Koninklijk Pasen: bezoek een kasteel!

Verken prachtige kastelen tijdens de paasdagen

Dagje uit met Pasen Nieuws door
Foto 1. Tijdens de paasdagen openen kastelen hun poorten met leuke activiteiten! Zoals Kasteel Hernen, waar het paaseieren zoeken extra leuk is met de pratende lamp die je alles vertelt over het kasteel. Foto: Kasteel Hernen

archief oud artikel 8 april 2022 Toerisme Landelijk Het ontbreekt ons Nederlandse landschap misschien aan machtige bergen en sprookjesachtige watervallen, maar statige kastelen hebben we in overvloed. Deze kastelen zijn open met Pasen, zowel 17 als 18 april, en organiseren allemaal leuke activiteiten.

De oeroude symbolen van Pasen

HERNEN - Op Kasteel Hernen staat alles vanaf 13 april al in het teken van Pasen. De twee oeroude symbolen van dit feest - het kruis en het ei - krijgen alle aandacht in een bijzondere expositie vol prachtige kruisjes en fraai versierde eieren, voor het grootste deel afkomstig uit Oost-Europa. Je ziet ook hoe Pasen in de middeleeuwen werd gevierd en de paasspeurtocht is het helemaal voor de kinderen. Daarna willen ze vast ook nog het geheim van de verdwenen toren ontdekken. Kasteel Hernen is op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag open. Boek online tickets voor Kasteel Hernen via DagjeWeg.NL Tickets.

Ook Kasteel de Haar is open met Pasen! Daar kunnen kinderen van Goede Vrijdag tot en met Tweede Paasdag speuren naar een bijzonder ei of op zoek gaan naar een gestolen recept.

Paasdagen vol flowerpower

MUIDEN - Verken het Muiderslot tijdens de activiteiten met Pasen. Tijdens de paasdagen is het tijd voor 'Flower Power': ontdek overal in het kasteel de bloemportretten van Dennis A-Tjak met de speciale audiotour. In de pruimenboomgaard mogen kinderen tussen 10:00 uur en 12:00 uur paaseieren zoeken. Wie vindt het Gouden Ei? En in het kasteel is iedereen, van elke leeftijd, tussen 12:00 uur en 15:00 uur welkom om je eigen stilleven te maken. Muiderslot is op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag open. Boek online tickets voor het Muiderslot via DagjeWeg.NL Tickets.

Omringd door water

POEDEROIJEN - Ontvang de sleutel van de sleutelbewaarder en ontdek de verhalen van Slot Loevestein. Ga op zoek naar de kist waarmee Hugo de Groot uit het kasteel ontsnapte, leer schieten met een musket, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en ontdek hoe belangrijk water was voor het kasteel, maar ook hoe gevaarlijk. Dat zie je met eigen ogen als je de vesting onder water laat lopen tijdens het waterspel. Voor kinderen is de tocht door het kasteel extra spannend met het speciale speurboekje erbij. Het paasweekend is op Slot Loevestein van zaterdag 16 april tot en met maandag 18 april.

Samen spelen en speuren

HOENSBROEK - Op Kasteel Hoensbroek hebben ze het hele jaar de KaSpeelTocht. Kinderen ontdekken alle mooie ruimtes van het kasteel terwijl ze Vosje Hoen helpen om alle geheimen van het kasteel te verzamelen met behulp van een dobbelsteen. Die geheimen stonden ooit in het verloren kasteeldagboek van graaf Lothar Frans. Ondertussen komen ze meer te weten over de vroegere bewoners van Hoensbroek. De spannende speurtocht brengt ze door de balzaal, kerker en de zestig meter hoge toren. Het doel: de Geheime Kamer vinden! Op het binnenplein van het kasteel zijn allemaal leuke middeleeuwse spellen te doen, zoals kegelen en ringwerpen. Kasteel Hoensbroek is op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag open.

Paaseieren en drakenei zoeken

AMMERZODEN - Tijdens de paasdagen is het feest op Kasteel Ammersoyen. Kinderen mogen paaseieren zoeken door het hele kasteel, dus kijk in elk hoekje en gaatje! Even proberen of dat luikje opengaat, want dan ligt er vast eentje achter. Misschien wel het zeldzame verdwenen drakenei... Dit jaar kon je tijdens de paasdagen weer in Het Koetshuis aanschuiven voor een brunch, maar helaas zijn beide brunches al helemaal volgeboekt. Kasteel Ammersoyen is op Eerste Paasdag en op Tweede Paasdag open. Boek online tickets voor Kasteel Ammersoyen via DagjeWeg.NL Tickets.

Speuren tussen bedriegertjes

ROZENDAAL - Kom paaseieren zoeken op kasteel en park Rosendael. Dit kasteel is een plaatje om te zien, met een prachtig park vol bijzonderheden. Dwaal door de romantische Rozentuin - zou de paashaas daar eieren verstopt hebben? - en bezoek de gezellige Trots Paasmarkt in het park. Bewonder ook de schelpengalerij, theekoepel en de zogeheten bedriegertjes: verstopte fonteintjes onder een mozaïekvloer, die elk moment kunnen gaan spuiten. Kasteel Rosendael is op Eerste Paasdag en op Tweede Paasdag open. Boek online tickets voor Kasteel Rosendael via DagjeWeg.NL Tickets.

