer te weten komen over de vroegere bewoners van Hoensbroek. De spannende speurtocht brengt ze door de balzaal, kerker en de zestig meter hoge toren. Het doel: de Geheime Kamer vinden! Op het binnenplein van het kasteel zijn allemaal leuke middeleeuwse spellen te doen, zoals kegelen en ringwerpen. Kasteel Hoensbroek is op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag open.

Paaseieren schilderen en zoeken

AMMERZODEN - Tijdens de paasdagen is het feest op Kasteel Ammersoyen! Kinderen mogen eieren komen schilderen in de taveerne en gaan daarna op speurtocht door het kasteel, waar allerlei paaseieren verstopt liggen. De paaseieren liggen op bijzondere plekken in het kasteel en ergens ligt ook een drakenei verscholen. Na afloop krijgen kinderen een kleinigheidje mee naar huis. Let op: je moet je wel vooraf opgeven bij Kasteel Ammersoyen. Kasteel Ammersoyen is op Eerste Paasdag en op Tweede Paasdag open.

Nog meer te doen met Pasen

Foto 2. Beleef met Pasen het Ridderspektakel in Arcen. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Pam van den Broek.
Foto 3. Speciaal voor de paasdagen heeft Muiderslot het mooiste Delfts Blauw van zolder gehaald. Foto: Muiderslot.
Laatst gewijzigd: 2019-04-11 17:06:55 · Gepubliceerd: 2018-03-29 14:19:46 - 6111