Ontdek het gouden ei

DOORWERTH - Eigenlijk staat bijna de hele maand april bij Kasteel Doorwerth in het teken van eieren: hét symbool voor de lente en voor Pasen. Je kunt er namelijk van 4 tot en met 23 april komen zoeken naar gespikkelde eieren en deze tellen. Ontdekken jullie ze allemaal? Best moeilijk, want het kasteel heeft veel hoeken en gaatjes én er staan ook nog eens allemaal opgezette dieren waartussen een ei zich prima thuis voelt. Wie weet ontdekken jullie zelfs het gouden ei. Kasteel Doorwerth is op Eerste Paasdag en op Tweede Paasdag open. Boek online tickets voor Kasteel Doorwerth via DagjeWeg.NL Tickets.

Paasspeurtocht

LAREN - In de parktuin van Huis Verwolde wordt tijdens Pasen de familiewandeling extra feestelijk met de paasspeurtocht, speciaal voor kinderen. Al zoekend vinden ze overal clous waarmee ze een puzzel op kunnen lossen en een prijsje kunnen verdienen. Ondertussen genieten de volwassenen van het mooie park. Slecht weer? Geen probleem, dan is de speurtocht in het onderhuis van het kasteel. De speurtocht is op zaterdag, Eerste Paasdag en Tweede Paasdag. Bezoek ook meteen Huis Verwolde zelf en boek online tickets via DagjeWeg.NL Tickets.

Wandelen door prachtige kasteeltuinen

ARCEN - De lente is officieel begonnen en dan zijn de Kasteeltuinen Arcen ook weer open. Wandel door de fraaie tuinen, zie hoe ze weer beginnen te bloeien en geniet van het prille lentegroen. Op de 15 meter hoge nestpaal kun je zelfs een ooievaar zien broeden op haar eieren! Een duidelijk teken dat het écht lente is. Kasteeltuinen Arcen is op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag open.

Foto 2. Maak met Pasen zelf buskruit op Slot Loevestein. Foto: Slot Loevestein © Marcel Köppen
Foto 3. Voel je weer even een ridder of jonkvrouw op Kasteel Hoensbroek tijdens de KaSpeelTocht. Foto: Kasteel Hoensbroek

Laatst gewijzigd: 2023-04-05 13:40:49 · Gepubliceerd: 2018-03-29 14:19:46 - 12364

Activiteiten Kasteeltuinen Arcen

Vanaf volgende week te bezoeken

Pasen in Kasteeltuinen Arcen


Vier Pasen in Kasteeltuinen Arcen! Geniet dit weekend van de tientallen tuinen vol voorjaarsbloeiers, het verhaal van Kasteel Arcen, de verschillende horecalocaties, muzikaal entertainment en leuke...

Later dit jaar

Moederdag Hoedendag


Vier Moederdag in Kasteeltuinen Arcen. Geniet van diverse activiteiten, modekraampjes en modeshows waarin de meest prachtige hoeden getoond worden.

Klassiek in de Tuinen


Subtiele klanken van klassieke muziek klinken in de tuinen. In een ongedwongen sfeer beweegt u door het 32 hectare grote bloemen- en plantenpark met tientallen tuinen, waar u wordt verrast door...

Activiteiten Slot Loevestein

Nu te bezoeken

Tijdelijke tentoonstelling ‘Tegenpolen


“Ben je voor of tegen?” In een wereld vol conflicten horen we deze vraag steeds vaker. En is ons standpunt niet een van de velen? In de nieuwe tentoonstelling “Tegenpolen” op Slot Loevestein zie...

Vanaf morgen te bezoeken

Verhalen komen tot leven...Bunkertocht


Tijdens de Bunkertocht van circa n uur vertelt onze gids hoe 250 Duitse militairen tijdens de oorlog op deze plek hebben gewerkt en geleefd.

Lezing | Wartime Actionstations: UK Airfields


Lezing | Wartime Actionstations: UK Airfields

Rondleiding Verborgen Vesting


10 maart: Een uniek kijkje in de Oude Vesting van Bergen op Zoom.

Paasweekend op Slot Loevestein


Paasweekend op Slot Loevestein Hugo de Groot werd geboren op 10 april 1583, 1e Paasdag. En Slot Loevestein viert dat graag met alle Hugo’s. Heet jij Hugo? Dan krijg je op 1e en 2e Paasdag een...

Vanaf volgende week te bezoeken

Speuren naar paaseieren


Op Tweede Paasdag, maandag 1 april kunnen kinderen komen zoeken naar paaseieren tussen het militair erfgoed.

Stadswandeling | Ontdek de stad met een gids


Stadswandeling | Ontdek de stad met een gids

Binnen enkele weken te bezoeken

Weekend van verdedigingserfgoed Slot Loevestein


Eeuwenlang zorgden forten, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Dit weekend 20 en 21 april openen erfgoedlocaties hun deuren, waaronder Slot Loevestein. Museumgidsen vertellen...